maliniaczek 24.01.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, W którym miejscu okna najlepiej założyć kontraktony? dół, góra etc. Nidługo będę układać kabelki i nie wiem do którego miejsca je dociągnąć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 24.01.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Przy oknach rozwierno-uchylnych dociągnąłem kabelki osobno do góry i dołu okna. Dolne kontaktrony pozwolą włączyć ochronę obwodową przy uchylonym oknie (np. w nocy). Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja mam umieszczone kontraktony na dole. Dzięki temu tak jak pisał Darek_P można zostawić uchylone okna i zazbroić alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 25.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Ja też chcę na dole okna i tak mam doprowadzone przewody. Ciekawi mnie jakie macie czujki i jak zamocowane. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 25.01.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a po co kontraktony w oknach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 25.01.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a po co kontraktony w oknach ? niektórzy maja zwierzaki , albo włączają alarm w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 25.01.2008 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 a po co kontraktony w oknach ? niektórzy maja zwierzaki , albo włączają alarm w nocy Dokładnie. Zbroisz tylko kontraktony i strefę gospodarczą. Dzięki temu możesz albo spać spokojnie i w razie potrzeby zejść do kuchni po soczek. Albo wychodząc zostawiasz futrzaka ganiającego spokojnie po salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MCB 25.01.2008 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Dodatkowo: wychodząc z domu masz sygnalizację otwartych/uchylonych okien.MCB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.01.2008 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dodatkowo: wychodząc z domu masz sygnalizację otwartych/uchylonych okien. MCB i tylko po to ja miąłem po 2 kontraktony w bramie garażowej ( góra i dół ) obeszli je bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.01.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 dlatego to jest tylko jedna z części systemu alarmowego... w garażu i tak warto mieć czujkę ruchu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 zdecydowanie dół i góra, bardziej rozbudowany wiecej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Dodatkowo: wychodząc z domu masz sygnalizację otwartych/uchylonych okien. MCB i tylko po to ja miąłem po 2 kontraktony w bramie garażowej ( góra i dół ) obeszli je bez problemu trafili fachowcy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 trafili fachowcy... żadni fachowcy ........... gówniarze kontraktony obeszli magnesami neodymowymi otwaorzyli brame garażową zajeło im pare minut po zadziałaniu czujki mieli 5 minut do przyjazdu ekipy - wystarczyło by zabrac elektornarzędzia i rowery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 no proszę ale jednak znali jego zasade działania...kontraktona i magnesu. dodatkowo mieli szybka ucieczkę, wszak zabrali rower...co za czasy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosciu01 26.01.2008 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 trafili fachowcy... żadni fachowcy ........... gówniarze kontraktony obeszli magnesami neodymowymi otwaorzyli brame garażową zajeło im pare minut po zadziałaniu czujki mieli 5 minut do przyjazdu ekipy - wystarczyło by zabrac elektornarzędzia i rowery ... można byłoby się zastanowić nad niestandardowymi metodami zabezpieczeń domu. ... prądu do klamek chyba ( na pewno ) nie wolno podłączać a inne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karp 30.01.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Ja jednak założę, również po to żeby nie biegać 2 razy po domu czy okna są zamknięte. Pytanie do tych co mają, jakie i jak zamontowaliście - no te czujki oczywiście Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts