aspidisca 27.01.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Pierwsze pytanie: Czy sądowe zniesienie współwłasności działki między obcymi osobami jest opodatkowane? Drugie pytanie:Złożyłam podanie o WZ na działkę 20 arów. W moim mieście oczekiwanie na WZ może trwać nawet rok. Czy w tym czasie mogę przeprowadzać sądowe znoszenie współwłasności z jednoczesnym działem działki na dwie części? Obawiam sie trochę kosztów tego postepowania, bo jak trzeba będzie powołać biegłych sądowych to opłaty sądowe wzrosną do...no własnie ile może kosztować rzeczoznawca i geodeta sądowy? Bo pozostali współwłaściciele mogą być złośliwi i utrudniać przeprowadzenie działu działki (spadku) A jesli nie dostanę WZ na te dwie działki, tylko na jedną. ALbo wogóle. To stracę kasę i czas pośiwięcony w sądzie.Obecnie nie ma planu zagodpodarowania, ale był kiedyś i przestał obowiązywać. I według niego na tej działce stały dwa domy.Na mapach działka ma oznaczenie "Ł" Pomóżcie mi oszacowac ewentualne straty i opracować strategię działania. Szkoda mi czasu oczekiwania na WZ. Coś mogłabym dalej ruszyć jednocześnie. Zwłaszcza że jestem teraz dyspozycyjna. Aha, czy mogę spróbować znosić współwłasność bez adwokata? Do tej pory działałam z adwokatem, ale to straszny zdzierca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 28.01.2008 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 podciągam temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts