bm_mi 06.04.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 witam moze ktos mi powie ile moze kosztowac mnie stan surowy zamkniety z góry dziekuje a budowe planujemy z mężem dopiero w przyszłym roku na wiosne w Brzesku http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m469483836375b myślę, że stan surowy zamknięty ( bez działki oczywiście) to będzie około 230tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sczepanska74 07.04.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam ponownie.Dzis fachowiec dekarz wycenil mi robocizne dachu w jupiterze na 34 tys.Dach jest czterospadowy z 3 lukarnami ma ok.255 m2.Wiezba i pokrycie dachowka ceramiczna.Ico wy na to,bo nie wiem czy to duzo czy malo. Mamy podobny projekt, Opalek 2g, dach kopertowy, 3 lukarny, garaz w bryle budynku i robocizna stanu surowego z fundamentami, z polozeniem wiezby i dachowki i sciankami dzialowymi to 42 tys, jednakze budujemy w przyszlym roku cena wzrosnie ok 20 % czyli wyniesie ok 50 tys zl. A te 34 tys za dach to z materialem? 34 za sama robocizne a material osobno,moze dacie namiar na tych waszych budowlancow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 07.04.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 witam moze ktos mi powie ile moze kosztowac mnie stan surowy zamkniety z góry dziekuje a budowe planujemy z mężem dopiero w przyszłym roku na wiosne w Brzesku http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m469483836375b myślę, że stan surowy zamknięty ( bez działki oczywiście) to będzie około 230tys. kurcze też mam taką nadzieje że za tyle wybuduje ten domek a narazie musimy jeszcze troche poodkładac wielkie dzieki za szybka odpowiedz pozdrawiam kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 07.04.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 acha a co do działeczki to jest mój tesciu nam ją przepisze na nas wiec te koszty z kupnem odpadają, z czego bardzo sie ciesze tym bardziej ze działka jest sliczna,duza no a jakie widoczki piekne bede miec kiedys z domku jedynie to co nas z przepisaniem bedzie kosztowało to notariusz i opłaty skarbowe z tym związane buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 07.04.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Na WAS ? to będzie WAS kosztowało ... Lepiej, żeby teściu darował działkę swojej córce (rozumiem, że Twojej żonie) i w tym samym akcie żona daruje połowę Tobie i tak, nie będzie podatku bo ojciec - córce i żona - męzowi. Jeśłi teściu daruje od razu WAM to od Twojej połowy będzie podatek. Tylko trzeba z US załatwić pozwolenie na dokonanie dwóch darowizn w jednym akcie notarialnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaJ 26.04.2008 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Na WAS ? to będzie WAS kosztowało ... Lepiej, żeby teściu darował działkę swojej córce (rozumiem, że Twojej żonie) i w tym samym akcie żona daruje połowę Tobie i tak, nie będzie podatku bo ojciec - córce i żona - męzowi. Jeśłi teściu daruje od razu WAM to od Twojej połowy będzie podatek. Tylko trzeba z US załatwić pozwolenie na dokonanie dwóch darowizn w jednym akcie notarialnym. powiem że niewiedzielismy że tak mozna lepiej a zresztą zobaczymy jak to będzie bo w czerwcu własnie wybieramy sie do Polski i tam załatwimy z notariuszem wszelkie formalnosci ale dzieki za rade napewno wezmiemy to podówagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaMaL 27.04.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 cieszę się, że mogłam "pomóc" ... Pzdr K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 27.04.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 tu wątek o tym samym :http://forum.muratordom.pl/ile-placiliscie-za-wybudowanie-domu-w-stanie-surowym,t17856.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmichal51 03.02.2010 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam wszystkich Ja mam fachowcow W rozsodnej cenie stan surowy z wiezba wychodzi okolo 220zl za metr nie bylo z nimi problemu wiec moge smialo polecic jestem tez umowiony z nimi na wykonczenie stanu surowego ale to nie w tym roku [ moderowano - reklama ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johna2 04.02.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2010 Najpierw niech Ci wybudują ten dom, następnie pokaż zdjęcia i dopiero promocja.A tak to proponuję przenieść się z taka informacją do tematu -OGLOSZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wwojtekk 22.03.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 No to jeszcze ja się wypowiem.Stan surowy zamknięty.Dom 190m2 + 40m2 garaż dwustanowiskowy. - Ściany 30cm gazobeteon, - strop lany 16cm, - dach czterospadowy, pokoje bez słupów podporowych (krokwie narożne z drewna klejonego warstwowo 20x40cm, pełne deskowanie OSB + papa + gont Owens Corning, - 3 kominy wykładane kamieniem ROMA Stone Master, - okna Thermic 90 Oknoplast Kraków ( w tym 3,5 metrowe rozsuwane okno tarasowe) , wzmocnione okucia, klamki na klucz, - dachowe 6 x Fakro,- wszędzie rolety elektryczne, - brama garaż Horman z napędem, - drzwi wejściowe Horman Reno Door. - drenaż opasowy + 2 studzienki wavin + 25mb odwodnienia wzdłuż działki W cenie wykonanie 170mb wodociągu fi90 wzdłuż działek (wspólnie z 2 sąsiadami) + przyłącze własnego domu - woda w garażu, Całość materiał+robocizna 170.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.03.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 u mnie ceny wrzesień 2009/ luty 2010 za robociznę dom 181mkw + 20 mkw garaż dach 280 mkw37.000 + 7.000+ 10.400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts