Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wypalony laminat w bramie garazowej, co robic?

Witolo

Recommended Posts

witam

jestem w trakcie budowy domu, mam juz zalozona brame garazowa segmentowa, w garazu na suficie jest zarowka wiszaca na kablu. Otwierajac brame żarowka kladzie sie na srodkowym segemncie.

Wlasnie w ten sposob ktorys z wykonawcow zniszczyl mi brame kilka godzin byla zapalona zarowka ktora pod wplywem ciepla wypalila laminat (zloty dab) ok 2x2 cm. Nie wiem co robic... firma w ktorej kupilem brame proponuje wymiane calego segmentu (ok 2tys pln - szok) a ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl? c

co wy na to? ma prosbe o rade co mam robic. W tej chwili pod wypalonym laminatem jest placha ocynk, czy jakos to zabezpieczyc?

Dodam tylko ze to miejsce jest centralnei na srodku bramy:(

Pozdrawiam

Witolo[/img]

witam

jestem w trakcie budowy domu, mam juz zalozona brame garazowa segmentowa, w garazu na suficie jest zarowka wiszaca na kablu. Otwierajac brame żarowka kladzie sie na srodkowym segemncie.

Wlasnie w ten sposob ktorys z wykonawcow zniszczyl mi brame kilka godzin byla zapalona zarowka ktora pod wplywem ciepla wypalila laminat (zloty dab) ok 2x2 cm. Nie wiem co robic... firma w ktorej kupilem brame proponuje wymiane calego segmentu (ok 2tys pln - szok) a ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl? c

co wy na to? ma prosbe o rade co mam robic. W tej chwili pod wypalonym laminatem jest placha ocynk, czy jakos to zabezpieczyc?

Dodam tylko ze to miejsce jest centralnei na srodku bramy:(

Pozdrawiam

Witolo[/img]

Zasmarowałbym to jakimś brązowym silikonem lub naklej naklejkę. Blasze nic się nie stanie, ale woda może się dostać pod laminat (jeśli odchodzi od blachy) i mróz może dokonac zniszczenia. A może po prostu znajdź okleinę samoprzylepną o zbliżonym kolorze i solidnie naklej? Nawet jak panel wymienisz (co oczywiście jest najlepszym rozwiązaniem) to zawsze może się coś zdarzyć nieplanowanego. Jak teraz porysujesz to ten panel to przeżyjesz, a jak go wymienisz i porysujesz to tylko płakać. Oczywiście tak nie musi się stać.

ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl?

Raczej nie jest to laminat tylko folia(tak mi sie wydaje )

ja tez pomyślałem podobnie spróbuj wyciąć ostrym nożykiem uszkodzony obszar i podgrzej go dmuchawa, oderwij i naklej nowy pasek foli warto spróbowac bo chyba bardziej zepsuc juz nie mozna a efekt może byc całkiem niezły