jarte 29.09.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2009 super wątek, na pewno do niego wrócę jak będę mieć problem z jasnymi fugami ( a niestety na pewno takie zrobię, będę mieć jasne płytki i nie wyobrażam sobie do nich ciemnych fug) na ciemne fugi pozwolę sobie jedynie w garażu i w kotłownio-pralni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 03.11.2009 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 w sklepie pan mi polecil keranet do czyszczenia fug mowil ze osobiscie go uzywal ze efekt super u mnie to nie dziala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Judka 04.11.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 Magiczna gąbka Jana Niezbędnego - to jest to!Naprawdę działa, fugi jak nowe. Polecam.2 szt. kosztują ok. 5 zł, także niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bemark 04.11.2009 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 nie moge jej nigdzie kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 04.11.2009 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2009 nie moge jej nigdzie kupic Ja widziałam w Piotrze i Pawle, chyba też coś podobnego jest w Rossmanie, nie Jan Niezbędny, ale działa podobno tak samo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saskja 06.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2009 A słuchajcie, a propos tego nalotu na fugach (zarówno, jasnych, jak i ciemnych), jakby to po umyciu tak porządnie zapastowac jakimś sidoluksem czy czymś podobnym, to może by te fugi trzymały kolor? Ja mam w holu pas jasnych płytek po bokach i środkiem szerszy pas ciemnych. Pan kafelkarz doradził nam środkiem ciemne fugi, bo twierdzil, że jasne będą sie mocno brudzic. Na razie, szczerze mówiąc, jest identycznie na jasnych i ciemnych - oba kolorki są pokryte jakby szarawym nalotem, nawet tuż po umyciu (tzn. gdy wyschną). Pocieszam się, że to dlatego, że wykończeniówka wciąz trwa, więc pełno pyłu - ale czytając Wasze wcześniejsze posty zaczynam tracić dobry humor... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlackMamba 13.11.2009 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Podpinam się pod temat, bo jestem zrozpaczona, podobnie jak Basiaw byłam wściekła ale powoli zaczynam przeżywać załamanie nerwowe 2 dni temu miałam fugowany salon, fuga Sopro, kolor Karmel (czyli dość jasny żeby nie było ze nie w temacie ) po zafugowaniu, na mokro efekt piękny, po wyschnięciu na drugi dzien fuga zrobiła się biała Prosze doradźcie czy tak świezo położoną fuge moge traktować tymi wszystkimi specyfikami o których piszecie? Czy powinnam odczekać 2 tygodnie?? Bo na Szopie Atlasu wyczytałam, że można go stosować dopiero po utwardzeniu fugi czyli po 2 tygodniach, myslę tez o tym oleju do klinkieru, bo problem dotyczy również fugi w kuchni i przedpokoju (tym razem Ceresit grafit) W ogóle dlaczego tak się dzieje??Co było nie tak ze fuga tak zmieniła kolor? Wyglada jak zakurzona a nie można tego domyć, tylko przy samych ścianach jest piękna karmelowa No i czy jak będe szczoteczką szorowac taką nieutwardzoną fugę to czy jej nie wytrę?? Zwariuję po prostu, jakby mało było pracy przy wykończeniówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zołza 14.11.2009 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 radzę poczekać aż się majstry wyniosą, fuga skamienieje , szorowac łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 12.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A mnie pani w sklepie radziła kupić jakiś cudowny środek z Mapei do czyszczenia fug. Niestety nie zapisałam sobie nazwy to raz, dwa to nie wiem, czy faktycznie jest on taki cudowny. Znacie? Polecacie? No i co z tym mopem parowym? Zdaje egzamin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Claudii 12.07.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 polecam proszek ajax i wyszorować szczoteczką do paznokci, pozostawić na chwilę i potem mopem powycierać całą powierzchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 13.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 A mnie pani w sklepie radziła kupić jakiś cudowny środek z Mapei do czyszczenia fug. Niestety nie zapisałam sobie nazwy to raz, dwa to nie wiem, czy faktycznie jest on taki cudowny. Znacie? Polecacie? No i co z tym mopem parowym? Zdaje egzamin? ten środek to prawdopodobnie keranet, ale u nas w Lublinie trudno go kupić. Może sklepach budowlanych? chociaż już kilka odwiedziłam. jest dobry ale szczoteczki trzeba używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 16.07.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Ten preparat polecała sprzedawczyni w sklepie z kafelkami. Mówiła, że można nałożyć gąbką, odczekać i potem zmyć wodą. Podobno fugi jak nowe po tym wyglądają. Nie stosowałam (jeszcze), więc nie mogę powiedzieć, że to sprawdzona metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.07.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Dziewczyny nie przesadzajcie z tymi fugami, zachowujecie się tak, jakbyście pierwszy raz miały do czynienia z fugami.....Nie ma fug, które przy normalnym używaniu przez dłuższy czas, były takie jak po nałozeniu. Cilit bang, lub domestos raz na jakiś czas wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 17.07.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 nowy CIF do 20 rodzajów powierzchni, piana (spray) na fugę, poszorować chwilkę bardzo twardą szczotką i fugi jak nowe cena ok. 8-9 zł w markecie, granatowe opakowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ePasjonat 11.12.2017 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2017 Najlepsze rozwiązanie na problem brudnych fug: - ciemna, bardzo ciemna fuga pasująca do płytek, to ważniejsze niż kolor płytki, ponieważ to fugi czyści się trudniej niż kafle (nie widać brudu bieżącego, brudu tego do zmiecenia, który pozostaje w szczelinach, nie widać czasowego zmoczenia)- w miarę możliwości finansowych fuga epoksydowa- jeśli nie fuga epoksydowa to impregnat- jak najpłytsza szczelina fugi w celu łatwiejszego wymiatania brudu, który nie jest lepki ale również zmienia czasowo odcień fugi Ewentualnie jeśli ktoś nie może już wymienić fugi, warto poratować się renowatorem o ciemniejszej barwie, np. Mapei. Potem impregnacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts