filip27 27.01.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pjr 27.01.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Umowa przedwstępna spisana u notariusza jest dobrym zabezpieczeniem. Tylko wnioskuj o ujawnienie tej umowy w księdze wieczystej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 28.01.2008 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Ja przy kupnie działki dawałem zaliczkę wysokości bodajże 10% wartości działki. I w umowie przedwstepnej miałem wpisane notarialnie że jeżeli sprzedajacy się wycofa to płaci mi 4*wartośc zaliczki (40%wartości) działki. Jeżeli natomiast ja się wycofam to dostaje zaliczkę spowrotem.Oczywiście wszystko spisane notarialnie (tak nam notariusz polecił zrobic). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts