jacekp71 09.03.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 gówno prawda .... przepraszam, nie moglem sie powstrzymac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.03.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 jacekp71... ...uważaj, bo zaraz na Ciebie napadną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkkafe 11.03.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 niekonieczniebo to chyba nie watek od porownywania i nikogo nie obchodzi wyzszosc Ytonga nad innym bknapisalam swoje wnioski, ale raczej dotyczyly naglowka watkuto wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiwona 16.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witajcie, ja tutaj "swiezutka" Niedawno podjelam decyzje o budowie malego domku dla 1-2 osob. Ma byc bardzo oszczednie i praktycznie jednoczesnie. Czytam Wasze posty o bloczkach, o fundamentach, o dachach, o projektach, itd. Jestem pod wrazeniem wiedzy wielu z Was i z tego doswiadczenia chce skorzystac. Znajac sile reklamy, uprzedzen, niesprawdzonych opinii dochodze do wniosku, ze: 700 zl tez nie lezy na ulicy - wiec bloczek szary i zaoszczedze na docieplaniu, przeciez ma to byc prawie "kurnik"; ogrzewanie kominkiem + elektryczne; dach dwuspadziowy, a o reszcie jeszcze "pomysle" A tak na marginesie mala uwaga Szanujmy sie wzajemnie, nawet gdy puszczaja nerwy Sledzac Wasze posty widze, ze nie czytacie ze zrozumieniem wypowiedzi poprzednikow, a "bierzecie" tylko to, co chcecie i przechodzicie do ataku albo wyciagacie pochopne wnioski. Na szczescie nie wszyscy W tym miejscu - wyrazy szacunku dla Daggulki za rzeczowe rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arol_62 16.03.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Pewnie ,że Ytong to Ytong - za jakośc trzeba zapłacić , ale warto !! Tak Ytong w Polsce to przedewszystkim zdzierstwo.Ja chcialem kupic material na budowe z Ytonga.Laskawie dostalem oferte .Sciana jednowarstwowa 36,5 cm ,Ksztaltki U , nadproza ,klej tez do zaplacenia ,scianki dzialowe itp. ijak zobaczylem wycene to omalo nie spadlem z krzesla.Transport w okolice Warszawy.Ot Xella Polska.Szukalem gdzie indziej i sklad budowlany z Lubina zaoferowal mi ten sam material z Niemiec o 28 % taniej.Ale zdecydowalem sie na Solbet wyszedl jeszcze taniej .Xella Polska ma jakies klopoty prawne za zmowe cenowa ,i jesli ich ukaraja to zasluzenie.Zgadzam sie ze jakosc jest wazna ,ale w Polsce za jakosc generalnie sie przeplaca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 19.03.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Może warto byłoby zastosować Solbet. Dużo tańszy niż Ytong, a też przyzwoicie wykonany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 20.03.2008 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 Popieram Solbet cena/jakości OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 22.03.2008 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Moim zdaniem lepszy jest Celcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 02.04.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 A w czym jest lepszy... Powiedziałbym że jest porównywalny z Solbetem. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 02.04.2008 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Muruję działówki z szarego BK12 Prefabet Kozienice. Jestem bardzo zadowolony, bloczki równe, muruję na klej. Gęstość 500 bardzo łatwo w razie czego zeszlifować (kilka razy trafia się bloczek odrobinę wyższy/niższy, ale to naprawdę rzadkość). Polecam tym, którzy liczą się z pieniążkiem. W styczniu kupowałem po 5 zl brutto. Acha, zapakowany tak samo ładnie jak Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 25.04.2008 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Opakowanie może i ładne ale co w środku A tak poważnie to można przecież i tak. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 25.04.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 No to i ja. Tak jak dagulka mam dom zbudowany z szarego betonu. Cytuje tutaj naszego ukochanego MURATORA: Słyszałam, że do produkcji betonu komórkowego stosowane są pyły z elektrowni i dlatego bloczki mogą być promieniotwórcze. Czy wyroby ceramiczne są zdrowsze od betonu komórkowego? Wbrew pozorom to beton komórkowy jest materiałem pewniejszym. Popioły stosowane do produkcji niektórych rodzajów bloczków z betonu komórkowego są dokładnie badane pod względem promieniotwórczości. Dopuszczane są jedynie te, których promieniowanie nie przekracza wartości określonych w odpowiedniej normie. Beton komórkowy powinien więc być materiałem bezpiecznym i zdrowym. Cegły i pustaki ceramiczne – produkowane z surowców naturalnych – powszechnie uważane są za zdrowsze. Rzadko też bada się ich promieniotwórczość. Tymczasem podstawowy surowiec stosowany do ich produkcji – a są nim różnego rodzaju gliny – ma najwyższą promieniotwórczość wśród surowców naturalnych. Najmniejszą promieniotwórczość mają piasek, cement (bez dodatków), wapno i gips. Mimo tych zastrzeżeń zarówno wyroby ceramiczne, jak i z betonu komórkowego są bezpieczne dla człowieka: ich promieniotwórczość mieści się w granicach określonych w normie. I tak na marginesie: ile czadu dają komórki, mikrofalówki, ile syfu jest na marchewce zasadzonej w ogródku itp. itd. Nie wpadajmy w paranoję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gata83 04.11.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2008 WitamA ja mam pytanie trochę z innej beczki. Czy odczówacie w użytkowaniu, że beton komórkowy jest bardziej podatny na wodę niż ceramika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 07.01.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A co to znaczy podatny na wodę? Może chodzi o nasiąkliwość. jeśli tak to po ociepleniu sytropianem i otynkowaniu nie powinno to stanowić większego problemu. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 07.01.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 daggulka - z liścia jej - co sie bedzie rodziny czepiać No gadka jak w przedszkolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts