Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy "Dwie myszki i kaczuszka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 200
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Edmar - niestety dachówka jeszcze nie położona:( a do tego jutro wstawiają nam okna i bramę hihihihihihiihihi więc będziemy mieli domek z oknami i bez dachu hihhiihihihihiihi - śmieję się bo już nie mam nerwów na to wszystko.

Pozdrawiam wszyskich cieplutko

P.S. od jutra jestem słomianą wdową - małżo będzie pilował domku :lol: :lol: :lol:

Edmar - niestety dachówka jeszcze nie położona:( a do tego jutro wstawiają nam okna i bramę hihihihihihiihihi więc będziemy mieli domek z oknami i bez dachu hihhiihihihihiihi - śmieję się bo już nie mam nerwów na to wszystko.

Pozdrawiam wszyskich cieplutko

P.S. od jutra jestem słomianą wdową - małżo będzie pilował domku :lol: :lol: :lol:

No to fajnie będzie domek wyglądał. :lol:

A małż właśnie w nowym domku będzie spał? Oby nie padało. :lol: :wink:

Oj Koteczku szyfrem do mnie gadasz 8) , co znaczy kratownica? strop drewniany? czy coś innego? Pojecia nie mam, czy chodzi o konstrukcję samej więźby? Którego materiału więcej? Ja mam strop żelbet. więc najtaniej też to nie jest, a dach wielospadowy (czyt. kopertowy na wszystkie możliwe sposoby :wink: ). A moja architekt nic nie wspomniała o dużych kosztach, bo pewnie nikt by sie nie budował, a ona nie kamikadze :D

Pozdrawiam i dawaj te zdjecia, bo ja ciągle do Ciebie zaglądam i czekam....na ciągi dalsze :p

Witajcie,

przypadkiem wdepnęłam do waszego dziennika i życzę, aby budowa szła gładziutko do przodu, co by szybko dach kubraczek otrzymał. Mam pytanie ile płacicie za położenie dachówki i czy ewentualnie możecie polecić swoich dekarzy? Poszukujemy takowych na ok. połowę października do Kłodawy (chyba ta sama gmina). Pozdrawiam :D

Witaj Koteczku!

Już teraz "kapicz"i o co chodzi z tą kratówką, rzeczywiście na utykana ta więźba! Ale efekty wspaniałe, gdy dachówka dach zapełnia! :D . Czy dekarze nie przeklinają robena? Bo opinie przeróżne, a ja sama skłaniałam się ku tej dachówce. :roll:

Oczywiście bez pytań się nie obędzie :wink: . Okna zwróciły moją uwagę Twoje chyba salonowe, te panoramiczne, no i drzwi tarasowe proszę o wymiary, a także o zdjęcia ze wszystkich stron świata, by "Renię" zobaczyć na żywca. :D

Myślę, że samopoczucie masz lepsze (?), gdy realne postępy budowlane i tego życzę!!

Adanielak - budowlańcy nic nie mówią, co do okna w salonie panoramicznego to podzieliliśmy je na dwie części - problemy z roletą:(, ale też wygląda nieźle, co do samopoczucia to nie wiem już nic nie wiem ze zmęczenia - w pracy meksyk, na budowie też wszyscy coś odemnie chcą i wymagają żebym o wszystkim wiedziała i na wszystkim się znała, a ja jestem tylko skromną blondynką hihihihihihii.

Pozdrawiam cieplutko

Pieknie, pieknie to już projektowanie :roll: :D , żarcik oczywiście, mój jeszcze nie stoi, a ja już myślę co i gdzie postawić. Ścianka w łazience super pomysł, tez mam taką w planie. A moje sugestie: może ścianka oddzielająca za wanną, za nią kibelek+ bidecik, ale na ścianie tylnej, a po drugiej stronie na ścianie umywalki? To tak do zrobienia wizualizacji, bo nie wiadomo, czy się dobrze wpasuje?

Warto trochę poprzestawiać, czasem niechcący można uzyskać zadziwiający efekt 8) :wink: . Powodzenia!!!

Witam wszystkich:)

Amtla - serdcznie witam na mojej stronie:) - dachówka rooben chyba miedziany kasztan:( - nie pamiętam, jeżeli chodzi o wymiary łazienki podam jutro:)

Efilo - bardzo mi miło że odnalazłaś nasz domek w gąszczu tych wszystkich pięknych projektów i mam nadzieję że zostaniesz z nami na dłużej:)

Adanielak - przekazałam sugestie architektowi - zobaczymy co wydzi:)

a tak na marginesie Pan Tomek - Architekt - bardzo fajny młody człowiek z głową pełną pomysłów:)

Pozdrawiam