kaśka maciej 24.01.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Mam pytanie dotyczące pralki. Zacznę może od początku: czy zabieraliście "starą" pralkę do nowego domu?? Chodzi mi o to, czy na tle nowych sprzętów i sanitariatów, pralka nie wygląda na starszą niż jest?? Mam ciągle w pamięci obraz z nowej łazienki sąsiadów, którzy zostawili swoją stara pralkę: wyglądała koszmarnie, nagle zrobiła się żółta Nasza pralka sprawuje się dobrze pomimo swoich 10 lat więc nie potrzeby wydawania kasy. Czy macie jakieś pomysły na obudowanie jej czymś?? Jakąś szafką?? Ma ktoś może jakieś zdjęcia?? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 24.01.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, ja może nie zabieram swojej starej pralki do nowego mieszkanka, ale nową schowam w szafce. Mam akurat taką wnękę w łazience (ale tylko na pralkę o gł. 40 cm) i zabudowuję ją szafką do sufitu. Na górze zrobię jakieś półki, tak samo zamykane, jak pralka. Może Ci to coś pomoże Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam, ja może nie zabieram swojej starej pralki do nowego mieszkanka, ale nową schowam w szafce. Mam akurat taką wnękę w łazience (ale tylko na pralkę o gł. 40 cm) i zabudowuję ją szafką do sufitu. Na górze zrobię jakieś półki, tak samo zamykane, jak pralka. Może Ci to coś pomoże Pozdrawiam, GGGosik dzięki za odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Eee tam, Kasia co sie spinasz Jesli pralka jest jeszcze ok, to wrzuc ja za jakies drzwi, do szafy, albo pomieszczenia na mopy i niech dalej kreci no az padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Eee tam, Kasia co sie spinasz Jesli pralka jest jeszcze ok, to wrzuc ja za jakies drzwi, do szafy, albo pomieszczenia na mopy i niech dalej kreci no az padnie no mam taki zamiar Amber, za jakąs szafką ją schować tylko prosiłam o zdjęcia a tu posucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 24.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 kasiu, moge wstawic zdjecia swojej pralki, aby Cie uszczesliwic Ale chyba to nie to samo, bo moja to tak na widoku jest A Ty wiesz ... kupilam sobie nowke sztuke i cicha miala byc. A jak wchodzi na 1200 obrotow to mam wrazenie, ze zaraz mi poddaszem wyleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 kasiu, moge wstawic zdjecia swojej pralki, aby Cie uszczesliwic Ale chyba to nie to samo, bo moja to tak na widoku jest A Ty wiesz ... kupilam sobie nowke sztuke i cicha miala byc. A jak wchodzi na 1200 obrotow to mam wrazenie, ze zaraz mi poddaszem wyleci wibruje mówisz dobra, miało być o pralce w zamknięciu zdjęcia ma ktoś???? proszęęęęęeeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ja mam pralkę w zamknięciu Tyle że w kuchni i pralka przystosowana do zabudowy Taką zwykłą trzeba zabudowywać troszkę inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Tak to wygląda: http://images32.fotosik.pl/118/13cf786527dd1d7amed.jpg (jeszcze nie podłączona i zabezpieczenia nie pozdejmowane - stąd te farfocle na dole) http://images31.fotosik.pl/119/166842a2ea3ba500med.jpg Przy zwykłej pralce szafka powinna być wyższa, żeby łatwo można było się dostać do szufladki na proszek - w tych do zabudowy on się dużo dalej wysuwa. Bez cokołu, żeby można się było dostać do filtra. Czyli drzwiczki od góry do dołu. Zabudowa powinna być ściśle do pralki, żeby ograniczyć to skakanie na boki Więc (1) albo zawiasy zewnętrzne, (2) albo zamiast drzwiczek jakieś inne rozwiązanie typu żaluzja, roletka itp., (3) albo szafka głębsza niż pralka, żeby było miejsce na zawiasy przed pralką - wtedy przestrzeń nad pralką musi być dość dużą - znowu ze względu na szufladkę do proszku. Chyba że pralka jest z tych nieskakliwych, to można zrobić szerszą szafkę i dać normalne zawiasy. Poza tym - normalna konstrukcja szafki, tylko że bez dna, więc ścianki do samego dołu. Każdy stolarz zrobi. Tyle z mojego doświadczenia - mieszkałam jakiś czas ze zwykłą pralką w szafie, typ. 3 i właśnie półka nad pralką była za nisko - strasznie ciężko było dosypać proszku, lub dolać płynu nie rozsypując większości. Resztę się dowiedziałam rozpatrując zabudowanie zwykłej pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 No to teraz wiem co mam robić Wielkie dzięki za szczegółowe wyjaśnienia i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 24.01.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ochikarka ma też pralkę w zabudowie, tyle że bez frontu. Fotki są gdzieś we wątku o łazienkach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 24.01.2008 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Ochikarka ma też pralkę w zabudowie, tyle że bez frontu. Fotki są gdzieś we wątku o łazienkach . no to szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 25.01.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ja przygotowałam na pralke takie miejsce w lazience, zamierzam je oczywiscie zamknac, moze drzwiami z matowego szkla , na rzaie sie wstrzymalam bo nie wiem co bedzie lepsze: pojedyncze drzwi czy podwójne http://images34.fotosik.pl/70/fe3676c17d44b99bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 25.01.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Mnie sie podoba tak: http://lh4.google.pl/amothemo/R5UUwIVenZI/AAAAAAAABs0/Ax1vK7GMbE8/schowek%20na%20pralk%C4%99%201.jpg http://lh6.google.pl/amothemo/R5UUzoVenaI/AAAAAAAABs8/ihK-dMlJRoc/schowek%20na%20pralk%C4%99%201a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaboBIK 25.01.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ja tez liczylam ze moja pralka 10letnia razem z nami przeprowadzi sie do nowego domku..niestety zgasla ...i...w starej lazience mamy teraz nowa... nie bede krakac..lepiej nie planuj...pralki potrafia byc zlosliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniowka 26.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 ja zaprojektowałam tak łazienkę, żeby można było zrobić w niej "szafę" z lustrzanymi drzwiami a tam: pralka, kosz na pranie, półki na płyny i proszki bo mam już dość ich widoku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 26.01.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Malmucu ja bardzo podobnie rozwiazalam ten problem. Tak jak Ty za wanna postawilam scianke i chce tam wstawic pralke a na niej suszarke kondensacyjna i tez zabudowac drzwiczkami. Czy moglabys jeszcze jakies zdjecia wstawic swojej lazienki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 26.01.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Nie wiem czy widać te zdjęcia, które zamieściłam powyżej, bo mi raz sie pojawiaja a raz znikają. W razie czego podaje linki: http://picasaweb.google.pl/amothemo/Wnetrza02/photo#5158051825456160162 http://picasaweb.google.pl/amothemo/Wnetrza02/photo#5158051765326618002 Ja zapewne kupię nową (jeśli będzie mnie jeszcze stać ), bo potrzebuje większej niż mam teraz, ale i tak wolę ją schować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniowka 26.01.2008 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 schowek na pralkę ładny ale wanna ....rewelacja:)) !!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 26.01.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 schowek na pralkę ładny ale wanna ....rewelacja:)) !!!!!!!! Taaa... tez mi się podoba, tyle, że cena zapewne przewyższa moje mozliwości. Może kiedyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts