Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

300.000 zł na projekt |ANIELKA wystarczy ??

radmajor

Recommended Posts

Witam, interesuje mnie projekt ANIELKA

http://www.domdlaciebie.com.pl/?akcja=szczegoly&id_domku=31&unset=2

przyjemny parterowy domek o pow 125 m2 .

czy ktos moze budował ten domek ??

czy 300000 zł wystarczy mi na budowe domu tzw pod klucz ??

dziekuje za wszystkie odpowiedzi

mowisz 500.000 zł . chyba troszeczke za duzo ;D ja mysle sie w tych 300000 wyrobic, przeciez to nie jest duzy dom, a te wykusze i tak likwiduje, bedzie prosta sciana.

Nie licz powierzchni uzytkowej tylko calkowita.

Ja mam 105 m2 uzytkowej i 163 m2 calkowitej.

Nikt ze mna nie chcial rozmawiac o cenie jak za doemk 105 metrowy.

• 1 month później...
Powinieneś się zmieścić w tej kwocie. Na etapie wykończeniówki zorientujesz się ile Ci kasy zostało i będziesz miał pole do manewru.Aby wyrobić się w budżecie będziesz miał rozterki czy kupić glazurę za np 90zł czy 35zł, panele czy parkiet drewniany; kolor na na ścianach zewnętzrnych od razu czy za 2 lata, kuchnię według projektu projektanta i montażem na gotowo czy szafki kuchenne dokupowane w promocjach w supermarketach, WC na stelażu za 2000zł czy kompakt za 250zł itd, itd. Ja właśnie jestem na takim etapie. Zaczełem budowę domu na jesieni 2006 r.Dom parterowy z poddaszem użytkowym 150m2 + garaż 20m2 (projekt Izolda).Liczyłem, że na gotowo zamknę się w kwocie 300 tyś. Jak do tej pory kosztował mnie 280 tyś zł ,a do końca jeszcze masa wydatków:,schody wewnętrzne, kotłownia, grzejniki, szambo,glazury, terakoty, parkiety, drzwi , itd, itd czyli jeszcze minimum jakieś 100tyś zł. Ale mój dom jest większy i jeśli ceny materiałów oraz robocizny utrzymają się na tym poziomie to masz realne szanse zamknąć się w kwocie 300 000zł

Witaj, trudno mi powiedzieć czy starczy 300 000,00 mogę tylko się podzielić swoim doświadczeniem. Budujemy dom 114 m kw pow. użytkowej, 150 m kw pow. całkowitej - do tej pory wydaliśmy 175 000 (kupowaliśmy materiały w "szalonym" okresie)i mamy stan surowy zamknięty + materiał na ocieplenie całości (dach, elewacja, podłogi) mamy jeszcze 125 000,00 i MUSI wystarczyć. Do tej pory wydaliśmy tylko 9000,00 na robociznę (dach, montaż okien, i alarmu)- wszystko staramy się zrobić we własnym zakresie i nadal się tego trzymamy :D :D :D Jeśli zaoszczędzisz na robociźnie to na materiały Ci spoko starczy. Pozdrawiam.