Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy zamknięty??

kotek999

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie, czy na prawadę nikt nie jest w stanie mi pomóc??

wczoraj dostałam wycenę na 260 000 z materiałem, dziś natomiast znajomy wycenił mi na 90 000 też z materiałem (oczywiście obydwie ceny to stan surowy otwarty) i co ja mam myśleć???

Pozdrawiam

Te 260000 to chyba troszkę za dużo ale jak rozumiem wycenę robił fachowiec i całą logistykę i budowę bierze na siebie. Dużo, jednak taki komfort ma swoją cenę.

A jeśli chodzi o te 90k - to niech znajomy wybuduje za tyle.

Powedz mu, że zapłacisz mu 10k pensji za "nadzór inwestorski" iprowadzenie budowy. Budowa bedzie trwala ok 1-2 miesięcy, wiec to niezla pensja. Możesz dorzucić też premie, np. za dotrzymanie terminu - np. drugie 10k.

Wtedy dom Cie bedzie kosztowal 110k (bez zadnych stresów i kłopotów) i bedziesz do przodu 150k w porównaniu z pierwszą wyceną.

Dom o pow. 234 netto : fundamenty, ogrodzenie ( podm+ siatka + klink), opaska na około budynku, ściany wew. i zewn.,obsadzenie parapetów zewn i wewn, więźba + deskowanie pełne, ocieplenie ścian i fundamentów, ocieplenie dachu, tynki wewnętrzne i zewnętrzne , izolacja fundamentów pionowa i pozioma, płyty gipsowo-kartonowe. Panowie cały czas śpią na budowie , mają własny sprzęt do budowy są uczciwi. Nawet sprawdzali materiały czy są dobrej jakości a jak złej to dzwonil i dawali znać. A jeszcze zapomniałam wylewki tam gdzie było trzeba i schody monolityczne w środku i na zewnątrz.Wieńce itp.Wszystko za 90 tyś.

:wink:

• 3 weeks później...
Dom o pow. 234 netto : fundamenty, ogrodzenie ( podm+ siatka + klink), opaska na około budynku, ściany wew. i zewn.,obsadzenie parapetów zewn i wewn, więźba + deskowanie pełne, ocieplenie ścian i fundamentów, ocieplenie dachu, tynki wewnętrzne i zewnętrzne , izolacja fundamentów pionowa i pozioma, płyty gipsowo-kartonowe. Panowie cały czas śpią na budowie , mają własny sprzęt do budowy są uczciwi. Nawet sprawdzali materiały czy są dobrej jakości a jak złej to dzwonil i dawali znać. A jeszcze zapomniałam wylewki tam gdzie było trzeba i schody monolityczne w środku i na zewnątrz.Wieńce itp.Wszystko za 90 tyś.

:wink:

I wiecie co ludzie taka cena jest normalna. Jak fachowcy są w porządku to i z10k można dodać w ramach premii.

Ja za takie pieniądze sam ze swoimi ludzmi wyskoczyłbym na drugi koniec polski.

OD FUNDAMENTU POD KLUCZ :D

• 2 weeks później...

Witam,

My będziemy płacić tyle (dom "Pod Jarząbem 2 G z poddaszem, pow. 104 + 50 m.kw):

- stan surowy otwarty (fundamenty, ściany, komin): 38 tyś zł netto (robocizna)

- strop wylewany monolityczny 12 cm: 16 tyś zł netto (materiał+robocizna)

- więźba i pokrycie dachówką ceramiczną: 280 m.kw x 80 zł = 22,400 zł netto (robocizna)

w mojej okolicy juz trzy przepytane firmy chca 60 tys. zl za robocizne, dom 170m2, stan surowy bez dachu

Za 60k zrobię ci dom z więzbą i deskowaniem+ papa.

Jak będziesz chciał to pózniej mogę i resztę zrobić aż pod klucz.

Zapraszam na priva. :D :D :D

ok Daj do siebie namiar to może ktos się trafi kto szuka fachowców :wink:

Właśnie nie wiem co mam o tym myśleć 80k to mniej więcej jedna z najwyzszych oferowanych cen tutaj na forum, ale najgorsze że ludzie są dojezdni tak więc musiał bym ich nianczyć i załatwiać wszystkie produkty tak więc myślę zę to lekka przesada wiec narazie ich położyłem na najwyzszej połeczce i zajże tam jak juz naprawdę nic konkrentnego nie znajdę

Może macie jakieś ciekawe i sprawdzone brygady?

Pozdrawiam i POwodzenia Wszystkim