ARKA1313 27.01.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kupiłam płytki kalibrowane z Nowej Gali. Różne rozmiary tej samej serii układane w moduły. Okazało się, że ta cała kalibracja polega na cięciu małych płytek z dużych i TO JESZCZE KRZYWO!!!. Małe są oczywiście droższe. Wolałabym zapłacić płytkarzowi żeby to pociął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 27.01.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Kupiłam płytki kalibrowane z Nowej Gali. Różne rozmiary tej samej serii układane w moduły. Okazało się, że ta cała kalibracja polega na cięciu małych płytek z dużych i TO JESZCZE KRZYWO!!!. Małe są oczywiście droższe. Wolałabym zapłacić płytkarzowi żeby to pocioł. Kalibracja, to cięcie seri płytek na taki sam wymiar. Numer kalibracji jest podawany na opakowaniu. Cięcie dużych formatów płyt na mniejsze, to normalna sprawa u każdego producenta płytek i nie ma to nic wspólnego z kalibracją. Mniejsze formaty są droższe, no bo trzeba je pociąć Cięcie płytek (szczególnie grubych lub gresów polerowanych) to wcale nie taka prosta sprawa, bo wymaga odpowiedniej maszyny i drogich tarcz, więc nie wiem, czy Twój płytkarz by pociął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKA1313 27.01.2008 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Oj pociął by. Na pewno. Natomiast nie uważam, żeby uczciwe było kasowanie wyższej ceny za KRZYWE!!! cięcie płytek TYMI SUPER MASZYNAMI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 27.01.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Oj pociął by. Na pewno. Natomiast nie uważam, żeby uczciwe było kasowanie wyższej ceny za KRZYWE!!! cięcie płytek TYMI SUPER MASZYNAMI. Oczywiście, masz rację! Dlaczego nie reklamujesz tych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARKA1313 27.01.2008 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dlatego, że mój płytkarz wyjeżdża niedługo z powrotem do Francji - tam remontuje zamki. Nie mam czasu czekać na załatwianie reklamacji. Ale dzięki za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 27.01.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Dlatego, że mój płytkarz wyjeżdża niedługo z powrotem do Francji - tam remontuje zamki. Nie mam czasu czekać na załatwianie reklamacji. Ale dzięki za radę Rozumiem Na tym właśnie bazują nieuczciwi producenci, sprzedawcy i wykonawcy - że klientowi nie będzie się chciało lub nie będzie miał czasu na reklamowanie towaru. Jednak niektórzy mogą się oszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adema_de 27.01.2008 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 A jakie to płytki z Nowej Gali, bo właśnie przemierzam się do zakupu kalibrowanych z serii Orientale. I to różnych formatów, żeby zaszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts