Rezi 15.03.2006 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 będę wdzięczny za wszelkie informacje na jego temat http://rezulak.pl/gify/prosi.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 19.03.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Od 6 lat mam na podłodze przedpokoju i łazienki w mieszkaniu Calabria Nero (poler). Częśc płytek została pocięta maszynowo na kwadraty i naklejona na siatkę. Najmniejsze posłużyły do wyłożenia brodzika wnęki prysznicowej, a razem ze średnimi stanowią element dekoracyjny (na podłodze plus ścianach). Nie mam z nimi żadnych problemów. Mimo, że mój 13-letni Syn ma niszczycielską naturę nie zauważyłam żadnych uszkodzeń ani przebarwień. W zeszłym roku ten sam gres (ale nie polerowany) został położony na tarasie. Ponieważ uszkodzenia powłoki tarasu zazwyczaj uwidoczniają się dopiero po kilku latach, więc trudno mi ocenic jego wytrzymałośc. Mam jednak nadzieję, że będzie równie OK, jak w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga-bzyl 12.10.2006 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 Szukam aranżacji łazienki w tych płytkach-może znacie jakieś stronki (oprócz Cersanitu) albo sami macie te płytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 12.10.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2006 techno light Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka R 12.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Spodobala mi sie kolekcja Ibiza z Cersanitu do lazienki.Boje sie tylko czy tez roz nie bedzie zbyt babski i maz mnie nie pogoni. Czy ktos moze pokazac mi zdjecia, a moze tylko ja mam taki gust, pomozcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bernadetta 12.02.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 też jestem zainteresowana tymi płytkami, podoba mi się właśnie ta aranżacja. tylko według mnie płytki maja odcień beżu - niestety nie oglądałam ich na "żywo" a jedynie w katalogach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka R 19.02.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Nie mam mozliwosci zobaczyc tej kolekcji "na zywo" a bardzo mi sie podoba.Ciekawi mnie czy ktos je ogladal, bo na stronie cersanitu jest pokazana lazienka w gresie ibiza poler a ja chcialabym satinato.I jeszcze czy to jest intensywny roz czy taki "BLADY"? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Boshka 18.10.2007 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2007 Czy moze ktos wie ktore serie plytek lazienkowych Cersanitu sa matowe lub satynowe. Niestety na ich stronie tej informacji nie ma, a bede je zamawiac na podstawie tego co na monitorze zobacze, wiec nie mam jak tego strawdzic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 28.01.2008 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam, proszę o odpowiedź, czy polecacie gres i płytki ceramiczne firmy Cersanit. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 28.01.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ja nie znalazłem przeciwskazań trzymają kąty i wymiary, nie są zbyt kruche Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo09 28.01.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Tez sie zastanawiałem jakiej firmy kupic płytki i decyzja zapadla ze kupimy cersanit bo tak doradzil fachowiec ktory nam bedzie zakładał zreszta byl z nami w sklepie i pomagał wybrac i a poza tym pytalem znajomych i tez duza wiekszosc ma plytki tej firmy a i cena jest przystepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrzab1719502499 28.01.2008 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Swego czasu pracowałem w Cersanicie w Wałbrzychu.Generalnie stosowane surowce do produkcji płytek są dobre. Na tym nie oszczędzano. Przy zakupie w sklepie trzeba zwrócić uwagę na kilka rzeczy:1. Płytki są sortowane według kalibrów (rozmiaru) - jest to ważne w przypadku kupowania płytek z dużym wyprzedzeniem. Jak zabraknie to trzeba w sklepie o tym pamiętać i kupić taki sam rozmiar.2. Poszczególne partie płytek mogą różnić się delikatnie odcieniem - jw. Najlepiej kupić płytki i od razu kleić.3. Dla płytek gresowych 30x30 dopuszczalna różnica długości 2 dowolnych boków nie może być większa niż 1 mm.4. Raczej nie kupowałbym ciemnych płytek szkliwionych - w warstwie z barwnikiem często widoczne są pajączki, czyli mikropęknięcia po nadruku (wierzcznia warstwa szkliwa jest w porządku). Generalnie do łazienek polecam płytki matowe. Są ładnie i przede wszystkim nie widać na nich śladów po wyschniętych kroplach wody. Nie trzeba cały czas latać ze ścierką i wycierać ich do sucha. Na tradycyjnym szkliwie jest to bardzo widoczne (rada dla mieszkańców, gdzie woda zawiera dużo kamienia wapiennego). Osobiście kładłem płytki z Cersanitu i nie miałem z nimi większych kłopotów. W moim nowym domu też zapewne się znajdą (no - może nie wszystkie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 28.01.2008 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Dziekuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 02.03.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 http://www.eplytki.pl/aranzacje.php?op=product&id=1121&PHPSESSID=10407f48f298c22c461c38a53074e7da#czy ktoś położył je u siebie? wczoraj zobaczyłam je na żywo białe są piękneczy w zestawieniu z brązową podłogą i czekoladowymi ścianami będą dobrze wyglądać? i czy ten rozmiar 25x40 będzie dobrze wyglądał w małym wc? 2,20x 1,25 m....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RENE-ENES 02.03.2008 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 mam u siebie euforio giallo, brown i beige - ale poki co w paczkach czekam na hydraulika, a potem zobacze co kupilem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 03.03.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 mam połozone i sa naprawde sliczne. Połozyłam je w poziomie z racji tego, że łazienka jest malutka. Do nich na jednej ścianie położyłam pas dekorów kwiatowych w brązie, podłoga drewniana, lampa z kloszem ciemno brązowym. To moja ulubiona łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smmog 03.03.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Zdecydowałem się w swojej łazience położyć płytki cersanit z serii Euforia w kolorach beige i verde. Problem w tym iż w żadnym z odwiedzanych przezemnie salonów nie maja tych płytek na stanie i mogą je sprowadzic na zamówienie, jednak gdy przygladam sie tym płytką na stronie cersanitu to odcien płytki podołogowej do płytki ściennej w przypadku oliwkowych verde jest na tyle duży ze moim zdaniem wyklucza stosowanie z zadowalającym skutkiem tych płytek w jednym pomieszczeniu płytka podłogowa:http://img267.imageshack.us/img267/6767/podlogaverde333x333ko3.jpg[/ płytka ściennahttp://img128.imageshack.us/img128/1442/nitkiz25x40zs4.jpg Co do pewnych różnic w odcienianiach to jak najbardziej jestem w stanie przyjać ze tak musi byc ale tutaj to sa "inne" kolory. W zadnym salonie nikt nie dał mi zapewnienia ze to poprostu zle zrobione zdjęcia. Wiec mam pytanie do forumowiczow, którzy może widzieli te plytki na żywo. Czy różnica jest tak duża czy moze to feralnie zrobione zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata i Jarek 03.03.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam My w naszej łazience mamy również położoną płytkę Euforię, z tym że niebieska i beżową. Jeżeli chodzi o podłogę i ściane na płytce niebieskiej nie ma prawie wcale rzadnej różnicy w odcieniu : http://images24.fotosik.pl/163/eaef73f0c4972131med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smmog 03.03.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Dzięki za odpowiedz, jednak nadal mam wątpliwości co do tych oliwkowych, może jedna ktoś widział je na żywo i mógł by rozwiać moje obawy. Ewentualnie aby nie mnożyć wątków jeżeli ktoś posiada zdjęcia swoich łazienek w kafelkach z tej kolekcji mogą byc wszystkie kolory to bardzo bym prosił o zamieszczenie ich w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ankapo 05.03.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 SmmogPrzegladając katalog cersanitu wydaję mi się że pomyliłeś płytki, Euforia zielona podłogowa i scienna są takie same , płytka ścienna zamieszczona przez ciebie to raczej kolor Giallo (zerknij w lkatalog cersanitu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts