Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PILNE! wylewki, mixokret

Recommended Posts

W związku z brakiem n forum aktualnych cen za robociznę posadzek z mixokreta, pytam Was drodzy forumowicze o następującą ofertę

miejsce wykonania Wrocław

powierzchnia 220 m2

kupiłem ju styro 6 i 4 cm, folię i cement oraz piach

ekipa za ułożenie folii, syropianu, znowu folii(teraz własnej), dylatacji(własnej), posadzki z włóknami(włókna również ich) zażyczyła sobie 26zł/m2

trochę mnie to rozwaliło, a Waszym zdaniem ile to moze kosztować????

na allegro ceny około 12-14 zeta

plizzzzz o szybka odpowiedź, bo jutro musi zapaść decyzja

• 3 weeks później...
dZIĘKI, JESTEŚCIE KOCHANI

znalazlem na allegro ekipe, któro zrobi to za połoę ceny

dzięki z odpowiedzi, wiedzłem, że można na Was liczyć :-?

Coś Ty taki nerowowy. W przeciągu 1,5 godziny i to wieczornych, gdy większość z nas jest albo na budowie albo właśnie coś swojego załatwia, chcesz uzyskać tak konkretną odpowiedź.

Jak widzisz chwilę później już miałeś odpowiedź.

nerwy nerwami i już po bólu

wylewki od tygodnia schną i jest gites

ekipe wyrwałem z allegro i jestem zaskoczony ich rzetelnością i fachowością

czasami przypadek się opłaca

No i dobrze że tak się skończyło.

A tak przy okazji - podzielisz się namiarami ;) Będę potrzebował ekipę za jakąś chwilę, a jeżeli sprawdzili się u Ciebie, to może sprawdzą się i u mnie.

Rzeczywiście na allegro ceny posadzek z mixokreta są od12 do14 zł za m2 z powierzonych materiałow, ale czy wykonawcy mają tu na myśli przygotowanie wylanie i wyrównanie samego betonu, czy również ułożenie foli i styropianu?

A może mógłby ktoś przy okazji podać ile materiału potrzeba na np. 100m2 posadzek (oczywiście myślę o samym betonie, bo styropian i folia do raczej prosty rachunek :wink: )

podaj€ namiary na moja ekip€ - 790554663

cena wyniosa 15 zl a wchodzilo w to

-ulozenie folii

-ulozenie styro

-jeszcze raz folia

-wylewka

-mikrowlokna, zbrojenie

-tasma dylatacyjna

-zacieranie mechanicyne

na 300 m2 posadzek zuzyli

-35 to piachu

-2,5 palety cementu

akcja trwala 2 dni

jak ktos jest z okolic wrocka to zapraszam, mozna poogladac

• 4 years później...
podaj€ namiary na moja ekip€ - 790554663

cena wyniosa 15 zl a wchodzilo w to

-ulozenie folii

-ulozenie styro

-jeszcze raz folia

-wylewka

-mikrowlokna, zbrojenie

-tasma dylatacyjna

-zacieranie mechanicyne

na 300 m2 posadzek zuzyli

-35 to piachu

-2,5 palety cementu

akcja trwala 2 dni

jak ktos jest z okolic wrocka to zapraszam, mozna poogladac

skoro na 300m2 poszlo Ci 2.5 palety cementu czyli 3,5 tony sypali Ci go za malo bo 1tona cementu wychodzi na 50m2 tak to jest liczone a u Ciebie powinno wyjsc 5,5-6ton cementu wiec ekipa na 99%zrobila Ci slaba wylewkepiasku 35ton to ok tak mniej wiecej powinno wyjsc.gdy jest mniej cementu zdecydowanie lzej sie sciaga łatą wiec osadzcie to sobie sami.ekipa byla z Wroclawia ja jestem z Plocka wiec nie moj region ale nie polecam raczej tych posadzkarzy.Sebastian z Wrocka moze jeszce sie odezwie i powie czy posadzka sie nie wycierala???

• 1 month później...
  • 4 weeks później...
  • 2 years później...
W sumie wątek stary, ale się tu dopisze, jutro mi robią wylewki z miksokreta, 96m2 powierzchni, jak dadzą radę to jeszcze strych 105m2, na dole ma być 10cm a na górze 4cm, mam przygotowane 40 ton piaski i 4, 4 tony cementu, zobaczymy ile pójdzie. Cena za wylanie 12zł za metr, tylko samo wyalnie, styro i folie sam układałem.

W sumie wątek stary, ale się tu dopisze, jutro mi robią wylewki z miksokreta, 96m2 powierzchni, jak dadzą radę to jeszcze strych 105m2, na dole ma być 10cm a na górze 4cm, mam przygotowane 40 ton piaski i 4, 4 tony cementu, zobaczymy ile pójdzie. Cena za wylanie 12zł za metr, tylko samo wyalnie, styro i folie sam układałem.

no i,,,???

wyjdzie 3,6 tony cementu i 30 ton żwiru

na dole 10 cm??? posadzki?? wtedy 40 ton wyjdzie :) chyba że styropianu

3-3,2tony cementu na parter [rzy tej grubosci ok 1,5tony na pietro