mario69 26.01.2008 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 planuje zakup kotla c.o beretty kompaktII15\24 dwufunkcyjny.Wszyscy polecaja na forum viessmany junkersy vaillanty ale nikt nie pisze o beretce a wedlug danych producenta ten kociol to full wypas i cena ok .Czy ktos uzytkuje kotly tej firmy i ma jakies doswiadczenia w eksploatacij tych kotlow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.01.2008 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Wypas nie wypas (producent zawsze tak powie ) ale dość sympatyczny, u szwagierki rok temu zainstalowany, radzi sobie nieźle. Widziałeś ten bajer? Symulator sterowania: http://www.panelsterowania.pl/panel1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario69 26.01.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 tak panel widzialem wlasnie to mnie tez przekonało jest dość czytelny czy szwagierka ma założony regulator temperatury czy reguluje tylko temperature wody na piecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 26.01.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 nie ma regulatora zewnętrznego, (radziłem jej - nie słuchała) - myrda na panelu kotła. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby dać np. pokojowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario69 26.01.2008 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 A jaka powierzchnia do ogrzania duzo gazu pozera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 26.01.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam, od roku używam beretty i cóz działa bez zarzutu!!!! Oczywiście polecam od razu sterownik. Na ogrzanie 80 metrowego mieszkania największy rachunek przy pełnym grzaniu (na dwa miesiące to 500 zł oczywiście wraz z gotowaniem i kąpielą w tym 20 metrów podłogówki ) .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mapatut 26.01.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 planuje zakup kotla c.o beretty kompaktII15\24 dwufunkcyjny.Wszyscy polecaja na forum viessmany junkersy vaillanty ale nikt nie pisze o beretce a wedlug danych producenta ten kociol to full wypas i cena ok .Czy ktos uzytkuje kotly tej firmy i ma jakies doswiadczenia w eksploatacij tych kotlow Witam Ja mam od 3 m-cy berette kompakt II 24 e.s.i. jednofunkcyjny turbo (z zamkniętą komorą spalania). Jak dla mnie jest OK, zwłaszcza za tą kasę - zapłaciłem coś koło 2800pln. Współpracuje on ze 100 l zasobnikiem Biawar, 6 grzejnikami purmo i 50-60 m2 podlogówki. Dom około 120 m2 , 4 osoby, kolejne 3 rachunki miesięczne za gaz to 191 pln, 221 pln i 225 pln. W tym oczywiscie grzanie ciepłej wody i kuchnia gazowa. Jak dla mnie rewelacja, miesieczne koszty mam na poziomie 50 m2 mieszkania w bloku, w ktorym mieszkałem, albo i mniejsze. Oczywiscie należy wspomniec, ze mam kominek, Tarnava 14kW z DGP. We wspomnianym czasie spaliłem ze 2-2,5 m3 drewna. Jedna rzecz, którą nie do końca kumam w tym kotle (o którą zresztą kiedyś tu pytałem) to jak poznać jaką mocą pracuje kociołw danej chwili. Na wyświetlaczu jest płomyczek, wg instrukcji kociol wtedy pracuje, ale nie wiem kiedy jaką mocą a ma przecież modulowany palnik i moc w zakresie chyba 8-24kW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts