kalya55 22.09.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2008 Anula czy możesz powiedziec jak się robi takie przypory?Widziałam, że najpierw dom był ocieplony styropianem a dopiero potem przybyły "boczki". Czy one są ze styropianu? Doklejone? Jak to się robi żeby wyszło równo??? Sama też mam takie w projekcie ale chcę je obłozyć kamieniem. Już słyszałam że się nie da bo za ciężki...Czy ktoś ma doświadczenie wq tym względzie?Gratuluję domku, ładne kolory, wszystko się zgrało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 u mnie robili zze styropianu ale widziałam takie murowane na etapie stawiania ścian. chciałam żeby były szersze ale niestety mój mąż i panowie którzy robili prypory stwierdzili, że za duże przeszkadzałaby więc jest jak jest. na styropian kładli siatkę, klej i tak dalej nie wiem jak by się to sprawdzało z kamieniem. Jesli to okładzina z kamienia sztucznego to ona nie jest ciężka o innego jeśli to kamień naturalny pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 My robimy z cegły, na etapie robienia fundamentów mamy 'wypuszczone' bloczki, żeby przypory miały na czym się oprzeć. Później te przypory będą murowane z cegły schodkowo. A na końcu tynkowane żeby wyszedł równy skos. Robimy też nieco szersze te przypory, niż Anula74. Mam nadzieję, że wyjdzie równie pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 23.09.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 czyli teraz nie ma raczej szans żeby dorobić jakiś osobny fundament?pozostaje więc kamień sztuczny lub tynk...problem z tym, że kamień sztuczny wygląda sztucznie, a już najgorzej te z Castoramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Klakons wyjdzie napewno ładniej. Ale mnie skończyły się argumenty i poległam perswadując panu który przypory robił i mojemu mezowi, który z nim trzymał że powinny być one szersze. mam nadzieję, że się przyzwyczaję i jakoś nie będę rozpaczała, że są takie jakie są. A kiedyś może zmienię Ale jeśli mówicie, że mogą być to jestem troszkę uspokojona. Klakons a gdzie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Klakons napisz jakiej szerokości masz te przypory?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dokładnie to nie wiem, będę musiał zmierzyć (w przyszłym tygodniu najwcześniej). Wydaje mi się jednak że one będą praktycznie takie szerokie jak u Ciebie, będą bardziej masywne (grubość względem ściany), ciężko to wytłumaczyć pisząc Ale myślę że wiesz o co mi chodzi . Przypory będę robił jakoś niedługo, w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 klakons czy Ty podnosiłeś dom?? napisz jakie planujesz kolory elewacji no i czekam na zdjęcia. ja niedługo mam nadzieję chwalić sie kominkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Dom mam podniesiony. Po pierwsze mam piwnicę A po drugie u mnie ściana kolankowa ma 1 m (4 pustaki) plus wieniec (ale zdaje się ze tak jest w planie). Mam też parę przeróbek wewnątrz domu. Kolory to głównie moja żona sobie dobiera, ona ma znacznie lepszy gust. Z racji tego, że mamy nieco doświadczenia z grafiką komputerową, będziemy robić symulację, żeby wybrać najlepszą kolorystykę która będzie odpowiadać zarówno mnie jak i jej (a to wcale takie łatwe nie będzie ) A zdjęcia w drodze Już przeszukuję archiwum. Niestety trochę minie zanim zrobię tak ładny dziennik budowy jak twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 a c o przerabiałeś w środku??u mnie wyszła garderoba nad garażem, zamknęłam ścianę w salonie, zmniejszyłam wiatrołap co powiększyło kuchnię, zrezygnowałam z jednego okna dachowego w łazience. Czy robisz ten kominek zenętrzny?/ ja zrezygnowałam ze względu na koszty ale teraz żałuję, że na tej ścianie nie zrobiłam okna tak, żeby doświetlić klatkę schodową ciekawa jestem Twoich zmian wiec czekam niecierpliwie na odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 W zasadzie to aż tyle to też nie przerabialiśmy. Ale w skrócie to mniej więcej tak: - garaż obniżony o 2 bloczki fundamentowe (około 30cm) - łazienka połączona z kotłownią w jedną łazienkę na parterze - brak kolumny w salonie - komin do kominka murowany w ściance, nie systemowy (oszczędziliśmy miejsca w salonie) - stojąc w salonie i patrząc w kierunku kuchni - brak ścianki po prawej stronie (żona chciała mieć tam wysepkę kuchenną) - brak ścianki do spiżarki w kuchni (będą tam meble +lodówka) - na garażem jest pustka, więc strop został obniżony o wysokość pustaka, żeby było tam więcej miejsca (ty też wykorzystałaś tę część domu u siebie jak widziałem na zdjęciach) - zejście do piwnicy w klatce schodowej - w piwnicy duży salon, kotłownia, pralnia i spiżarnia Z grubsza to chyba wszystko A komin z tyłu domu - też budujemy Chcemy zrobić z tyłu duży taras, szerszy niż w planie (na całą szerokość domu) i tam zrobić ogród zimowy z przesuwanymi ścianami. Latem możesz ścianki zesunąć, więc masz tylko dodatkowy daszek nad tarasem, a zimą możesz zasunąć ścianki i grzać właśnie tym kominem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ile domów tyle pomysłów fajnie, że bedziemy widzieli atenę w różnych odsłonach teraz czekam na zdjęcia KONIECZNIE WKLEJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Polecam również tę galerie: http://foto.onet.pl/dnqmq,0zggsc9o4os0,u.html?P=6 http://foto.onet.pl/dnqmq,bwwccw8v0kc2,etyvt,u.html#etyvt Z pewnością może to być źródłem inspiracji Jak tylko ściągnę zdjęcia to z pewnością wkleję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Zacząłem swój dziennik budowy (nareszcie ). Trochę opiszę co i jak i powklejam kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 23.09.2008 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 ładne ładne teraz wiem, że mogę tylko żałować drzwi u mnie są wąskie a reszta jest ok do chwili pewnie jak zobaczę zdjęcia Klakonsa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klakons 23.09.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2008 Szerokie drzwi rzeczywiście ładniej wyglądają, ale to także dużo wyższy koszt. Ale mimo to - twój domek bardzo ładnie się prezentuje. Ja wrzucam powoli pierwsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 24.09.2008 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2008 Moja droga - SUPER, w tempie też świetnym ( u mnie ślimacze w porównaniu z tym co u Was jest już zrobione....ja po 9 miesiącach nawet dachu nad głową kompletnego nie miałam ) - będę zaglądała jak czas tylko pozwoli. Pozdrowienia dla imienniczki mojej córki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 03.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Macie swietny domek! I juz tak blisko konca! Trzymam kciuki za wykonczeniowke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula74 03.10.2008 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 dziękuję bardzo. Cieszę się, że tak mówisz ak kciuki będą mi potrzebne, oj będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_sp 03.10.2008 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2008 Ja też wam życzę nastepnych 10-tek w poszanowaniu i miłości http://www.twojekwiaty.pl/photo/749.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts