mly 22.08.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 KU PRZESTRODZE!!! Wszystkim zainteresowanym przesle na maila moja skarge zlozona w banku GE Mieszkaniowy, tutaj poprostu by sie nie zmiescila. Zawiera ona historie mojej meki!!! Po dokladnej lektorze tego pisma niejednemu inwestorowi zjezy sie wlos na glowie!!! Zapewniam, ze na wszystko mam dokumenty i nie jest to science-fiction a na domiar zlego nie jestem osamotniony w moim nieszczesciu... Ostrzegam przed tym bankiem!!! Radze sie powaznie zastanowic i wydaje mi sie, ze ci ktorzy nie posluchaja, w przyszlosci peda dobrze wiedziec o co mi chodzilo. Prosze rowniez osoby ktore mialy podobne problemy o pilny kontakt na maila: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.08.2003 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Mam kredyt w GE BM - o co chodzi? Mail w profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.08.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Właśnie: o co chodzi? Ja się zastanawiam nad kredytem z tego banku. M@LY napisz coś wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.08.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 PS. Nie lubię takiej metody informowania. Sytuacja może mnie dotyczy, a może nie, nie znając szczegółów tylko tracę nerwy i tak zszarpane na budowie. Jeśli jakaś firma, bank, czy coś tam, jest do kitu, oszukuje, utrudnia, piszcie w skrócie od razu, co się dzieje, a nie nadawajcie takich tekstów. Starczy że nerwy szarpią nam firmy i budowlańcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 22.08.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Podpisuje się obiema rękami pod tym co napisał Pik33. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 22.08.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Dobrze prawisz Pik. Chyba się wyluzuję, Pani w BPH powiedziała mi, że nie mam zdolności kredytowej. Właściwie to mam ale tylko w wysokości w jakiej spłacam obecny kredyt Coś czuję, że dupa z kredytu i nie kupię w tym roku działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 22.08.2003 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 We wszystkich bankach dzieją się straszne cuda! Nie na moją głowę jest zrozumienie tych nadprzyrodzonych zjawisk. Miałam do czynienia z trzema różnymi bankami i aż się boję bać patrząc w przyszłość. 1. kilka lat temu wpłaciłam na lokatę uciułane grosinki do INWEST BNKU, który okazał się być Bankiem Staropolskim, który na dodatek właśnie splajtował. Całe szczęście, że miałam oszczędności swojego życia rozłożone na 3 różnych lokatach to znacznie pomniejszone, ale część pieniędzy odzyskałam. 2. Kasiorkę ze sprzedaży mieszkania wpłaciłam do BGŻ Integrum. Po 2 miesiącach od wpłaty okazało się, że mam puste konto. Cała wpłacona przeze mnie kwota zniknęła z mojego konta. Po awanturach, skargach i nękaniach trwających jeszcze następne 2 tygodnie, na moje szczęście! pieniądze cudownie odnalazły się - oczywiście bez odsetek za ten okres. 3. budowa się kończy, kasa jeszcze szybciej więc postanowiłam zaciągnąć kredyt hipoteczny w PKO SA. W czerwcu miałam urlop i postanowiłam zrobić coś pożytecznego czyli złożyć wniosek kredytowy w banku. Czas leciał a moje bezowocne starania bardzo się przedłużały. I tak trwały aż do połowy sierpnia. Straciłam cierpliwość w momencie jak nakazano mi ponowne składanie, raz już dostarczonych zaświadczeń. Napisałam skargę. Teraz uważajcie! To jest wręcz niewiarygodne! moja skarga została wysłuchana, a raczej przeczytana. Reakcja ze strony Dyrekcji Banku (ku mojemu wielkiemy zaskoczeniu) była natychmiastowa i jeszcze tego samego dnia skontaktował się ze mną pracownik banku. Tu i teraz, na FORUM, odszczekuję wszystko co złego myślałam i powiedziałam o PKO SA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ez 22.08.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 No ja właśnie też nie lubię nie wiedzieć o co chodzi. Mam tam kredyt i na razie jestem zadowolona. Mój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 kurczę mam złożony wnosek w ge puść mi malito oco chodzi??pilnie !!(w miarę możliwości oczywiście)norbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2003 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 z tego wszystkiego zapomniałem podać adresu [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 22.08.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 M@ly, do nas też przeslij. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 22.08.2003 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 [email protected]do mnie tez prześlij, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 22.08.2003 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Wszystkich ktorzy sie zdenerwowali serdecznie przepraszam. Nie takie byly moje intencje tym bardziej, ze sam jestem w nerwach. Poprostu myslalem, ze bedzie uczciwiej i latwiej... Moze nie mam racji. no i juz sie poprawiam. Oto bardzo krotkie streszczenie z pominieciem mniej istotnych szczegolow. *Po zlozeniu wszystkich potrzebnych dokumentow czekalem na kredyt 69 (szescdziesiat dziewiec) dni a nie jak mnie zapewniano 7 lub maxymalnie 14 dni!!!!! *W umowie kredytowej sa powazne bledy (np charmonogram prac jest kompletnie niedorzeczny: postawienie wiezby nastepuje zaraz po wylaniu fundamentow) a na aneks ktory ma je skorygowac czekam juz ponad 45 dni. *Pierwsza transza kredytu zostala wyplacona niepelna ze wzgledu na pomylke banku. *Kwota kredytu jak i oprocentowanie zostaly zmienione na moja niekorzysc pomimo dokonanych przez bank wczesniejszych obliczen i zapewnien przez pracownika banku. *Niekompetentna, niesympatyczna obsluga zarowno w oddziale jak i w centrali w Warszawie. Kazdy inwestor doskonale wie jak bardzo te opuznienia rozlozyly moj charmonogram prac, tym bardziej, ze zbliza sie koniec sezonu!!!!Po szczegoly caly czas zapraszam z adresem e-mail.Pozdrawiam wszystkich ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 22.08.2003 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Chyba po prostu niekompetentny pracownik (pracownicy?) w placówce banku. Białystok ma chyba jednak lepszą obsadę, bo na razie (odpukać) działają bez opóźnień. Ufffffff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 22.08.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2003 Ge Mieszkaniowy w Katowicach działa nienagannie (jak do tej pory). Jedyne wymaganie, to rzetelne trzymanie sie harmonogramu robót oraz dostarczanie aktualnych zdjęć obrazujących postęp w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 23.08.2003 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 A zdjęć robotników przy pracy to nie chcą ? Najlepiej bez odzienia bo lepiej widać czy dobrych się zatrudnia i prace będą szły prawidłowo. To jest chore. A ... mam jeszcze zdjęcia z wakacji może w jakimś banku się przydadzą. Na kompie mogę powymieniać postacie. A można dostarczyć zdjęcia sąsiedniej budowy? Czy osobiście przysyłają fotografa? A może za małe kredyty bierzemy? Myślę że wezmę najlepiej 1 mln EURO bo jeszcze zdjęcia pradziadka mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaton 23.08.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Wolę dostarczać zdjęcia niż rozliczać się bardzo dokładnie z każdego rachunku. W przypadku budowania metodą gospodarcza jest to bardzo wygodne, poza tym doradca kredytowy sprawdza zgodnośc zdjęc ze stanem faktycznym. Zamiast się wymądrzać lepiej sprawdz warunki stawiane przez inne banki, wtedy przejrzysz na oczy i nie będziesz pisał głupich komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 23.08.2003 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2003 Nie taki był mój cel wypowiedzi. Jeżeli kogoś uraziłem to sorry. Chodziło mi tylko o to że banki (większość jak nie wszystkie) rąbią z nas oszustów zanim miniemy drzwi wejściowe. Łatwiej dostanie mln euro prawdziwy kombinator niż normalny człowiek 50 tyś wiem to z doświadczenia (mój brat jest dyrektorem jednego z oddziałów banku i sam musiał we własnym banku na 50 tyś kredytu dawać zabezpieczenie hipoteczne). I kombinator nie musi się z niczego rozliczać ani nosić zdjęć chyba że z wakacji na Karaibach. Jeszcze raz przepraszam wszystkich którzy poczuli się urażeni moją wypowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts