Mgła 25.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Rozumiem,dziękuję za odp.Życzę powodzenia i dobrych rezultatów w leczeniu temu pacjentowi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 25.03.2008 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Wielka jest moc szczerej modlitwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna K. 27.03.2008 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Ja także słyszałam o szeptunkach z Orlej /Orli-to chyba niedaleko Bielska Podlaskiego czy Białegostoku-generalnie Podlasie. Jak będziesz dzwonic do tej pani-mam na myśli p.Wierę , to nie mów ze masz jej nr telefonu z internetu-może powiedz ze dostałaś od kogoś kto u niej był... Tam się jedzie i czeka po prostu w kolejce, nie umawia się, a w niedziele nie przyjmuje wcale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 29.05.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Woda To życie i po modliwie zmienia oblicze. http://www.bioter.pl/woda/woda-2.htm warto poczytać Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 04.06.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Dla mnie to wlasnie zabobony i gusła ( i prawde mowiac - takie ze az rece opadaja) .. takie same jak feng shui i xxxx innych rzeczy o których niektórzy całkiem serio rozmawiają.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 05.06.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Dla mnie to wlasnie zabobony i gusła ( i prawde mowiac - takie ze az rece opadaja) .. takie same jak feng shui i xxxx innych rzeczy o których niektórzy całkiem serio rozmawiają.... dokladnie takie same i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krysia2006 06.06.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 i nic:):) tylko czasem mnie śmieszy, jak wyśmiewa np moc modlitwy, a jednocześnie poważnie rozmawia o feng shui, albo talizmanach, nie wspominając o wróżkach.... na szczęście każdy wierzy w to co chce.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.06.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 nie rozmawiam powaznie o talizmanach i feng shui ani o innych tego typu bzdetach - wiec nadal nie wiem co cie "śmieszy" * * tzn domyslam sie ze jakbym rozmawiala powaznie i np. wierzyła w feng shui to "nie miałabym prawa" uwazac szeptuchy za zabobon? Na szczescie (?) nie spelniam tych kryteriow - wiec jak rozumiem "mam prawo"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 06.06.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 ps.Juz pomijam drobny fakt ze "nie wysmiewam" czegokolwiek.Nie wierze w żadna skutecznosc , uwazam za zabobon, moim zdaniem jest to czasami naciaganie i zerowanie na zdesperowanych ludziach . Ale nie oceniam tych co czepiaja sie takiej pomocy i nie śmieje sie z nich.Ich sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeptuchy 02.07.2008 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 Szeptuchy z podlasia-pomoc w chrobach,bólach,urokach,sprawach życiowych,nałogach---umawianie,doradztwoitp,,,odpowiadamy na wszystkie pytania które kierować proszę na pocztę [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 07.07.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 widziałam ten program ..widziałam i oczom nie wierzyłam ...nadal nie wierzę ta pani ,ktora sie poddała szeptom znachorki ,była wystraszona -być może to pdświdomść a może hipnoza... Ewa Drzyzga -zaskoczona Nie potrafie sie ustosunkować do tej profesji ...pierwszy raz zobaczyłam na czym to polega ...Jedno jest pewne ,że wiara też cyni cuda .....przykład mam w bliskiej rodzinie - wbrew prognozom lekarzy osoba żyje ...i to juz trwa kilka lat - i to jest cud ps....był w programie Pan ( ok 70 lat) ktory wszystkie choroby leczył sexem wszystkie Ciekawe z jakim skutkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Capricorn 22.07.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2008 widziałam ten program ..widziałam i oczom nie wierzyłam ...nadal nie wierzę ta pani ,ktora sie poddała szeptom znachorki ,była wystraszona -być może to pdświdomść a może hipnoza... Ewa Drzyzga -zaskoczona Nie potrafie sie ustosunkować do tej profesji ...pierwszy raz zobaczyłam na czym to polega ...Jedno jest pewne ,że wiara też cyni cuda .....przykład mam w bliskiej rodzinie - wbrew prognozom lekarzy osoba żyje ...i to juz trwa kilka lat - i to jest cud ps....był w programie Pan ( ok 70 lat) ktory wszystkie choroby leczył sexem wszystkie Ciekawe z jakim skutkiem Dla niego na pewno pozytywnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szklanka literatka 09.08.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 ps....był w programie Pan ( ok 70 lat) ktory wszystkie choroby leczył sexem wszystkie A szeptunka powie (trasianką): Zapamni, dziauczyna, szto usie balijezni ot striessa, tolka syfilis ot udawolstwja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 21.08.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Ważne ,że działa.taka modlitwa Trzeba umiec sie modlić. Kto to dzis potrawi naprawdę.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaconnica 23.04.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Sama jestem sceptykiem gdy chodzi o te sprawy. Jednak trzy lata spedzilam w Indiach, i tam uwierzylam w medycyne naturalna. To naprawde dziala i nikt czlowieka nie faszeruje lekami, nie musze sponsorowac firm farmateutycznych ktore tylko zeruja na ludziach. Tam lecza starymi metodami sprzed dwóch, trzech tysiecy lat naparami, ziolami, modlitwa, wiara. Bylam chora na raka piersi w kraju czekala mnie amputacja. Po powrocie z Indii, wrocilam szczesliwa i zdrowa, za co moge dziekowac tylko Bogu!!! Znalazlam potem namiar na szeptuchy w kraju i ... to działa. Nie jestem po zadnej operacji, wrocilam do zdrowia. Potem znalazlam na googlach jasnowidza chyba Albiona, i tez leczy metodami szeptuch. I NIEPRAWDA ZE KARZE ODSTAWIAC LEKI ITP, poprosil mnie jedynie bym udala sie do swojego lekarza by zmienil leki m.in na homeopatyczne TAK TEZ ZROBILAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2009 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Potem znalazlam na googlach jasnowidza chyba Albiona, i tez leczy metodami szeptuch. I NIEPRAWDA ZE KARZE ODSTAWIAC LEKI ITP, poprosil mnie jedynie bym udala sie do swojego lekarza by zmienil leki m.in na homeopatyczne TAK TEZ ZROBILAM No ro bardzo "mądrze" zrobiłąś. Homeopatia to nie leki (i jest to juz udowodnione naukowo) - równie dobrze można odstawić w ogóle (i nie wydawać na to pieniędzy) . No chyba że efekt placebo.(który często gęsto działa- ale razcej nie w zaawansowanej chorobie nowotworowej a jeżeli nawet to doroźnie i krótkotwale) http://www.rp.pl/artykul/276884.html http://www.lorenc.krakow.pl/mi/?page_id=112 http://www.rp.pl/artykul/2,284843_Homeopatia__czyli_osc_weza.html i specjalnie dla ciebie : Myślę, że znaczna część pacjentów w ogóle sobie nie zdaje sprawy z tego, czym są te specyfiki. Pół biedy, jak sięgają po nie za radą osoby, która nie ma wykształcenia medycznego. Natomiast jeśli takie leczenie proponuje lekarz, oznacza to, że ten pacjent jest dezinformowany, następuje nadużycie jego zaufania – mówi dr Radziwiłł. Zażywanie środków homeopatycznych może być niebezpieczne dla zdrowia. Zwłaszcza wtedy, gdy ich podawanie opóźnia lub wręcz zastępuje normalne leczenie. Najwięcej na temat takich dramatów mogą powiedzieć onkolodzy, którzy obserwują jak na przykład chorzy przerywają chemioterapię i udają się na leczenie do homeopaty. Jest takie powiedzenie: Daj ci Panie Boże zdrowie (bo na rozum juz za późno ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaconnica 24.04.2009 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Wracajac do temstu. Moge mu naprawd podziekowac, co do tej homeopatii to masz racje. W moim konkretnym przypadku zeby sie dostac do niego czekalam blisko trzy miesiace, ale skutki sa R E W E L A C Y J N E. Całkiem trafna diagnoza, jednak troche poniosly mnie koszty, lecz nie zaluje. On chyba wogole nie jezdzi po Polsce tylko przyjmuje u sibie. Znalazlam sporo informacji o nim, i chyba wroce ponownie na konsultacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 24.04.2009 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Moje zdanie jest takie - sama sobie szkodzisz (i poniesiesz tego prawdopodobnie ogromne konsekwencje ) - ale to TWOJA sprawa, Twoje zdrowie i Twoje życe. Natomiast PUBLICZNE zachecanie do takich działań, twierdzenie że jakis szarlatan pomaga i homeopatia leczy raka , propagowanie jasnowidzów do leczenia paraonkologicznego (SIC!) , wręcz REKLAMOWANIE jego usług (wymienianie z pseuonimu i informowanie ze w googlach można go znaleść) , zachecanie do odstawienia leków i przejścia na homeopatię to moim zdaniem po prostu skrajna nieodpowiedzialność , swiństwo i zerowanie na leku osób chorych na raka i chwytajacych się przysłowiowej brzytwy . Rozumiem ze pan jasnowidz moze komus wyprać mózg (więc moze nie twoja wina) , ale to co teraz zrobiłas jest wg mnie - bardzo szkodliwe i gdybym była administratorem tego forum wywaliłabym twój wpis ze świstem (przy nicku z dziwnie małoma postami - bo 2 i tylko w tym temacie - mała strata) ps. może ktos uzna ze reaguję zbyt ostro ale mam w rodzinie 3 (trzy!) przypadki osób które - chore na raka - poszły ta drogą. Odstawienie konwencjonalnego leczenia, przejście na homeopatię , picie jakis durnych ziółek . We wszystkich wypadkach skończyło się to tragicznie (a były szanse na uratowanie ich!) Mam tez w gronie znajomych 2 ch lekarzy onkologów którzy takich przypadków maja na kopy i rwa włosy z głowy bo czesto ci ludzie nie wspomagaja się tymi jasnowidzami , ziólkami, splesniałymi chlebkami, "cudownymi" lekami z usa etc. Co jeszcze rozumiem w kontekscie desperacji cięzko chorego człowieka- który chce wspomagac (ale wspomagac a nie zatepować!!!) w ten sposób konwencjonalne leczenie lub ludzi beznadziejnie chorych na zasadzie "juz nic nie zaszkodzi") . Ale niestety gro z nich przerywa leczenie konwencjonalne - w tym lecząc się homeopatycznie. Na raka (sic!) Tak więc sama sobie szkodzisz - twoja broszka ale nie wciągaj w to paramedyczne bagienko innych ps. jeśli zaś jesteś sama /sam jakimś naciągaczem (dziwny styl pisania, taki "reklamowy", nachalna reklama, nieznany nagle pojawiający się nowy nick ) - to mam nadzieję że polecisz z tego forum z mega banem i ze kiedys rachunek się wyrówna I nie pisz na czerwono - bo cię zle sie czyta. Chociaż może i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaconnica 25.04.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Odpowiedzialam grzecznosciowo. Nie interesuje mnie twoje zdanie ale na internecie jest demokracja i kazdy moze sie wypowiadac. To jak wyjasnisz przyczyny uzdrowien w azji, wlasnie metodami naturalnymi. To medycyna zachodnia jest zacofana bo nie leczy czlowieka calosciowo tylko objawowo. I to jest porazka! Jak mozna wyleczyc kogos z kataru gdy ma krzywa przegrode. A znajac zycie lekarz nafaszeruje ciebie lekami ktore dal mu przedstawiciel firmy farmaceutycznej w zamoan za wycieczke. TAK MOJA DROGA, tak funkcjonuje lobbing farmaceutyczny bo znam lekarzy ktorzy osobiscie maja do czynienia z takimi przypadkami. I zauwazy ze masz krzywa przegrode jak mu nie powiesz sama. Wiec prosze nie siej DEMAGOGI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zaconnica 25.04.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Przestancie powolywac sie na lekarzy, naukowcow bo kazdemu autorytetowi mozna przeciwstawic inny autorytet. Wiekszosc osob na tym forum lto laicy, ktorzy na wlasnej skorze nie doswiadczyli nieszczesci i cierpienia. A zasada 'BO JA SLYSZALAM" to zwykla plotka. I przez takie plotki powstają niestworzone historie. Nie zycze nikomu ale Nasza sluzba zdrowia juz niejednego zdrowego "uleczyła" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts