revela 25.01.2008 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam, Czy ktoś zbudował/buduje/będzie budował dom na podstawie projektu Muratora DL09 "Spokojna Zatoka", i może podzielić się uwagami, spostrzeżeniami i wiedzą na ten temat? Pozdrawiam.REV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 25.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=478&IdKolekcji= Bardzo fajny ten projekt - przynajmniej jeśli chodzi o stylistykę, zamierzacie bo budować jako domek całoroczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revela 25.01.2008 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Tak, jako całoroczny. Zbieram więc informacje, bo widzę, że w projekcie nie uwzględniono żadnego pomieszczenia typu "kotłownia", z czego wnioskuję, że przewidziano ogrzewanie z kominka, co jak zresztą cały domek, bardzo mi odpowiada:) Pozdrawiam.REV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 25.01.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 A możesz napisać co skłonilo cię do wyboru własnie tego projektu.Tez kiedyś nad nim myślalam, ale doszłam do wniosku, że ta weranda jest za mała, a wykonanie na pewno drogie, poza tym jedyne miejsce na pom. gospodarcze to to przeznaczone na saunę, wiatrołap też malutki - i pytanie co z kurtkami i butami, powierzchnia dacu też nie nastraja optymistycznie - 250 metrów, jak na taki mały dom bardzo dużo.Czy już zdecydowaliście sie na projekt, czy dopiero zaczynacie poszukiwania, z której strony macie wjazd na działkępozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revela 25.01.2008 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Zobaczyłam go i wiedziałam, że o to chodziło:Z sauny rezygnuję bez żalu właśnie na rzecz pomieszczenia gospodarczego.Całość "roboczo-gospodarcza" (czyli schowek pod schodami, korytarzyk i pom. gospodarcze oraz łazienka) jest ładnie oddzielona od reszty dziennej, a zależało mi na tym, żebym z pokoju nie widziała drzwi do ubikacji, ani żeby nie trzeba było do niej iść przez zimny przedsionek. Kuchnia nie jest na widoku, a jednak łączy się z resztą części dziennej.Kominek jest widoczny z salonu i z jadalni, no i schody na górę-koniecznie z salonu.Trochę mnie martwi ten wiatrołap, zobaczymy co zaproponuje miejscowy architekt.Projekt spełnia warunki zabudowy na naszej działce i stylistycznie nawiązuje do sąsiednich i okolicznych budynków. Oczywiście nie obędzie się bez drobnych zmian:Mam zamiar powiększyć łazienkę na górze kosztem większej sypialni, oprócz tego, ponieważ wjazd na działkę i wejście będzie od strony zachodniej, muszę przenieść taras na ścianę południową.Będzię też garaż, ale jeszcze nie wiem, czy przyklejony do bryły budynku, czy osobno. Poszukiwania projektu zakończyłam, z dniem kiedy pojawił się DL09:) Zmartwiłaś mnie tą powierzchnią dachu, a skąd taka informacja?Ja jej nie dostrzegłam w opisie projektu.Znasz więcej takich szczegółów? Pozdrawiam.REV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 25.01.2008 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Nareszcie ten domek znalazł swojego amatora Ja się nie odważyłam przez te przeszklenia i dach Aby zobaczyć ilości materiałow wchodzisz w zakładkę "Materiały" - orientacyjne ilości materiałów . Też mnie zdziwił ten duży dach, może to jakaś pomyłka, powinien mieć gdzieś koło 160m Fajnie , że będziecie budowac ten domek, na pewno będzie miał niepowtarzalny klimat. Jeśli macie wjazd od zachodu to nie musicie koniecznie zmieniać tarasu, będzie po prostu od wschodu Mnie zastanawia tylko jaką zrobicie ścianę między werandą i salonem. Jak zamierzacie wykończyć domek? Będę wam kibicować jeśli się zdecydujecie na "Spokojną zatokę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts