Bady 14.03.2002 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Zamierzam wybudować kominek,ze względu na ogrzewaną kubaturę i kształt zabudowy ,rozważam zakupienie wkładu Jotul 18 RTD Panorama lub Fondis Diva.Proszę o Wasze spostrzeżenia o wadach i zaletach tych wkładów. Pozdrowienia Bady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio 14.03.2002 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Co do typu to Ci nie pomogę ale z doświadczenia mogę podpowiedzieć o montarzu. Też miałem duże oczekiwania jeśli chodzi o kominek i ciepło. Niestety jeśli chodzi o ogrzanie pokoju gdzie kominek stoi to się zawiodłem. Najlepiej grzał gdy był jeszcze nie obudowany i oddawał ciepło wszystkimi bokami. Gdy go ocieplili i obudowali jest gorzej. Polecam pomyśleć o obudowaniu cegłą szamotową lub czymś podobnym aby nie tylko szyba oddawała ciepło przed siebie lecz także boki.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empi 14.03.2002 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Grzesiu, a kratkę w obudowie czopucha ci zrobili? Zadaniem kominka zamkniętego nie jest oddawanie ciepła przez szybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts