Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak zmyć piankę montażową?

Recommended Posts

firmy które sprzedają piankę min pistoletowa, proponują zmywacz do pianki, szybko i skutecznie, opalowanie posiada zakonczenie takze typu aerozol.

Może te czyściki nie zmywają całkowicie pianki ale zmiękczają na tyle że łatwiej ją usunąć.Tylko uwaga na lakier trzeba zrobić próbę czy nie zniszczy lakieru.

firmy które sprzedają piankę min pistoletowa, proponują zmywacz do pianki, szybko i skutecznie, opalowanie posiada zakonczenie takze typu aerozol.

Może te czyściki nie zmywają całkowicie pianki ale zmiękczają na tyle że łatwiej ją usunąć.Tylko uwaga na lakier trzeba zrobić próbę czy nie zniszczy lakieru.

Dokladnie jak z kazdym zmywaczem czy rozpuszczalnikiem., klopoty wysytąpią z pianka która zadomowiła się w porach.

Aceton rozpuszcza pianką, tylko wcześniej trzeba sprawdzic czy nie rozpuści lakieru.
Aceton owszem ale nie utwardzoną.

Jeśli zdarzy się Wam tragedia i pianka pryśnie gdzie nie jej miejsce a nie macie acetonu to popatrzcie czy obok was nie ma jakiejś kobiety... Jeśli jest to ONA MA ACETON! w kosmetyczce a nazywa się to zmywacz do paznokci! Delikatnie zmyć zanim się nie utwardzi! :wink:

:D :D :D

Jeśli jest to ONA MA ACETON! w kosmetyczce a nazywa się to zmywacz do paznokci! Delikatnie zmyć zanim się nie utwardzi! :wink:

:D :D :D

obenie nie używa się acetonu w zmywaczach

Faktycznie nie śmierdzi acetonem ale nadal ma takie same właściwości... sprawdziłem zmywacz w gąbce... przewrócił mi się pistolet na płytkach w korytarzu... mój czyścik został w domu :-? poratowała mnie klientka... zadziałał!!! Ale pianka świeża i w małej ilości...

• 2 years później...
  • 4 years później...
  • 1 year później...
Dzis probowalem chyba wszystkiego. Rozpuszczalnik nitro, cif,woda z ludwikiem i nic az wkoncu wzialem plyn Oro do usuwania naklejek i... Wszystko ladnie zeszlo:) dodam ze pianka byla zaschnieta ok 2 letnia na drzwiach metalowych malowanych

Stary temat ale się podziele. Nie testowałem ale znalazłem w necie takie coś: Rozpuszczalnik PUR-KILL DEN BRAVEN do usuwania utwardzonej piany