KiZ 01.02.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Charlie - wszystko się zgadza... jest tylko jedno ale... - macho nie lubi chodzić po sklepach... Do Praktikera też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 01.02.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 (...) PS. Może tak na marginesie, a może i nie... w ubiegłym roku prasa rozpisywała się dość szeroko o tej sprawie. Grono naukowców przeprowadzało badania genetyczne na znacznej ilości populacji europejskiej, chcąc uzyskać jakieś tam dane dotyczące kierunków migracji ludzkości w zamierzchłych czasach. Przy okazji uzyskali dane, że współcześnie ponad 20% dzieci nie ma genów mężów matek!!! Podobno naukowcy kilkakrotnie sprawdzali badania nie mogąc w to uwierzyć, ale rezultat za każdym razem był ten sam. Więc co, wiatropylne??? W sąsiedniej wsi krążyła dawno temu opowieść z czasów wojny. Po którejśtam akcji mobilizacyjnej we wsi zostały tylko kobiety, starcy i dzieci. I jeden... kaleka. Facet był całkiem zdrowy fizycznie i umysłowo, brakowało mu tylko nóg. Po kilku miesiącach jedna z gospodyń sprowadziła go na chwilę do domu, żeby podpowiedział jak naprawić urwany zawias... Za kilka dni inna pani miała problem pękniętą sforznią... I tak, dzień po dniu narastała fala awarii i usterek... Po miesiącu gospodynie owego kalekę prekazywały sobie na specjalnej platformie od drzwi do drzwi niczym relikiwe... Tam by się dopiero naukowcy zdziwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.02.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Przy okazji uzyskali dane, że współcześnie ponad 20% dzieci nie ma genów mężów matek!!! To i tak mało, w czasach kiedy kobietom męża wybierało się na chrzcie było jeszcze gorzej. On stetryczały ramol ona nieletnia dzierlatka i ten trzeci. Historia zna tysiące takich małżeństw. Wariant również popularny, mężczyźni ciągle na wojnach a kobiety w domu. Nie chcę wdawać się w szczegóły doboru partnera, ale 20% to i tak niewiele w porównaniu z minionymi czasami. mokka ja napisałem o wynikach badań na jak najbardziej współczesnych rodzinach!!! I to współczesnie ponad 20% dzieci jest wychowywane nie przez biologicznych ojców! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 01.02.2008 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Charlie - wszystko się zgadza... jest tylko jedno ale... - macho nie lubi chodzić po sklepach... Do Praktikera też nie? no chyba że na podryw - co najwyżej... myśli taki sobie - Może tą razą na wiertarkach jaka blądina się nawinie... (bo okazji to macho żadnej nie przepuści...Ooo nie. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 01.02.2008 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tak też zrozumiałam i odpowiedziałam, że to całkiem dobry wynik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 01.02.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tak też zrozumiałam i odpowiedziałam, że to całkiem dobry wynik gdzie ja miałem oczy jak odpisywałem na Twój poprzedni post to nie pojmuję... jedno mnie tłumaczy: to było przed obiadem, i przelecialem tekst po łebkach myśląc o jedzeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mokka 01.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 przelecialem tekst po łebkach myśląc o jedzeniu... Nieważne jak, ale przeleciałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 01.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 tak Wam powiem szczerze, że z mojego punktu widzenia to śmiać mi się chce nad takimi problemami ludzi. Patrzę na nich z punktu widzenia tego kieratu jaki życie potrafi człowiekowi zafundować czyli praca, dom, dzieci, budowa i parę innych garbów i tak od poniedziałku do piątku. W weekand się wysypiamy z żoną. Chwilami to się czuje jak w jakimś obozie pracy. Dzieci nas wykańczają - presing robią od momentu jak wracam z roboty a idą spać 23-24:00. Na problemy mentalno-uczuciowe najlepsze jest machnięcie sobie dziecka - wybija ze łba kiełbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 02.02.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Charlie... nie wiem jakie duże masz te dzieci, ale stanowczo za późno chodza spac Serio, to niezgodne z dziecięcym zegarem biologicznym, nawet jeśli budzą sie około południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.02.2008 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kajetan 4 lata - lulu ok 24:00 wstaje ok 11:00 am Maja 1 rok - lulu ok 22:00 wstaje ok 08:00 am ale śpi niespokojnie, z przerwami. I tak od 2 - 2,5 roku. jestem wykończony - postarzałem się z wyglądu o 10 lat. Myślę tylko o jednym - gdzie tu się kimnąć ; na chwilę przynajmniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 nie bardzo rozumiem - dlaczego dzieci chodza tak późno spać...czy ty pracujesz w domu? kto zostaje z dziecmi rano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 02.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 opiekunki - sztuk 2 po 6 pln/1h każda - od 9 do 17:30. W tym czasie pracujemy z żoną na nie i inne rachunki Dlaczego? bo im się nie chce spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 moim zdaniem starszy powinien wcześniej wstawać - i tym samym kłaść się spać - razem z córką...powinniście miec z żoną te 2 godziny przed snem tylko dla siebie... a dlaczego opiekunki są dwie? aż takie z nich diabełki? z dzieci oczywiście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 02.02.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 I tak cos wlasnie chyba chce zmienic ,bo ostatnio pytal mnie ile kosztuje szkolenie psa na posluszenstwo i kazal sie dowiedziec ile za mnie mialby doplacic.Chyba mi sie ukroci Ewnetualnie powiem , ze szkolenie drogie , a skapy jest i moze zrezygnuje Wreszcie jakiś normalny facet. Działa, a nie płacze. Na skąpstwo bym nie liczył. Kiedy trzeba - koszty nie grają roli. PS. Może tak na marginesie, a może i nie... w ubiegłym roku prasa rozpisywała się dość szeroko o tej sprawie. Grono naukowców przeprowadzało badania genetyczne na znacznej ilości populacji europejskiej, chcąc uzyskać jakieś tam dane dotyczące kierunków migracji ludzkości w zamierzchłych czasach. Przy okazji uzyskali dane, że współcześnie ponad 20% dzieci nie ma genów mężów matek!!! Podobno naukowcy kilkakrotnie sprawdzali badania nie mogąc w to uwierzyć, ale rezultat za każdym razem był ten sam. Więc co, wiatropylne??? Stachu, rrmi... to piękna kobieta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 02.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 I tak cos wlasnie chyba chce zmienic ,bo ostatnio pytal mnie ile kosztuje szkolenie psa na posluszenstwo i kazal sie dowiedziec ile za mnie mialby doplacic.Chyba mi sie ukroci Ewnetualnie powiem , ze szkolenie drogie , a skapy jest i moze zrezygnuje Wreszcie jakiś normalny facet. Działa, a nie płacze. Na skąpstwo bym nie liczył. Kiedy trzeba - koszty nie grają roli. PS. Może tak na marginesie, a może i nie... w ubiegłym roku prasa rozpisywała się dość szeroko o tej sprawie. Grono naukowców przeprowadzało badania genetyczne na znacznej ilości populacji europejskiej, chcąc uzyskać jakieś tam dane dotyczące kierunków migracji ludzkości w zamierzchłych czasach. Przy okazji uzyskali dane, że współcześnie ponad 20% dzieci nie ma genów mężów matek!!! Podobno naukowcy kilkakrotnie sprawdzali badania nie mogąc w to uwierzyć, ale rezultat za każdym razem był ten sam. Więc co, wiatropylne??? Stachu, rrmi... to piękna kobieta... nooo, a ten normalny facet to jej mąż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 03.02.2008 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 I tak cos wlasnie chyba chce zmienic ,bo ostatnio pytal mnie ile kosztuje szkolenie psa na posluszenstwo i kazal sie dowiedziec ile za mnie mialby doplacic.Chyba mi sie ukroci Ewnetualnie powiem , ze szkolenie drogie , a skapy jest i moze zrezygnuje Wreszcie jakiś normalny facet. Działa, a nie płacze. Na skąpstwo bym nie liczył. Kiedy trzeba - koszty nie grają roli. PS. Może tak na marginesie, a może i nie... w ubiegłym roku prasa rozpisywała się dość szeroko o tej sprawie. Grono naukowców przeprowadzało badania genetyczne na znacznej ilości populacji europejskiej, chcąc uzyskać jakieś tam dane dotyczące kierunków migracji ludzkości w zamierzchłych czasach. Przy okazji uzyskali dane, że współcześnie ponad 20% dzieci nie ma genów mężów matek!!! Podobno naukowcy kilkakrotnie sprawdzali badania nie mogąc w to uwierzyć, ale rezultat za każdym razem był ten sam. Więc co, wiatropylne??? Stachu, rrmi... to piękna kobieta... Nie watpię! A poza tym niegłupia, co już (razem) nie jest tak powszechne... Tyle, że ... joan (też piękna i niegłupia) mnie wyręczyła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 03.02.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Kajetan 4 lata - lulu ok 24:00 wstaje ok 11:00 am Maja 1 rok - lulu ok 22:00 wstaje ok 08:00 am ale śpi niespokojnie, z przerwami. I tak od 2 - 2,5 roku. jestem wykończony - postarzałem się z wyglądu o 10 lat. Myślę tylko o jednym - gdzie tu się kimnąć ; na chwilę przynajmniej. Oboje chodzą za późno spac. (Mała śpi w dzień jeszcze? ) Nie musisz wierzyc znajomej z forum - pogadaj z lekarzem . Te pory naprawdę nie są odpowiednie dla takich małych dzieci!POwinni chodzic ok 20 - 21 spac. co będzie jak Kajetan będzie musiał wstac do przedszkola/ szkoły? Są różne metody nauczenia dzieci "prawidłowego" spania. tez to przechodziłam Troche konsekwencji i będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts