Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy zamknięty??

kotek999

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 weeks później...
Ja płącę 90 tyś za samą robociznę, ale dom ma 300 mKw - dom jednorodzinny dwumieszkaniowy- w cenę wchodzi zdjęcie humusu, wykopy pod fudamenty., różnego radzaju przepusty (kanaliza i woda) fudamenty, ściany zewnętrzne i wew, wszystkie schody , tarasy, strop, więźba + deskowanie(OSB) + papa, przywożą własne "lokum", Budowa pod Warszawą.

ja uważam że to zależy od regionu i etapów jakie robią ....wiele ekip podaje ci stan poziomu ale np bez schodów ( bo to np liczą osobno od schodka )

10 tys za 1 poziom to raczej cena normalna plus jak dojdą dodatki to powinno byc ok 35-40 tys stan surowy otwarty w tym dach osobno trzeba by policzyc

Ekipa co wyceniła mi projekt z Warszawy dała za 121 pow użt -60 tys i ot był 09.2007 zł bez wyżywienia itd.....

Ekipa spoza Warszawy 45% mniej

Proszę o pomoc ile może kosztować stan surowy zamknięty dokladniej robocizna" Domu w Rododendronach 5" projekt http://www.archon.pl/index.php?act=12&sid=m434b8c4a91497 zmiany to:sciany z betonu komórkowego,jednowarstwowe,pokrycie dachówką cementową. Budowa w okolicach Olkusza -Małopolska. Z góry dziekuję.

Witam ponownie.Dzis fachowiec dekarz wycenil mi robocizne dachu w jupiterze na 34 tys.Dach jest czterospadowy z 3 lukarnami ma ok.255 m2.Wiezba i pokrycie dachowka ceramiczna.Ico wy na to,bo nie wiem czy to duzo czy malo.

Mamy podobny projekt, Opalek 2g, dach kopertowy, 3 lukarny, garaz w bryle budynku i robocizna stanu surowego z fundamentami, z polozeniem wiezby i dachowki i sciankami dzialowymi to 42 tys, jednakze budujemy w przyszlym roku cena wzrosnie ok 20 % czyli wyniesie ok 50 tys zl.

A te 34 tys za dach to z materialem?