Noel 25.08.2003 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Grzegorz - ja w tym roku zdecydowałem się tylko na fundamenty - ale miałem ekipę (sprawdzona i polecna) która stwierdziła, że rozpoczynając ok. 20 września do końca roku postawi stan surowy (dach kryty dachówką) Dom 140 metrów użytkowej (nie pamiętam całkowitej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.08.2003 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Ja mam nadzieję, że również uda mi się w tym roku, chociaż geodeta wchodzi dopiero w ten piątek Byle tylko wyjść ze stanem zerowym - potem to już ściany parteru z Praefy a więźba ze stropem i ścianami kolankowymi prefabrykowana drewniana - więc chyba powinno pójść szybko. Chciałoby się zaczynać wcześniej, ale starania o pozwolenie na budowę lekko się przeciągnęły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 25.08.2003 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 GrzegorzS - to dokładnie tak jak u mnie ..... ja jednak pomimo tego wolę nie ryzykować w tym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzP 25.08.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Witajcie.Pomimo dzisiejszego deszczu, nadal jestem pozytywnie nastawiony do swojego budowania i zamierzam rok zakończyć surówką zamkniętą. Chyba, że mnie wcześniej szlag trafi, bo u mnie na budowie zamiast murarzy, pracują żółwie i to od 7 do 17. Noel, głowa do góry i zaczynaj, a "kamienistą drogą" się nie przejmuj. Wszystko jest do przejścia. Pozdrowienia dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.08.2003 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Zawsze pozostaje koronny argument na zaczynanie jeszcze w tym roku - magiczne trzy literki VAT, a 15% w górę od maja to kolsalna zwyżka ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Noel 25.08.2003 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 oj nie wiem czy VAT coś zmieni .... było bez faktury będzie bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 25.08.2003 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 No jak budujecie z Przefy a macie ściany już zarezerwowane na sensowny termin, a jeszcze z prefabrykowaną więźbą, to w tym roku powinniście zamknąć a nawet się wprowadzić.Jak nie macie rezerwacji na ściany, to radzę załatwiać już, kolejka dochodzi do kilku tygodni.Z czego robicie stan zero? Legalett? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 25.08.2003 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Do kolejki jadę się zapisać jutro - akurat mam czas na wyprowadzenie stanu zerowego. Fundament klasyczny, mam poddasze użytkowe, co wymagałoby drugiego systemu grzania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 25.08.2003 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Dla tych co się spieszą. Jeżeli planujecie "surówkę zamkniętą" jeszcze w tym roku to PAMIĘTAJCIE, ŻE POSZYCIE DACHU PRAKTYCZNIE NIGDY NIE JEST DOSTĘPNE OD RĘKI. Może to trwać kilka tygodni ( wiem coś o tym, a kupowałem rok temu blachę linbada - całe szczęście że latem). Czasami ma to fatelny skutek dla budynku ( jesień, deszcze i przymrozki), dla więźby i folii na dachu. Trzeba myśleć o tym z duzym wyprzedzeniem. Mam znajomego, który odśnieżał folię, a dekarze mieli trudności bo było strasznie zimno i ślisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szadam 25.08.2003 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2003 Dla tych co się spieszą. Jeżeli planujecie "surówkę zamkniętą" jeszcze w tym roku to PAMIĘTAJCIE, ŻE POSZYCIE DACHU PRAKTYCZNIE NIGDY NIE JEST DOSTĘPNE OD RĘKI. Może to trwać kilka tygodni ( wiem coś o tym, a kupowałem rok temu blachę linbada - całe szczęście że latem). Czasami ma to fatelny skutek dla budynku ( jesień, deszcze i przymrozki), dla więźby i folii na dachu. Trzeba myśleć o tym z duzym wyprzedzeniem. Mam znajomego, który odśnieżał folię, a dekarze mieli trudności bo było strasznie zimno i ślisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts