EdytaMarek 26.01.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam Pustak biały czy szary, z którego wybudować dom ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Z tańszego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EdytaMarek 26.01.2008 14:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 czyli z szarego. a jak to się ma do póżniejszego mieszkania w takim domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 26.01.2008 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mieszka się taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.01.2008 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Mieszka się taniej. Chyba buduje się taniej a mieszka się drożej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 26.01.2008 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Co do szarego słyszałem ,że jest bardziej kruchy i właściwie jest polecany do budowy budynków gospodarczych - zawiera więcej popiołów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Słyszałem gdzieś, mówi się..W maglu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Pewne sprawy wracają jak bumerang..Poczytaj sobie. Dopiero co było, i znów od nowa..http://forum.muratordom.pl/promieniowanie-szarego-bloczka,t118640.htm?highlight=gazobeton%20szary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 26.01.2008 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 ło matko...kolejny raz ktoś gdzieś słyszał i p.... głupoty ....to nie na moje nerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.01.2008 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Spokojnie , szkoda zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pa-ma 31.01.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 ludzie nie denerwować się szary = zawiera popoły - jak komuś to m=nie przeszkadza to niechaj buduje, jest pewnikiem tańszy w zakupie a w zamieszkaniu pewnie nie zauważy różnicy zaleciłbym jedynie aby zwrócić uwagę na jakość produktu, jak widzę niektóre bloczki które po dotarciu od producenta rozlatuję się na magazynie, to nawet gospodarczego bym z tego nie budował.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
listek 31.01.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Mówi się że są przez to promieniotwórcze szkodliwe dla zdrowia. Jesli patrząc w tej perspektywie, to ceramika też jest promieniotwórcza (w końcu wypalana z gliny), żwir tez promieniuje radonem, żyły wodne nie pozwalaja spać, promieniowanie kosmiczne rozbija DNA, itd Wszystko nas zabije prędzej czy później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 31.01.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Polecam szary - bo tańszy. A że mniej ładny... Owszem dom budowany z szarego może nie budzi takiego zachwytu znajomych, bo oni powiedzą, że z takiego to obory widzieli i inne takie tam kurniki. Ale szary jest ok 3 zł tańszy. Jedyne na co warto zwrócić uwagę to na dokładność wykonania. Ja kupowałem z Prefabet Łagisza i okazał sie beznadziejny (w Castoramie w marcu 2007 po 7,3 zł) - różnice pomiędzy niektórymi bloczkami były ponad 2 cm (to skrajna wartość). Udało mi sie wyegzekwować rabat 10% więc jestem zadowolony. Wydaje mi się białe ogólnie będą dokładniejsze bo mniejsza liczba producentów je produkuje (m.in. Solbet i HH) i są oni (producenci) jakby bardziej uznani (chyba). Z drugiej strony wczoraj widziałem w LeroyMerlin białego BK24 po 9,70. A szary jest na składach w mojej okolicy po 10 zł. Podsumowując - bierz co tańsze, ale popatrz co bierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 31.01.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Mówi się że są przez to promieniotwórcze szkodliwe dla zdrowia i dlatego poleca się je do budowy pomieszczeń gospodarczych. ceramika jest najbardziej promieniotworczym materialem budowlanym. kolejny raz zacietrzewienie przegrywa z wiedza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 jacekp71 napisał : ceramika jest najbardziej promieniotworczym materialem budowlanym. kolejny raz zacietrzewienie przegrywa z wiedza. Właśnie wszędzie o tym piszą , ale mnóstwo ludzi z ceramiki buduje. Zresztą co dzisiaj jest zdrowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 31.01.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Popieram, Co ceramika to ceramika. Ma więcej zalet niż BK bez względu na rodzaj. Wadą jej jest niestety wyższa cena. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 31.01.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Arktyk napisał : Co ceramika to ceramika. Ma więcej zalet niż BK bez względu na rodzaj. Wadą jej jest niestety wyższa cena. Czy cena ceramiki jest wyższa .Zależy jak na ten temat spojrzysz. Zobacz ile wchodzi na m2 jednego i drugiego materiału. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 31.01.2008 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Popieram, Co ceramika to ceramika. Ma więcej zalet niż BK bez względu na rodzaj. Wadą jej jest niestety wyższa cena. Pozdrawiam, ceramika ma tyle samo wad co zalet, nikt nikomu - poza samym sobą - nie jest w stanie dowiesc jej wyzszosci nad BK .... w druga strone dziala to tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 17.02.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Wczoraj oglądałem szary BK był z niego postawiony garaż. Właściciel mówił mi ,że zaoszczędził kilka złotych , a teraz widzi jaki jest kruchy w porównaniu do białego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Wczoraj oglądałem szary BK był z niego postawiony garaż. Właściciel mówił mi ,że zaoszczędził kilka złotych , a teraz widzi jaki jest kruchy w porównaniu do białego . a nie mówił przypadkiem ile czasu stoi nieotynkowany? kruchośc bk zależy od jego klasy a nie od tego czy jest biały czy jest szary bk klasy 400- najbardziej kruchy, ale też najcieplejszy bk klasy 600- najmocniejszy ale też najchłodniejszy być może dom ma postawiony z odmiany 600 , a garaż z odmiany 400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts