aspidisca 28.01.2008 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Czy 128 m kw na parterze+ 58 m kw na poddaszu użytkowym to za dużo?Jest nas 2 + 3 małych dzieci + kiedyś ewentualnie starsza osoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 28.01.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 moim zdaniem to mało, ale wsdzystko zalezy od Waszych oczekiwan i mozliwosci finasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 28.01.2008 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 jak wyzej ....niektorym wystarczy, niektorym drugie tyle trzeba .... poza tym zalezy od ukladu pokoi i komunikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piątka 28.01.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 zerknij też tu: http://forum.muratordom.pl/gdzie-sa-projety-dla-rodzin-2-3,t19827.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aspidisca 28.01.2008 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 czytałam juz kiedyś watek podany w linku a co do układu pomieszczeń, to byłby układ Klementynki z Archipelagu: http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=1599_klementynka_-_archipelag&s=rzuty Górę można dowolnie zaadoptować. Nawet martwię się że będzie za duży jak na nasze mozliwości finansowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.01.2008 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 czytałam juz kiedyś watek podany w linku a co do układu pomieszczeń, to byłby układ Klementynki z Archipelagu: http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?w=1&id=1599_klementynka_-_archipelag&s=rzuty Górę można dowolnie zaadoptować. Nawet martwię się że będzie za duży jak na nasze mozliwości finansowe. biorac pod uwage dolne pokoje i mobilna gore (prawie dowolnie mozna ukladac pamietajac o pionach, komunikacji, wzmocnieniach stropu) moim zdaniem starczy. gora nie za wielka ale tez 3 male pokoje i lazienke sie zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolf2008 02.02.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 do autora wątku:\\ jeżeli jest Was 2+3 a później jeszcze dojdzie jedna osoba to może być troche za mało, lecz wszystko zależy od projektu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 02.02.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Wszystko zależy od tego, czy każde dziecko ma mieć swój pokój. Wtedy góra dla dzieci, sypialnia Wasza na dole, pokój dla Gościa na dole i brakuje gabinetu, pokoju "neutralnego" - taki tez jest potrzebny. Ja mam bardzo dobre doświadczenia z mieszkaniem z rodzeństwem w pokoju, teoretyczne tez widzę wiele plusów. Zaplanowaliśmy wiec dwa duże pokoje (20 mkw) dla (w sumie, docelowo) 4 dzieci. Salon ma 26 mkw. Cały domek 120 użytkowej - po podłodze ok. 140. Planując wielkość domu myślę tez o przyszłości, jak dzieci wyjdą z domu, nie chciałabym zostać na 200 mkw. Nawet te nasze 120 w tej perspektywie to dużo.Ale i tak wszystko zależy od tego, ile sie ma środków na budowę i utrzymanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts