Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wypalony laminat w bramie garazowej, co robic?

Recommended Posts

witam

jestem w trakcie budowy domu, mam juz zalozona brame garazowa segmentowa, w garazu na suficie jest zarowka wiszaca na kablu. Otwierajac brame żarowka kladzie sie na srodkowym segemncie.

Wlasnie w ten sposob ktorys z wykonawcow zniszczyl mi brame kilka godzin byla zapalona zarowka ktora pod wplywem ciepla wypalila laminat (zloty dab) ok 2x2 cm. Nie wiem co robic... firma w ktorej kupilem brame proponuje wymiane calego segmentu (ok 2tys pln - szok) a ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl? c

co wy na to? ma prosbe o rade co mam robic. W tej chwili pod wypalonym laminatem jest placha ocynk, czy jakos to zabezpieczyc?

Dodam tylko ze to miejsce jest centralnei na srodku bramy:(

Pozdrawiam

Witolo[/img]

https://forum.murator.pl/topic/95075-wypalony-laminat-w-bramie-garazowej-co-robic/

witam

jestem w trakcie budowy domu, mam juz zalozona brame garazowa segmentowa, w garazu na suficie jest zarowka wiszaca na kablu. Otwierajac brame żarowka kladzie sie na srodkowym segemncie.

Wlasnie w ten sposob ktorys z wykonawcow zniszczyl mi brame kilka godzin byla zapalona zarowka ktora pod wplywem ciepla wypalila laminat (zloty dab) ok 2x2 cm. Nie wiem co robic... firma w ktorej kupilem brame proponuje wymiane calego segmentu (ok 2tys pln - szok) a ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl? c

co wy na to? ma prosbe o rade co mam robic. W tej chwili pod wypalonym laminatem jest placha ocynk, czy jakos to zabezpieczyc?

Dodam tylko ze to miejsce jest centralnei na srodku bramy:(

Pozdrawiam

Witolo[/img]

Zasmarowałbym to jakimś brązowym silikonem lub naklej naklejkę. Blasze nic się nie stanie, ale woda może się dostać pod laminat (jeśli odchodzi od blachy) i mróz może dokonac zniszczenia. A może po prostu znajdź okleinę samoprzylepną o zbliżonym kolorze i solidnie naklej? Nawet jak panel wymienisz (co oczywiście jest najlepszym rozwiązaniem) to zawsze może się coś zdarzyć nieplanowanego. Jak teraz porysujesz to ten panel to przeżyjesz, a jak go wymienisz i porysujesz to tylko płakać. Oczywiście tak nie musi się stać.

https://forum.murator.pl/topic/95075-wypalony-laminat-w-bramie-garazowej-co-robic/#findComment-2254869

ja pomyslalem nad wklejeniem laminatu, ale nie wiem czy to jest dobry pomysl?

Raczej nie jest to laminat tylko folia(tak mi sie wydaje )

ja tez pomyślałem podobnie spróbuj wyciąć ostrym nożykiem uszkodzony obszar i podgrzej go dmuchawa, oderwij i naklej nowy pasek foli warto spróbowac bo chyba bardziej zepsuc juz nie mozna a efekt może byc całkiem niezły

https://forum.murator.pl/topic/95075-wypalony-laminat-w-bramie-garazowej-co-robic/#findComment-2256388