agnes 14.03.2002 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Proszę o poradę dowiadczonych już budową ,która dachówka zda lepszy egzamin karpiówka czy falista,biorąc pod uwagę aspekt ekonomiczny,estetyczny,funkjonalności .Będę miała drewniany strop a dach jest duży 240 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pacul 14.03.2002 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Karpiówka wyjdzie drożej od zakładkowej. Funkcjonalnie, raczej bez większych różnic. Sprawę estetyki, niestety będziesz musiała sama rozwiązać-w końcu to Ty będiesz mieszkała pod tym dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_PA 14.03.2002 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Sąsiad ma piękną karpiówkę która waży ok. 60 kg m2. Ekipa troszkę !!! zawaliła podczas układania efekt był taki, że musiała poprawiać po sezonie.Za ułożenie karpiówki i za samą dachówkę zapłacisz dużo więcej niż za falistą.Moja rada, jeżeli ci się bardzo, bardzo podoba karpiówka to ją kupuj, jeżeli masz choćby cień wątpliwości to nie kupuj. Oczywiście decyzja należy do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Jak masz dworek lub rezydencję i kupę kasy to karpiówka, jak dom nowoczesny to zakładkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 14.03.2002 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Ten dylemat rozwiazuje od dawna,mój ojciec jest za karpiówką ja za falistą .A domek jest nowoczesny nie żaden dworkowaty-takie mi sie nie podobają .Tłumaczę mu,że karpiówka wyjdzie drożej a on i tak swoje ,ale chyba się zdecyduje na falistą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 A czym Cię przekonuje ojciec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuzka 14.03.2002 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 A to ma być dom dla ojca, czy dla Ciebie? Mnie się najbardziej podoba Marsylka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 14.03.2002 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 :smile:mój tatuś to zatwardziały tradycjonalista,a ,że ma być nadzorcą budowy chce mieć swoje zdanie,tak naprwdę nie ma żadnego argumentu tylko tyle,że mu się podoba ale on za to płacić nie będzie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 14.03.2002 09:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Zuzka,dom ma być dla mnie ,nie słucham ślepo ojca,dlatego dowiaduję się na temat dachówek.On jako doswiadczony budowlaniec też się zna na wielu rzeczach ale o tym co ma być decyduję ja,a przed powzięciem decyzji rozważam wszelkie za i przeciw.taka już jestem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 14.03.2002 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Agnes - co do dachówki - zdecydowanie jestem za zakładkową (cena). Natomiast radzę ci się zastanowic (jeżeli nie jest za późno) nad drewnianym stropem. Ja tez taki miałem miec u siebie ale po wizycie w domu z drewnianym stropem uznałem to za nieporozumienie (dudni!). Ja zmieniłem na Terivę i mam nadzieję, że sie sprawdzi.pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Agnes - Ty płacisz, Ty mieszkasz, Tobie się podoba - bez dwóch zdań: daj zakładkową, a Tatę ugłaskaj, bo jako nadzorca może się jeszcze przydać.TomekM - Agnes ma poddasze nieużytkowe i buduje się w jeden sezon, więc nie ma sensu zmiana typu stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnes 14.03.2002 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Fakt .Dzięki za rady.Prawie jestem zdecydowana . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.03.2002 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 A ja przy okazji też, bo też mamdrewniany strop poddasza nieużytkowego i karpiówkę w projekcie.No no , jak dobrze że zajrzałem do tematu, kurcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.03.2002 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Qurcze, karpiowka wyjdzie tez drozej w robociznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 14.03.2002 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Ale karpiówka lepiej pokryje bardziej skomplikowany dach z duza iloscia koszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Dach o normalnych płaszczyznach, nawet z dużą ilością koszy, dasz radę pokryć normalną, a liczba odpadów nie jest aż tak straszna. Trochę gorzej jak masz bawole oko, bo przy zakładkowych tylko niektórzy producenci mają specjalne dachówki na ten element. Bawole oko jednak zwykle daje się przy domach dworkowych, a tam karpiówka i tak bardziej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 14.03.2002 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Dobra, nie byłem w temacie co do domu Agnes więc się z tym stropem pospieszyłem. Przy okazji mam pytanie: główna część dachu mojego przyszłego domu to typowa piramida (40% spadu) i potrzebuję na czubek taką specjalną dachówkę. Są takie dla "piramid" o podstawie trójkąta ale czy ktoś widział (ma namiary) na dachówkę dla zakończeń "piramid" o podstawie kwadratu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Czy chodzi Ci o gąsior-czwórnik, czy o cuś inkszego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.03.2002 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Aha - miałeś prawo nie być w temacie (pisała o tym w "domu w 2 lata"), a czasami wypowiedź z pobocza czasem coś daje, więc nie miej wyrzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekM 14.03.2002 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2002 Jeżeli gąsior to taki "półrurek" to nie. Chodzi mi o "czubek", kawałek dachówki na sam szczyt. W projekcie mam "pienktną" szpicę z mosiądzu ale to się troche kłóci z moim poczuciem estetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts