Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

http://www.archeton.pl/index.php

projekt CEDRYK - proszę o opinie, co myślicie? jakie błędy, co jest nie tak? co myślicie o częściowym podpiwniczeniu.

Będę wdzięczna za wszelkie uwagi bo już od tych wsyzstkich projketów głowa mnie boli, co chwilę podoba mi się inny, najważniejszy jest dla mnie układ wewnątrz, ale elewacje też są ważne, natrafiliśmy ostatnio na cedryka, co sądzicie?

• 1 month później...
http://www.twojprojekt.pl/projekty/cedryk

wpisujcie wszystko co myślicie

Balkoniki moim zdaniem zbędne i podnoszące koszty wykonania.

Jak dla mnie brakuje na dole gabinetu.

Zlikwidowałbym te wcięcia na parterze. Po co zmniejszać sobie przestrzeń.

Ta większa łazienka na górze lekko za mała, bo nie mieści się w niej prysznic. Branie prysznica w wannie jest lekko niewygodne, w szczególności że tam jest jeszcze skos.

Reszta nawet fajna.

dzięki za odzew

balkony - nad nimi jeszcze nie myslelismy, ale to pikuś

gabinet - fakt, szkoda że nie ma

wcięcie - no właśnie fajne, bo jak je zlikwidujemy stracimy zadaszony taras, co według mnie jest potrzebnym rozwiązaniem choc na niewielkiej powierzchni

łazienka na górze byłaby jedna, połaczona z dwóch

projekt wybieramy juz dobre dwa lata jak nie dłużej, na nic nie możemy się zdecydować, szukamy, pytamy i zawsze coś nam nie pasuje, albo "boczne oko" zauważa jakieś błey nie do przyjęcia

myslelismy o częsciowym podpiwniczeniu - co myślicie?

no i garaż - jaki ew. dobudowany do bryły czy gdzieś dalej od domu? - jak myślicie?

a może dać sobie spokój i zdecydować się na projekt indywidualny, mi się ciągle jednak taki marzy, ale mąż nie za bardzo podziela mój optymizm związany z indywidualnym projektem

chcemy juz mieszkac, ale wybrać projekt to chyba najtrudniejsze co mnie w zyciu spotkało

wcięcie - no właśnie fajne, bo jak je zlikwidujemy stracimy zadaszony taras, co według mnie jest potrzebnym rozwiązaniem choc na niewielkiej powierzchni

Zawsze można dobudować za rok czy dwa dodatkowe zadaszenie nad tarasem wystającym poza obrys budynku lub mieć markize opuszczaną gdy trzeba będzie. Ale kto co lubi.

myslelismy o częsciowym podpiwniczeniu - co myślicie?

Jeżeli grunt Ci na to pomoże to można się zastanowić. Ale to są dodatkowe koszty i to nie małe.

Można tam wtedy dać kotłownię i składzik

no i garaż - jaki ew. dobudowany do bryły czy gdzieś dalej od domu? - jak myślicie?

Garaż nie w bryle budynku = większy podatek od nieruchomości. No i podczas deszczu czy śniegu trzeba się ubierać, żeby podejść do samochodu po zakupy czy zapomnianą teczkę

i czy te schodki - dwa do salonu sprawdzą się w praktyce, jak sądzicie?

Ja u siebie na pewno bym schodków nie dawał. Znajomi się raz wybudowali ze schodkami i teraz w nowym domu już ich nie robią.

Ładnie to wygląda ale:

- więcej roboty przy wylewaniu posadzki i kładzeniu podłogi

- użytkowność znikowa a uważać trzeba coby w nocy nie spaść albo żeby dziecko fikołka nie wywinęło

• 2 months później...