jerry102 26.04.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Wrzuciłem kilka nowych zdjęć. Drzwi kupiliśmy w takiej małej firmie. Szczerze mówiąc w ciemno, bo zdjęcie było dostępne tylko w internecie, ale teraz jak patrze to podoba mi się. Jesteśmy na etapie ogrzewania. Tynki juz mamy zrobione. Gipsowe maszynowe. Bardzo dobrze to wygląda. Elektryka juz była zrobiona. A teraz w poniedziałek wchodzi ekipa od ogrzewania. Tak jak i ty niedoszacowaliśmy tej budowy. Moi znajomi przeżywają to samo. Ale myślę że jakoś się dojedziemy do końca. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 28.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 apropos siatki - ja wydalem okolo 5-6 tysiecy za siatke i slupki ogrodzeiowe oraz wszystko co do tego bylo potrzebne (sruby, drut itp) w zeszlym roku. Ogrodzenie 240m. Robocizna - 4 butelki wodki, bo z tesciem i ze szwagrem robilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 28.04.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A robiliscie murek czy bez murka ? I jaka siatke braliscie? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 28.04.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Ogrodzenie zrobilismy bez murku a siatka to byla (choc juz nie pamietam do konca) fi 5 albo 6 w oslonie z pcv zielonej, wysokosc siatki 1,5 m oczko 5cm. Murku nie dawalismy, bo wcale to ladnie nie wygladalo z murkiem. dookola planujemy posadzic troszke krzewow i drzewek, zeby te siatke nieco zaslanialy. Slupki dalismy co 2.5 metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 28.04.2008 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 A ja robiłam murek. Ładnie to wygląda i jest praktyczne. Mam 3 psy i boję się że mój zwariowany spaniel zacznie się podkopywać Właśnie liczyłam koszty.Wyszło mi za materiał około 4 150 zł, ale muszę policzyć dokadnie słupki bo grodzimy się razem z sąsiadem i wspólnie robiliśmy zakupy. Poniewaz nie miałam jak zrobić sama ogrodzenie a mój małzonek pracuje od świtu do nocy późnej, rodzina zaś daleko......wzięłam ekipę ale najtańsza jaką znalazła. Za robotę płaciłam 30 zł za m 2 wsumie mam 105 m 2. Chłopaki uwijali się jak w ukropie. Zostało jeszcze naciągnać siatkę. Kupowałam siatkę ocynkowaną (wszyscy odradzali powlekaną), 1,5 m wysokości, grubośc drutu 3 mm. Do tego 2 naciągi. Najdroższe są słupki narożne Muszę pozbierać się i wkleić zdjęcia. A jest już ładnie, dach odeskowany. Zaczyna to wyglądać, żeby tylko kasy nie zabrakło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SIN 27.05.2008 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Pozdrowienia i trzymam kciuki za znalezienie tynkarzy ....mam ten sam problem. I szukamy jak widzę w tych samych wątkach Obdzwoniłem już chyba ze 30 firm. Wszyscy albo poszaleli z cenami albo terminy mają po wakacjach. A co do okien....ja zrobiłem z łukami....cuda i szprosy też. Tylko nie mogę ich zamontować bo nie mam tynków a że okna drewniane to raczej muszą poczekać. Co do kominka marzy mi się duuuuzy otwarty ale żadna ekipa nie chce robić otwartych, wszyscy tylko te żeliwne paskudztwa , no nic....szukam dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksi 21.07.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 ooo....bramę garażową mamy indetyko ale drzwi wejściowe macie piękniutkie, ja bardzo takie chciałam, ale mój mąż uparł się na proste i teraz żałuje ;P więc pewnie w niedługim czasie nasze wystawimy na allegro a wstawimy takie śliczniutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 22.07.2008 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Anula świetne drzwi!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 22.07.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 Sasiadeczko, sliczny ten Twoj domeczek prawie tak ladny jak moj Coz swoje tez trzeba chwalic Zwyczajowo zapraszam na kawe a zeby nie bylo jak zwykle to i na serniczek na zimno A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.07.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 .....mój inwestorek powiedził, że tylko murarze uznają swoje DECYMETROWE błędy w GRANICACH NORMY. Murarzowi wolno walnąć się o 10 cm ale jakby zrobił to geodeta to dopiero murarz k.... by rzucał ...itd. Także moja droga nie załamuj się bo kawałek drogi do przebycia jeszcze zostało. Ja też czasami nerwami ciskam ale w lepszy dzień zastanawiam się jaki to ma sens ? Życie jest takie krótkie i takie piękne, że szkoda na debili czasu marnować i zdrowia - co do poprawy , niech poprawią....a najlepiej jak w upalny dzień piwko zimne przy nich otworzysz z uśmiechem na twarzy i oczywiście sama je wypijesz - zemsta musi być słodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 31.07.2008 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Dzieki Agnieszka za te słowa, były potrzebne moim skołatanym nerwom. pomysł z piwkiem rewelacja muszę go wypróbować a niech się ślinią łajdusy zatracone buziaki Anula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 17.08.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Anus, pochwal sie swoimi tynkami Skonczyli juz u Ciebie? A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaRobert 17.08.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Szybka jestes nie ma co robota idzie jak strzala - super! kapitalnie to wyglada, wpraszam sie na wizytacje na zywo co Ty na to? A&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 17.08.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2008 Agnieszko Sąsiadko moja kochana zawsze jesteś mile widziana w mych skromnych progach, nawet mogę Cię kawką już poczęstować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 11.09.2008 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Witam, Dawno mnie nie było i chciałem przy tej okazji pogratulować wspaniałej budowy Niedługo zamieszczę swoje zdjęcia .Jestem na etapie robienia dachu, także do wykończeniówki jeszcze sporo czasu i nerwów . Co do problemów z wylewkami. Jak sam powtarzam mojemu teściowi, który bezpośrednio dogląda budowy - jakby murarze/cieśle/tynkarze/itp nie psuli nerwów i nie pie%^* roboty, to po pierwsze nie zapracowaliby na swoją 'renomę' a po drugie - nawet nie odczułabyś, że masz budowę A tak wiesz, że żyjesz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 12.09.2008 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2008 Klakons jak miło cię słyszeć i widzieć na forum.u mnie roboty są już dużo dalej muszę wkleić zdjęcia.czekam na Tweoją relację z budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 17.09.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Anula 74 czy Ty dalej masz chandrę???? Jeżeli tak to już kończ. Domek wygląda ślicznie.... prawie do mieszkania. Jestem pod wielkim wrażeniem. Możesz być z siebie dumna. I nie ma tu czasu na smutki i dolki. Chociaż się zdarzają. Nam wszystkim sie przytrafiają. Zresztą nie trzeba budować żeby mieć dołek i chandrę. Prawda???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 17.09.2008 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Anula 74 czy Ty dalej masz chandrę???? Jeżeli tak to już kończ. Domek wygląda ślicznie.... prawie do mieszkania. Jestem pod wielkim wrażeniem. Możesz być z siebie dumna. I nie ma tu czasu na smutki i dolki. Chociaż się zdarzają. Nam wszystkim sie przytrafiają. Zresztą nie trzeba budować żeby mieć dołek i chandrę. Prawda???? Dzięki za te ciepłe słowa. chandra przechodzi, nie ma czasu na smutki bo wciąż coś nowego się dzieje. Cieszę się, że domek Ci się podoba. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerry102 20.09.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Anula74, Witam po dośc długiej przerwie. Ja podobie jak inni również jestem pod wrażeniem. Na prawde świetnie wygląda wasz domek. Myślę, że pięknie bedzie się wam tam mieszkało. Napisz może czy zastanawiałaś sie już nad wyglądem działki dookoła domu. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 22.09.2008 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 No pięknie! Nareszcie ktoś ma 'boczki' czy tam fachowo 'przypory' wokół domku Moja żona powiedziała mi, że mi nie przepuści i boczki muszą być. Teraz, jak widać je na żywo, wiem, że miała rację. Ode dodają temu domowi niepowtarzalnego uroku. Gratulacje, Anula! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts