Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

działka - cena/powierzchnia

majki

Recommended Posts

Witam

Wiem, że o pieniądzach się w towarzystwie nie rozmawia, ale pytam, bo mam z żoną dylemat i szukamy wszelkich możliwych odpowiedzi...

Szukamy działki na nasze gniazdo rodzinne. Najlepszą propozycję ( dla mnie z różnych względów ) jaką mam to działka 1408 m2, P,S,G,T, 45tyś :(

No drogo to czy nie ? Wiem, że zależy to od wielu czynników, ale przyjmijmy, że są to obrzeża dużego miasta ( Łódź ).

P-prąd, S-siła, G-gaz, T-telefon, K-kanalizacja, W-woda.

Jak mieliście u siebie, na czym Wam zależało, czym się kierowaliście.

Poóżcie zagubionemu... :roll:

Wszelkie odpowiedzi i uwagi mile widziane. Za każdą z góry dziękuję.

A czasu mamy coraz mniej na podjęcie decyzji...

Pozdrowienia, Majki

Cena to rzecz względna w zależności od położenia. Polecam zwrócić uwagę na wymiary działki - moja ma 22 metry szerokości 50 długości a większość projektów które podobały mi się niestety nie mieściła się na niej. Gdybym teraz wybierał działkę kupiłbym szerszą. A cena ...to już zależy od okolicy, a jak rozeznasz ceny w okolicy uważaj także na podejrzanie niską cenę

Powodzenia :)

Duży atut to media. Policz w ten sposób, że koszt szamba to ok. 4 tys (no, ale koszt przyłącza do kanalizacji), nie trzeba wywozić szamba (przynajmniej 100 PLN/kurs ok. 10 m3), gaz - przyłącze kosztuje ale ogrzewanie gazem (z sieci) kosztuje 2 razy mniej niz na propan (praktyka). Telefon, prad - luxus.

Media są baaardzo ważne!

Pozdrawiam

Mirek