Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy warto zaczyna? budow? ?

Noel

Recommended Posts

Ja mam nadzieję, że również uda mi się w tym roku, chociaż geodeta wchodzi dopiero w ten piątek :lol: Byle tylko wyjść ze stanem zerowym - potem to już ściany parteru z Praefy a więźba ze stropem i ścianami kolankowymi prefabrykowana drewniana - więc chyba powinno pójść szybko. Chciałoby się zaczynać wcześniej, ale starania o pozwolenie na budowę lekko się przeciągnęły :evil:

Witajcie.

Pomimo dzisiejszego deszczu, nadal jestem pozytywnie nastawiony do swojego budowania i zamierzam rok zakończyć surówką zamkniętą. Chyba, że mnie wcześniej szlag trafi, bo u mnie na budowie zamiast murarzy, pracują żółwie i to od 7 do 17.

Noel, głowa do góry i zaczynaj, a "kamienistą drogą" się nie przejmuj. Wszystko jest do przejścia.

Pozdrowienia dla wszystkich.

No jak budujecie z Przefy a macie ściany już zarezerwowane na sensowny termin, a jeszcze z prefabrykowaną więźbą, to w tym roku powinniście zamknąć a nawet się wprowadzić.

Jak nie macie rezerwacji na ściany, to radzę załatwiać już, kolejka dochodzi do kilku tygodni.

Z czego robicie stan zero? Legalett?

Dla tych co się spieszą. Jeżeli planujecie "surówkę zamkniętą" jeszcze w tym roku to PAMIĘTAJCIE, ŻE POSZYCIE DACHU PRAKTYCZNIE NIGDY NIE JEST DOSTĘPNE OD RĘKI. Może to trwać kilka tygodni ( wiem coś o tym, a kupowałem rok temu blachę linbada - całe szczęście że latem). Czasami ma to fatelny skutek dla budynku ( jesień, deszcze i przymrozki), dla więźby i folii na dachu. Trzeba myśleć o tym z duzym wyprzedzeniem. Mam znajomego, który odśnieżał folię, a dekarze mieli trudności bo było strasznie zimno i ślisko

Dla tych co się spieszą. Jeżeli planujecie "surówkę zamkniętą" jeszcze w tym roku to PAMIĘTAJCIE, ŻE POSZYCIE DACHU PRAKTYCZNIE NIGDY NIE JEST DOSTĘPNE OD RĘKI. Może to trwać kilka tygodni ( wiem coś o tym, a kupowałem rok temu blachę linbada - całe szczęście że latem). Czasami ma to fatelny skutek dla budynku ( jesień, deszcze i przymrozki), dla więźby i folii na dachu. Trzeba myśleć o tym z duzym wyprzedzeniem. Mam znajomego, który odśnieżał folię, a dekarze mieli trudności bo było strasznie zimno i ślisko