zbyszek_731 26.01.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Doradźcie mi w jaki sposób z drzwi drewnianych zmyć pianke montażową , czy jest na to jakiś specjalny środek do czysczenie czy może jakiś domowy sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.01.2008 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 wyskrob delikatnie szpachelką lub niezbyt ostrym nożem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 firmy które sprzedają piankę min pistoletowa, proponują zmywacz do pianki, szybko i skutecznie, opalowanie posiada zakonczenie takze typu aerozol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 26.01.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 wyskrob delikatnie szpachelką lub niezbyt ostrym nożem Tak jak napisał brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 26.01.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 firmy które sprzedają piankę min pistoletowa, proponują zmywacz do pianki, szybko i skutecznie, opalowanie posiada zakonczenie takze typu aerozol. Może te czyściki nie zmywają całkowicie pianki ale zmiękczają na tyle że łatwiej ją usunąć.Tylko uwaga na lakier trzeba zrobić próbę czy nie zniszczy lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypek 26.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Palnikiem gazowym Potem kupić nowe. A serio, u mnie skutkowało robienie z pianki glutków i wtedy się odklejały bez śladu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 firmy które sprzedają piankę min pistoletowa, proponują zmywacz do pianki, szybko i skutecznie, opalowanie posiada zakonczenie takze typu aerozol. Może te czyściki nie zmywają całkowicie pianki ale zmiękczają na tyle że łatwiej ją usunąć.Tylko uwaga na lakier trzeba zrobić próbę czy nie zniszczy lakieru. Dokladnie jak z kazdym zmywaczem czy rozpuszczalnikiem., klopoty wysytąpią z pianka która zadomowiła się w porach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aluland 26.01.2008 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 podobno rewelacja. http://www.soudal.pl/index.php?menu=produkty&id=156&grupa=1&podgrupa=0&lp=7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.01.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Aceton rozpuszcza pianką, tylko wcześniej trzeba sprawdzic czy nie rozpuści lakieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.01.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Aceton rozpuszcza pianką, tylko wcześniej trzeba sprawdzic czy nie rozpuści lakieru. Aceton owszem ale nie utwardzoną. Jeśli zdarzy się Wam tragedia i pianka pryśnie gdzie nie jej miejsce a nie macie acetonu to popatrzcie czy obok was nie ma jakiejś kobiety... Jeśli jest to ONA MA ACETON! w kosmetyczce a nazywa się to zmywacz do paznokci! Delikatnie zmyć zanim się nie utwardzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 26.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Z tego co wiem juz od jakiegos czasu nie można stosowac acetonu jako zmywacza do paznokci. I zmywacze te są robione z czegos innego ale zapewne mają takie same działanie jak aceton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.01.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Jeśli jest to ONA MA ACETON! w kosmetyczce a nazywa się to zmywacz do paznokci! Delikatnie zmyć zanim się nie utwardzi! obenie nie używa się acetonu w zmywaczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plessek 26.01.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Twardą piankę można usunąć tylko mechanicznie ,np zdrapać szpachelką , nożem , nieda się jej zmyć niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 26.01.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Jeśli jest to ONA MA ACETON! w kosmetyczce a nazywa się to zmywacz do paznokci! Delikatnie zmyć zanim się nie utwardzi! obenie nie używa się acetonu w zmywaczach Faktycznie nie śmierdzi acetonem ale nadal ma takie same właściwości... sprawdziłem zmywacz w gąbce... przewrócił mi się pistolet na płytkach w korytarzu... mój czyścik został w domu poratowała mnie klientka... zadziałał!!! Ale pianka świeża i w małej ilości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prymasek 27.01.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ostatnio usyfiłem sie pianka na ręce MOCNOpianka zatchnęła - tylko mechanicznie próbowałem różnych rozpuszczalników acetonówchusteczkę i innych cudów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patrysia23 03.11.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 może ktoś wie, jak zmyć piankę montażową z tapicerki skórzanej ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mushasi 03.11.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 jak utwardzona to po ptokach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mr.radek 01.05.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2015 Dzis probowalem chyba wszystkiego. Rozpuszczalnik nitro, cif,woda z ludwikiem i nic az wkoncu wzialem plyn Oro do usuwania naklejek i... Wszystko ladnie zeszlo:) dodam ze pianka byla zaschnieta ok 2 letnia na drzwiach metalowych malowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czara6 15.07.2016 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 Dzis probowalem chyba wszystkiego. Rozpuszczalnik nitro, cif,woda z ludwikiem i nic az wkoncu wzialem plyn Oro do usuwania naklejek i... Wszystko ladnie zeszlo:) dodam ze pianka byla zaschnieta ok 2 letnia na drzwiach metalowych malowanych Stary temat ale się podziele. Nie testowałem ale znalazłem w necie takie coś: Rozpuszczalnik PUR-KILL DEN BRAVEN do usuwania utwardzonej piany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts