Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jest wolny rynek, tylko dlaczego większość z naszych komputerów dajmy na to ma Windows a nie Linux'a? Solid ma coraz większy zasięg i sukcesywnie się pewnie dzięki nowym klientom rozwija. Inne firmy działają na mniejszym zakresie i dlatego nie mają tylu klientów.

Akurat porównanie chybione, Windows jest droższy niż Linux (darmowy) a tutaj Solid jest najtańszy chyba na rynku. Poza tym im więcej tabliczek danej firmy tym większy zasięg "marketingowy".

I te 2 rzeczy wystarczają do takiej a nie innej sytuacji.

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest wolny rynek, tylko dlaczego większość z naszych komputerów dajmy na to ma Windows a nie Linux'a? Solid ma coraz większy zasięg i sukcesywnie się pewnie dzięki nowym klientom rozwija. Inne firmy działają na mniejszym zakresie i dlatego nie mają tylu klientów.

Akurat porównanie chybione, Windows jest droższy niż Linux (darmowy) a tutaj Solid jest najtańszy chyba na rynku. Poza tym im więcej tabliczek danej firmy tym większy zasięg "marketingowy".

I te 2 rzeczy wystarczają do takiej a nie innej sytuacji.

Z tym "tańszym" linuxem to można się spierać, ale to już temat na inny zupełnie wątek. Ale tak jak piszesz - większy zasięc więc więcej klientów i więcej ewentualnych wpadek.

Może i macie rację po części, czas dojazdu techników na usterki zwiększa się dlatego, ze ich nie ma za dużo, przybywa obiektów, a ludzi nie ma do pracy, wyszkolenie pracownika, który sam rozwiąże pewne problemy to min 3 miesiace, a rotacja jest co róż. Z drugiej strony kliecnci też są nieraz sobie winni, bo jak sie niepozabezpiecza budowy to wchodzą fałszywki, a często jest tak że jak rpzyjeżdzamy na obiekt to wstawiają okna, nie ma cześci dach, a klient chce mieć już chronione, a jednak jeżeli jest on przekładany w terminie to jednak trochę musi czekać bo są realizowane następne zlecenia.

A jeśli chodiz o inne irmy ochroniarskie to jest tak samo, tylko poprostu SOLID jest najbardziej znaną teraz firmą, więc o jej niedociągnięciach najczęściej sie mówi.

Najbardziej znaną firmą ochroniarską jest BOR.

O jej niedociągnięciach się nie mówi.... głośno.... :roll:

Co tam taki Solid...

O nim się mówi...

Adam M.

• 11 months później...
Podczepię się pod wątek chociaż tu daaaawno nikt nie pisał, ale moze znajdzie się ktoś kto mi odpowie :) ponieważ mowa tu o akumulatorach to podpowiedzcie mi czy mam coś brać od solida, jakies papierki, o coś pytać w spr aku, coś notować itp jutro wlasnie maja mi zakładać alarmy i tak czytam i sama nie wiem...teraz nie mieszkam w polsce i trudno będzie mi z nimi rozmawiać ale może podpowiem coś tesciom...

agol zainteresuj się (spytaj elektryka) tematem - zasilania awaryjnego.

Rozwiążesz nie tylko temat padania alarmu, ale również pompek obiegowych w CO i CWU oraz jakiegoś oświetlenia awaryjnego w domu na czas awarii w energetyce.

Przy takich znikomych mocach, zwykły akumulator samochodowy pozwala osiągnąć czasy rzędu 20-30 godzin podtrzymania.

Wiesz co głąbie wkurza mnie to jak ktoś najeżdza na kogoś bez przyczyny, bo jak ktoś tomu system spierdolił, albo wyrzucili cie z solidu , lub tez nie przyjeli cie tam do pracy , to nie pisz głupot

"kulturka" - nie ma co... :-?

Browar

Podczepię się pod wątek chociaż tu daaaawno nikt nie pisał, ale moze znajdzie się ktoś kto mi odpowie :) ponieważ mowa tu o akumulatorach to podpowiedzcie mi czy mam coś brać od solida, jakies papierki, o coś pytać w spr aku, coś notować itp jutro wlasnie maja mi zakładać alarmy i tak czytam i sama nie wiem...teraz nie mieszkam w polsce i trudno będzie mi z nimi rozmawiać ale może podpowiem coś tesciom...

Skoro decydujesz się już na alarm to z niczym nie łącz awaryjnego zasilania alarmu.Alarm sam w sobie ma zasilanie z akumulatorka(przynajmniej tak jest u mnie) który to podtrzymuje układ przez długi czas.Fakt faktem ,że jak brakuje prądu to dzwoni na kom P.z monitoringu Wa-wa i oznajmia ,że mam brak zasilania.Podświetlacze w sterownikach się świecą czujki także.Właśnie o to pytaj monterów.Jak zachowa się system gdy zabraknie napięcia?Zwróć uwagę aby nie pomylili stref nawet w nazwie.Salon to salon.W strefach ma panować porządek i to ty masz określić panom jak chcesz to uzbrajać.Pamiętaj aby" zważyć "czujki.Może nie fachowo tłumaczę bo i wagi w układzie nie ma ale p serwisant ustawił u mnie na 40 kg(chyba też i objętości) by pies (35kg) po uzbrojeniu alarmu mógł swobodnie poruszać się po domu.Wracając jeszcze do elektryka wspomnianego przez robertsz alarm ominął i nie mam go na żadnym esie w skrzynce głównej w domu.Ale to już inny temat.

agol zainteresuj się (spytaj elektryka) tematem - zasilania awaryjnego.

Rozwiążesz nie tylko temat padania alarmu, ale również pompek obiegowych w CO i CWU oraz jakiegoś oświetlenia awaryjnego w domu na czas awarii w energetyce.

Przy takich znikomych mocach, zwykły akumulator samochodowy pozwala osiągnąć czasy rzędu 20-30 godzin podtrzymania.

ad1. UPS za 80 zyla załatwia sprawę do pompek w solarach i kominku(te są najważniejsze)

ad2. Oświetlenie awaryjne...Chcesz zrobić osobną instalację z użyciem np. ledow? najlepiej trzeba było pomyśleć o tym na początku instalacji.Teraz pozostaje świeczka albo lampy awaryjne do gniazdka(mam taką w kotłowni i dwie przenośne by oświetlały kuchnię i przedpokój na górze.

......kilka małych paneli w ścianach przy podłodze, progi, schody. Tak żeby podczas awarii zasilania można było swobodnie poruszać się po mieszkaniu....
  • 3 months później...

zdecydowanie ODRADZAM FIRME SOLID SECURITY

Jest tam wyjatkowy brak organizacji i kompetencji. Jesli masz jakakolwiek awarię - nie ma sie do kogo zwrocic. Pani przy telefonie przelaczy Cie 10 razy zanim ktokolwiek odpowie na Twoje pytanie dotyczace awarii. Przy czym kazdy po kolei stwierdzi '' ze on/ona sie tym nie zajmuje ''. Jesli prosisz o dzial techniczny czy menedzera (ktory jest nieosiagalny) czy jakis serwis to prawdopodobnie uslyszysz ''ze dzialu technicznego nie posiadaja ''.... A tymczasem alarm wyje Ci nad glowa.... Pozniej byc moze ktos oddzwoni i powie Ci, ze to TWOJ PROBLEM a nie ich... i rob co chcesz. Nie mowiac juz o tym ze pomimo odwolania alarmu beda przysylac Ci ochroniarzy co chwile... (bo przeciez ciagle wyje)....

porazka..

Jest tam wyjatkowy brak organizacji i kompetencji. Jesli masz jakakolwiek awarię - nie ma sie do kogo zwrocic. Pani przy telefonie przelaczy Cie 10 razy zanim ktokolwiek odpowie na Twoje pytanie dotyczace awarii. Przy czym kazdy po kolei stwierdzi '' ze on/ona sie tym nie zajmuje ''. Jesli prosisz o dzial techniczny czy menedzera (ktory jest nieosiagalny) czy jakis serwis to prawdopodobnie uslyszysz ''ze dzialu technicznego nie posiadaja ''.... A tymczasem alarm wyje Ci nad glowa.... Pozniej byc moze ktos oddzwoni i powie Ci, ze to TWOJ PROBLEM a nie ich... i rob co chcesz. Nie mowiac juz o tym ze pomimo odwolania alarmu beda przysylac Ci ochroniarzy co chwile... (bo przeciez ciagle wyje)....

porazka..

• 5 months później...

Trochę czasu upłynęło od ostatniego wpisu ale muszę odnieść się do informacji ecripi.

Od jesieni 2009 korzystam z dwóch produktów firmy SOLID oddziału wrocławskiego. Monitoringu domu i samochodu. Pracownicy działają sprawnie i kompetentnie. Posiadam kilka bezpośrednich numerów do działów monitoringu domu we Wrocławiu i monitoringu pojazdów w Warszawie. Kontakt jest natychmiastowy. Ostatnio kilkukrotnie z mojej winy sam wzbudziłem alarm w samochodzie otwierając klapę bagażnika. Reakcja jest taka, że nie zdążam z tel. do operatora z informacją o wywołaniu alarmu bo już mój telefon dzwoni. Nie ma limitu na głupotę właściciela :). Dodatkowa opcja bezruchu samochodu np.: w godz. 22-5 rano powoduje, że poruszanie się samochodu o 22 już jest monitowane przez operatora i po dokonaniu formalności typu nazwisko, imię, hasło i podanie godz. zakończenia jazdy, kontynuujemy jazdę. Stajemy w miejscu "stacjonarnego" parkowania i dzwonimy ponownie przechodząc procedurę. Wszystko to odbywa się sprawnie, o każdej porze dnia i nocy.

W przypadku monitoringu domu nie jest tak, że syrena wyje a kolejne ekipy przyjeżdżają. Wyje i owszem ale do pierwszego przyjazdu patrolu. Po dokonaniu przez nich czynności wynikających z umowy pozostaje tylko załączony alarm w postaci sygnału świetlnego, który zostaje wyłączony przez właściciela domu.

W związku z powyższym ZDECYDOWANIE POLECAM USŁUGI FIRMY SOLID !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 3 months później...

Witam,

Widzę, że tematyka solid security to tutaj jest powszechna. Chętnie się wypowiem o tej firmie jako były jej pracownik (3 lata w dziale technicznym i rok w serwisie). Niestety ludzie madrzeja dopiero po fakcie i staja sie niewolnikami tych przekletych alarmow z chin. A pozniej serwisant jak juz przyjedzie to wie jak szybko zalatwic temat chodz generalnie pracuja tam ludzie ktorzy juz nie maja wielkiego pojecia. Dla nich liczy sie mala prowizja za akumulator i tyle. Jak zalozysz matrixa to oczywiscie rozladuje akumulator do zero i ciezko go podniesc, ale jak jest w miare nowy to sie naladuje ( szybciej prostownikiem). Przy tym chinskim badziewku lepiej nauczyc sie otwierac obudowe i go odlaczac. Nie warto zakladac alarmow w firmie solid a i monitoring jest coraz gorszy. Jezeli chodzi o wojewodztwo mazowieckie polecam firmy niezalezne, ktore zakladaja o niebo lepszy sprzet np. http://www.bravus.pl

• 1 year później...

porazka..

jak mnie takie wypowiedzi śmieszą!! założe sie że ten użytkownik nigdy w życiu nie miał odczynienia z Solidem , a jak mi się wydaję jest pracownikiem konkurencji która oczernia firmę... dziwne że raptem jak tylko wszedł na str muratordom.pl zaczął od oczernienia Solid Security... co prawda wypowiedz z przed 2 lat ale aż gul skacze jak sie takie coś czyta.

REKLAMA - albo zmiana na profil płatny, albo blokada.

Edytowane przez majki
reklama
jak mnie takie wypowiedzi śmieszą!! założe sie że ten użytkownik nigdy w życiu nie miał odczynienia z Solidem , a jak mi się wydaję jest pracownikiem konkurencji która oczernia firmę... dziwne że raptem jak tylko wszedł na str muratordom.pl zaczął od oczernienia Solid Security... co prawda wypowiedz z przed 2 lat ale aż gul skacze jak sie takie coś czyta.

Nie no przecież wszyscy wiedzą że solid to najlepsza z najlepszych firm ochroniarskich, a jej pracownicy to prawdziwa elita.

Gratuluje zapędów archeologicznych.

• 2 months później...

REKLAMA - albo zmiana na profil płatny, albo blokada.

Powiem tak Kolego pracujesz w firmie w jakiej pracujesz i powinieneś dobrze wiedzieć co się tam dzieje, jeśli nie wiesz tzn ze za krótko pracujesz.

Oczywiście nie będziesz oczerniał własnej firmy bo masz przyciągać klientów a nie odpychać. Powiem CI tylko tyle że kiedyś pracowałem w tej firmie i znam ją od podszewki do tej pory mam kontakt z wieloma pracownikami i wiem co na bierząco się tam dzieje. Mnie nie oszukasz ;) Oczywiście nie twierdze że to twoja wina bo tak nie jest, to są obowiązki jakie masz jako pracownik. Ale spokojnie za jakiś czas dojdziesz do odpowiednich wniosków. ;)

• 2 years później...
  • 5 months później...
Prawda jest taka, że zwykle klient wybiera cenę, bo na reszcie się nie zna. SOLID jest tani, więc centrala jest marna, akumulator z promocji, itd. Jeśli klient wybrałby instalatora któremu zależy na świętym spokoju, to zapłaci więcej ale nie będzie musiał się żalić na forach. Akumulator się nie zepsuje bo będzie miał napis np. CSB a nie ZEUS, centrala będzie miała napis SATEL a nie MATRIX itd. Klient zapomni jak wygląda jego serwisant bo zobaczą się najwcześniej po 5latach. Ale myślę że i SOLID można poprosić o zamontowanie czegoś porządnego, bo co tanie to drogie.