cheetah_max 25.01.2008 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 W najblizszym czasie czeka mnie modernizacja kotłowni. W tej chwili mam piec tylu ELKA na GZ50. Rachunki na sezon grzewczy place około 4,5 tys przy łagodnej zimie. Dom klocek z lat 60 docieplony, okna wymienione, podpiwniczony, piwnica nie ogrzewana. I zastanawiam sie czy nie warto zmienic ogrzewania na groszek aby zmiejszyc koszty ogrzewania. Czy jest szansa żeby taki kocioł na groszek zwrócił sie w przeciągu 4 lat? jestem kompletnie wygłupiony. czytam, szukam, niektorzy twierdzą ze koszt ogrzewanaiu na groszek jest 40% mniejszy niz GZ50 a inni znowu ze tylko 10%. Ma moze ktoś doświadczenia z taka zmianą GZ50 na groszek lub odwrotnie? pozdrawiamKrzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94944-gz50-czy-ekogroszek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts