Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej! objechaliśmy wczoraj Santocko z każdej strony i niestety nie znalezliśmy ul. owocowe, pytaliśmy tubylców ale tylko kiwali głowami ze nie wiedzą bo nowe nazwy są od kilku dni i nikt jeszcze nie ma rozeznania.......moze nasrępnym razem będziemy mieli więcej szczęścia :D

POZDROWIONKA

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Co do kwiatków sie nie przejmuj :wink: , ja odkryłam dzisiaj, że moje piekne 2-letnie tulipany giną pod ziemią, cos je podżera i leżą sobie!! :evil: . Nawet posiadanie teriera niewiele daje :roll: . A budowlańców to trzeba b. pilnować albo nakazywać ze 100 razy by uważali, bo to taki "ciężki sprzęt", zniszczą co się nawinie 8) :-?

cześć kochani, co do budowlańców to ja się nie wtrącam, ponieważ scedowałam wszystko na kierbuda, jak coś mi się nie podoba to przekazuję jemu, a on już sobie działa sam, a jeżeli chodzi o okazywanie zadowolenia to oczywiście sama to okazuję :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: , żeby nie było inwestorka jest super:) :) :)

Pozdrawiam

hej! juz wiemy gdzie się budujecie....doszlismy po zdjęciach. czy szef waszej ekipy nie ma czasem na nazwisko Warmuz? jeśli tak to mój mąż go zna....Jeśli w sobote damy rade to przyjedziemy w odwiedziny :D

Hej, Kotek999, pogoda wymarzona, tylko budować...no a ja ciągle papierologia...cholery można z tym dostać! A wracając do Waszej budowy. Myślę, że cena za całość (150 000) dość przyzwoita , czy macie już upatrzoną gdzies dachówkę, tzn. firma+kolor+typ? Czy 25000 zł. to cena dachówki+ orynnowanie, blacharka, itd, czyli full wypas? . Proszę o wyczerpujące informacje, bo ten dach sen mi z oczu spędza

A i jak cenowo wyszła wam adaptacja projektu do warunków lokalnych u architekta itp. dyrdymały, a przecież ławy też poszerzaliście, jak super, że papierki już za wami? heh...

My zupełnie zmieniliśmy projekt, obecnie to "dm 24" z pracowni Bauherr, po lekkim liftingu i bez piwnicy jednak, czy dobrze? Oby! Chociaż z wnętrz jestem zadowolona mam wszystko czego chciałam, a nawet wiecej!! , chociaz dach też wieeelki!! pochwaliłabym się, ale nie bardzo wiem jak wstawić ten rzut, muszę nad tym jeszcze popracować :oops: .

A i rzecz najważniejsza!! Polecam wszystkim teriery i koty oczywiście!! :lol: . Poległy już dwie nornice 8) , jedna dla kotki, druga dla terierki, hmm...smakowe! :lol: . Jak tak dalej pójdzie może tulipany ocaleją :wink: . A swoją drogą, nornica to całkiem wielgachne stworzenie, dlatego tyle cebul poległo :evil:

Kotku jeśli chodzi o deszcz to łączę się z Tobą w bólu i zazdroszczę wszystkim, którzy mają zamknięte stany i leją na pogodę :lol:

Tobie i sobie życzę ....braku deszczu :D :D :D :D

Adanielak - kochana u nas od 1,5 miesiąca non stop leje deszcz, na działce tylko kajaków brakuje - stoimy w miejscu, ekipa na urlopie :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Co do dachu mam zrobioną wycenę na sam materiał na 27 000 - dachówka ceramiczna roben plus - kasztan 320 m + wszystkie dodatkowe materiały ( gąsior, trójniki, wyłaz itp) - z tym że jest to wycena przed tym jak podpisaliśmy umowę z Firmą na kompleksową budowę domu (stan surowy zamknięty) - bo oni będą robić wszystko sami (ich materiały), dachówka zostanie ta sama:):):)

Co do adaptacji projektu to za wszystko wyszło nam 2300 ( 1800 architekt + 500 mapki geodezyjne), wytyczenie budynku 550 zł, a humus 480.

Kochana bobowo:):)

co do deszczu u nas dzisiaj znowu pada :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

ostaję powoli kur.... żołądka, tym bardziej że na mojej działce jak na razie można pływać ( a może wybuduję sobie staw i rybki będę łowić hihihihihihi)

Pozdrawiam

Wszyscy Ci których dotknie Miłość stają się nieśmiertelni, żyją w sercach tych, którzy tą miłością ich obdarzyli http://www.republika.pl/malypatrysmurator/swieczka.gif

Przyjmij proszę wyrazy współczucia od naszej rodziny.

Maleńka...strasznie mi przykro z powodu Twojego brata, chociaż wiem, że żadne słowa nie umniejszą Twojego bólu :( Jestem pewna, że ucieszyłby się, że Twoja budowa rusza z kopyta i serdecznie by Ci kibicował :) ...Tak jak ja :)

Andzia

O Boże...dopiero dzisiaj przeczytałam, że straciłaś brata :oops:

Serdecznie współczuję

Mam nadzieję, że budowa spowoduje, że nie będziesz miała czasu płakać....

Przykro mi..... :(