Bonde 26.01.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Zapraszam do dialogu na forum. Wkrótce kolejne działania i wydarzenia związane z budową domu z bali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 16.02.2008 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2008 1-WSZY!!!! YUHU! fajowo zapowiada się wasz dziennik - serio:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 23.02.2008 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witamy w gronie budujących Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 23.02.2008 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Dziękujemy za powitanie i życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzik.78 24.02.2008 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Muszę Ci napisać,że pierwotnie też myśleliśmy o domu z bali..Właściwie to nie wiem dlaczego zmieniliśmy zdanie...Będę Wam kibicować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 24.02.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Szkoda, byłoby czym się dzielić - doświadczenia. Tym czasem śledzę twój dziennik i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 25.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 http://images27.fotosik.pl/164/e0871793130d3443med.jpg "widok z góry" ... doadam tylko że z okna "Świerczówki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 25.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam !Będę śledził dziennik z ciekawością.Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 26.02.2008 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witamy i zapraszamy serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.02.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Bonde pomysł pana majstra jest bardzo dobry, ale to raczej powinno być rozwiązane na etapie projektu. jak podjedziesz na budowe to zauważ że świerczówka ma tak jak własnie mówi pan majster. garaż jest o połowe niżej niż dom. gwarantuje to mniej stromy podjazd. chudziakiem sie nie martw tu raczej nie ma to problemu. na twoim miejscu zapytałbym architekta czy taka zmiana nie bedzie miałą wpływu na konstrukcje z bali. tak mi sie wydaje że obniżenie szlichty bedzie wymuszało dodanie jednej warstwy bala na garazu. hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 27.02.2008 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Świercz Już wiem co i jak. Dookoła będzie 6 kanoldów, a pod bramami gar. 4. Podłoga zostanie w gar obniżona w stosunku do domu i w drzwiach między gar a domem będzie stopień. Słupki między bramami będą z 6 kanoldów, tak jak reszta, a to na nich będą bale, więc w konstrukcji nic się nie zmieni. Wysokośc gar podniesie się od wewnątrz i podjazd nie będzie pod górę. Jeszcze to obgadam z kiebudem i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwuś 02.03.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Ha! Jak tylko zobaczyłam te zdjęcia z lotu ptaka od razu wiedziałam, że jesteś sąsiadem świercza! Życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 05.03.2008 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Fakt. Autorem jest nasz kolega i jak przeleciał się nad naszą wioską, a później pokazał fotki to oszaleliśmy. A Świercz miał dziennik pierwszy - to taki mój wzór (no co tu gadac troche mu zazdrościłem popularności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kordzina 31.03.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 nie ma mowy żebyśmy się Nie ma mowy żebyśmy się nie odwiedzali .....wy z Bali My szkieleciak...Wy w maju ....my też drewniany dom to jest to!!! 25 lat mieszkałam w Poznaniu-to moje rodzinne miasto... powodzenia!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 30.04.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam A nie miałeś w projekcie fundamentów wieńca ze szpilkami?? Oglądam i oglądam Twój stan 0 - stwierdzam wieńca brak... I w głowę zachodzę po kiego &%$$#@ u nas ten wieniec projektant nasmarował pod drewniaka Pozdrawiam cieplutko i trzymam kciuki za MAJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 06.05.2008 20:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 No cześć Szczerze pisząc, to nawet nie bardzo wiem o co chodzi z ty wieńcem. Jeśli to ważne to dopytam kierbuda. Budowlańcy pogięli stal, połączyli ją i zalali betonem. A te szpilki? Czy chodzi o kotwy dla bali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 07.05.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Pan T, zaoferował wykończeniówkę drewnianą i ocieplenie dachu. Wcześniej twierdził, że raczej tego nie robią, bo koszty utrzymania ekipy itd, ale się im zmieniło. Czekam na wycenę robocizny. Szczerze, to wolałbym, żeby oni zrobili ścianki działowe na ślizgach, bo się po prostu na tym znają, inni musieliby pewnie eksperymentować. To pewnie nowa taktyka vs J. Też poprosiłam o wycenę z działówkami po przemyśleniu sprawy, bo się obawiam, że zamieszkamy bez ścianek i będziemy mieli największe WC pod słońcem Właśnie liczę na to, że oni bardziej kumaci w działówkach w domku z bali - mam nadzieję, że się nie przeliczę Czekam z niecierpliwością na relacje z przybycia bali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agagaj 16.05.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Gratuluję Nawet nie masz tu czasu zajrzeć porządnie napewno I dobrze Ci tak !!!! Pozdrawim i czekam na duuuużo fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysiagdy 16.05.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Milo patrzec jak nowy dom z bali rosnie. Gratulacje! Mam pytanie natury technicznej. Czym sa robione otwory na peszle? Jaka jest srednica otworu a jak peszli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonde 16.05.2008 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam Otwory na peszle, zamki, "wyżłobienia" podłużne bali są robione w fabryce Wirex, więc nie wiem dokładnie czym. Peszle fi 25 i swobodnie wchodzą, więc otwory nieco większe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts