kotek999 12.06.2008 07:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 dzięki Edmar dzisiaj następna dawka zdjęć, już w środku widać gdzie jakie pomieszczenia, itp. Bardzo mi się podoba nasz domek:). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrykos2005 12.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Bardzo ładnie a zdecydowaliscie sie budowac z silki czy ytonga? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 13.06.2008 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 patrykos nie odpowiem Ci na pytanie bo: - nie wiem - buduje mi ekipa razem z materiałami więc myślę że to suporeks - nie wiem:):) Dzięki:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malypatrys 08.07.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Hej Moniko! Szybko wam idzie tam budowa...w końcu przypomina dom, niedługo musimy zajechać i obejrzeć jak to wszystko wygląda w realu a nie tylko na zdjęciach Aha no i muszę się pochwalić.....w końcu dostaliśmy POZWOLENIE NA BUDOWE , ruszamy w sierpniu. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 09.07.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Hej Koteczku zazdroszczę i podziwiam!! Jaki klinkier do tej dachóweczki? Ja też stoję przed takimi dylematami, chociaż budowa jeszcze daleko! . A jakie okienka, tzn. kolor, producent, jakie wymiary tarasowych i w ogóle, pisz o wszystkim, niech sie inni uczą na Twoim doświadczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 09.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Cześć kotku łał jakie postępy A nie tak dawno to jakieś roślinki kiełkowały Gratuluje postepów, życzę dobrych wyborów i będę Ci dalej kibicowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 10.07.2008 10:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cześć Kochani:), fajnie że ktoś zagląda do mojego dziennika, bo już myślałam że nikt mnie nie kocha:( co do klinkieru nie mam zielonego pojęcia - co do wycen na c.o. - jedna firma dała mi kosztorys na 36 000 z solarami, od drugiej jeszcze nie dostałam - co do okien - czekam na wyceny - na pewno chcę okna plastikowe ale w kolorze drewna - chyba orzech??, co do okna w salonie długość cztery metry - chyba wstawimy pośrodku filar i zrobimy dwa okna ponieważ jest problem z roletą - trochę przesuneliśmy drzwi do pomieszczenia gospodarczego:) - małżo zadecydował - nawet sam pojechał na budowę powiedzieć majstrowi:):) fififififififi adanielak - kochana co z Tobą?? co z projektem?? co z budową?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 10.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 No cóż, moja budowa w tym roku raczej nie wypali. Powodów jest kilka: murarz umówiony jeszcze wczesna wiosną kreci głową, że się z robotą nie wyrobi , problem z materiałem na więźbę, letniego ścięcia nie chcę, a nie wiem jak będzie z terminami "poletnimi"? w przyszłym tygodniu się wywiem. I sprawy finansowe, trafił się nam zakup niekontrolowany dwóch działek i trzeba to będzie sfinalizować . Podsumowując, zalejemy fundament, zakupimy więźbę, może zmienimy murarza, tak by z kopyta na wiosnę ruszyć , ale to jeszcze sprawa do dyskusji. Może zakupię klinkier na część elewacji, jak się jakaś rozsądna oferta trafi. Nie bardzo wiem co robić z dachówką kupic teraz, czy poczekać? Chyba nie ma sensu lokować na rok pieniędzy , mam nadzieję, że głupawka na rynku mat. budow. sie skończyła i ceny będą spadać, a przynajmniej nie wywindują pod niebiosy? Co o tym sądzicie i jak postąpilibyście na moim miejscu? Można dostać p....ca od tych spekulacji budowlanych! Swoją drogą zawsze sądziłam, że takie wybory to sama przyjemność, a teraz , szału można dostać, a to dopiero przygrywka do całej akcji, brrr!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 12.07.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Śliczny domek :) uwielbiam parterówy No i gratulacje woda to podstawa Trzymam kciuki za pomyślne i bezstresowe budowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.08.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Już wiecha??? Tempo zawrotne. Już lada moment wyłoni się ten śliczny domek. http://www.ekartki.wolsztyn24.pl/kartki/38/1955.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 10.08.2008 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 dzięki Edmar:) jeszcze tylko 7 miesięcy i przeprowadzka:) hihihihiihihi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 10.08.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 E tam... 7 miesięcy...co to jest... zleci jak z bata strzelił. Już zacznij myśleć o wykończeniówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 10.08.2008 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Wiem, Edmar że zleci jak z bicza, ale z jednej strony to tylko, a z dugiej to aż 7 miesięcy;0;0 P.S. Piękne zdjecie przy profilu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 10.08.2008 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2008 Gratulację ! Wiecha za wami teraz do sklepu płytek szukać pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 02.09.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 No Kofana, dom nabrał kształtu! Myślę, że piękny będzie . Wbrew pozorom odwaliłaś ostatnio kupę roboty, bo podejmowanie decyzji to straszny zapi...rz. . Dachóweczka roben kasztan? A jakie decyzje co do koloru okien, jakie masz wymiary tych najwiekszych i jakie ceny Ci strzelili Jakiej firmy? A co z klinkierem, to mają być płytki, czy cegła? Pisz, pisz nie ociągaj sie, bo ja to uwielbiam czytać wszystko co napiszesz . Chłonę wszelkie informacje jak gąbka . Za to mojemu maużowi jakoś minął zapał na budowanie, a jeszcze nie zaczęliśmy! Myślę, że na koniec następnego tygodnia fundamenty. Geodeta umówiony, z murarzem dogadaliśmy się co do ceny, tzn. za całość+ jego pomocnicy (5 osobowa ekipa) 20 tyś. PLN. . Ale robią wszystko od zbrojenia ław, fundament lany, po czubki kominów. No a moja parteróweczka to 164 m2 . Jak sie chciało mieć wszystko, to sie teraz przewraca oczami . Drewienko na więźbę wstępnie umówione po 500 PLN. za m3, bez impregnacji, no chyba,że ceny zwariują, bo jeszcze rośnie . Szukam dachowców, czyli 2w1 cieśla+ dekarz. Części ścian zdecydowałam się jednak obłożyć płytkami, bo zaoszczędzimy na szerokości fundamentu. Dlatego tak wypytuje o wszystko, ale mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko? Kotku sorki, że zaśmiecam Twój dziennik, jak się podszkolę i znajdę więcej czasu, to założę swój, ale najpierw cos muszę zacząć budować Jeszcze raz gratulacje, niezłe tempo i zazdroszczę Ci o taaaaak!!!! Jak ja bym chciała być już na takim etapieeee!!! Czekam ciągle i niecierpliwie. Pozdrowionka i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 05.09.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2008 OOoooo czekam na zdjęcia dachoweczki U mnie niedawno dachówka była a tu już ekipa od wykończeniówk czeka w blokach startowych Dawaj zdjęcia i zaglądaj częściej na Forum czekamy na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rmozga 06.09.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2008 Witam, ja tez zamierzam budowac Renie. mam kilka pytan odnosnie tego projektu i jezeli to mozliwe to zobaczyc go w realu, wiec szukamy z zona kogos kto buduje w centralenj Polsce badz w innej czesci kraju. moj meil: [email protected] z gory dzieki za odpowiedz.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 08.09.2008 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2008 Cześć Kochani fajnie że zaglądacie od czasu do czasu do mojego dziennika. Przepraszam że tak mało się odzywam ale mam stresa i nie wiem jeszcze co i jak, Kochana bobowo - dachóweczka nie jest jeszcze położona i nie pytaj się dlaczego - bo nie wiem i chyba zaraz wykorkuję z nerwów, całą sytuację opiszę trochę później myślę że ze zrozumiałych dla wszystkich względów - a było tak pięknie po amerykańsku adanielak - fajnie że się odnalazłaś jeżeli chodzi o kolor okien to będzie złoty dąb, z roletami ale bez szprosów, parapety wewnętrzne też w tym samym kolorze, jeżeli chodzi o wymiary to to największe okno podzieliliśmy na dwa mniejszae , całożć za okna 20 000, brama też złoty dąb 5600. drzwi zewnętrzne na razie metalowe hihihihihihihiihi. W piątek mają nam montować okna i bramę, a od poniedziałku wchodzi elektryk (15000) Rmozga - zapraszam na budowę - jedyne co bym zmieniła to konstrukcja dachu Pozdrawiam wszystkich bardzo cieplutko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 10.09.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2008 .... - jedyne co bym zmieniła to konstrukcja dachu A dlaczego, proszę jaśniej , bo na moim etapie to jeszcze można co nieco przemyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotek999 11.09.2008 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2008 Adanielak - konstrukcja dachu - kratownica - jest bardzo skomplikowana, idze na nią bardzo dużo materiału, a co za tym idzie bardzo droga. Mało kto u nas w wojew. chce się podjąć wykonania. Nasi budowańcy sami ją robili i była to masakra:), ale dali radę. Jeżeli ktoś chce zejść z kosztów, to polecam rozmowę z kierbudem i architektem:) Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts