Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za stan surowy zamknięty??

kotek999

Recommended Posts

witam moze ktos mi powie ile moze kosztowac mnie stan surowy zamkniety z góry dziekuje a budowe planujemy z mężem dopiero w przyszłym roku na wiosne w Brzesku

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m469483836375b

myślę, że stan surowy zamknięty ( bez działki oczywiście) to będzie około 230tys.

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam ponownie.Dzis fachowiec dekarz wycenil mi robocizne dachu w jupiterze na 34 tys.Dach jest czterospadowy z 3 lukarnami ma ok.255 m2.Wiezba i pokrycie dachowka ceramiczna.Ico wy na to,bo nie wiem czy to duzo czy malo.

Mamy podobny projekt, Opalek 2g, dach kopertowy, 3 lukarny, garaz w bryle budynku i robocizna stanu surowego z fundamentami, z polozeniem wiezby i dachowki i sciankami dzialowymi to 42 tys, jednakze budujemy w przyszlym roku cena wzrosnie ok 20 % czyli wyniesie ok 50 tys zl.

A te 34 tys za dach to z materialem?

34 za sama robocizne a material osobno,moze dacie namiar na tych waszych budowlancow?

witam moze ktos mi powie ile moze kosztowac mnie stan surowy zamkniety z góry dziekuje a budowe planujemy z mężem dopiero w przyszłym roku na wiosne w Brzesku

http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m469483836375b

myślę, że stan surowy zamknięty ( bez działki oczywiście) to będzie około 230tys.

:roll: kurcze też mam taką nadzieje że za tyle wybuduje ten domek :roll: a narazie musimy jeszcze troche poodkładac wielkie dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam kamila 8)

acha a co do działeczki to jest mój tesciu nam ją przepisze na nas wiec te koszty z kupnem odpadają, z czego bardzo sie ciesze tym bardziej ze działka jest sliczna,duza no a jakie widoczki piekne bede miec kiedys z domku :p jedynie to co nas z przepisaniem bedzie kosztowało to notariusz i opłaty skarbowe z tym związane buziaki :wink:

Na WAS ? to będzie WAS kosztowało ...

Lepiej, żeby teściu darował działkę swojej córce (rozumiem, że Twojej żonie) i w tym samym akcie żona daruje połowę Tobie i tak, nie będzie podatku bo ojciec - córce i żona - męzowi. Jeśłi teściu daruje od razu WAM to od Twojej połowy będzie podatek.

Tylko trzeba z US załatwić pozwolenie na dokonanie dwóch darowizn w jednym akcie notarialnym. :D

• 3 weeks później...
Na WAS ? to będzie WAS kosztowało ...

Lepiej, żeby teściu darował działkę swojej córce (rozumiem, że Twojej żonie) i w tym samym akcie żona daruje połowę Tobie i tak, nie będzie podatku bo ojciec - córce i żona - męzowi. Jeśłi teściu daruje od razu WAM to od Twojej połowy będzie podatek.

Tylko trzeba z US załatwić pozwolenie na dokonanie dwóch darowizn w jednym akcie notarialnym. :D

powiem że niewiedzielismy że tak mozna lepiej a zresztą zobaczymy jak to będzie bo w czerwcu własnie wybieramy sie do Polski i tam załatwimy z notariuszem wszelkie formalnosci :wink: ale dzieki za rade napewno wezmiemy to podówagę 8)

• 1 year później...

Witam wszystkich Ja mam fachowcow W rozsodnej cenie stan surowy z wiezba wychodzi okolo 220zl za metr nie bylo z nimi problemu wiec moge smialo polecic jestem tez umowiony z nimi na wykonczenie stanu surowego ale to nie w tym roku

[ moderowano - reklama ]

• 1 month później...

No to jeszcze ja się wypowiem.

Stan surowy zamknięty.

Dom 190m2 + 40m2 garaż dwustanowiskowy.

- Ściany 30cm gazobeteon,

- strop lany 16cm,

- dach czterospadowy, pokoje bez słupów podporowych (krokwie narożne z drewna klejonego warstwowo 20x40cm, pełne deskowanie OSB + papa + gont Owens Corning,

- 3 kominy wykładane kamieniem ROMA Stone Master,

- okna Thermic 90 Oknoplast Kraków ( w tym 3,5 metrowe rozsuwane okno tarasowe) , wzmocnione okucia, klamki na klucz,

- dachowe 6 x Fakro,

- wszędzie rolety elektryczne,

- brama garaż Horman z napędem,

- drzwi wejściowe Horman Reno Door.

- drenaż opasowy + 2 studzienki wavin + 25mb odwodnienia wzdłuż działki

W cenie wykonanie 170mb wodociągu fi90 wzdłuż działek (wspólnie z 2 sąsiadami) + przyłącze własnego domu - woda w garażu,

Całość materiał+robocizna 170.000 zł.