Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy opłaca sie oddać 5letnie volvo do aso?

Zagłoba

Recommended Posts

No odpowiedzialność chyba biorą skoro póżniej dają gwarancje.No te amorki licząc rabat wyszłyby mnie koło 500zł wiec chyba nie tak źle a klocki jak porównywałem to podobnie jak w warsztacie tylko że tu wiem że dostaje oryginały.Jeszcze ostatecznej decyzji nie podjąłem czy dać do aso ale jestem bardziej na tak niz na nie

Szczerze- to wątpię czy to oryginałami pachnie

-czasy się zmieniają , oni tez chcą przyciągnąć

do siebie sporą cześć rynku -mogą to zrobić tylko ceną

w serwisie Opla , w oryginalnym pudełku

kolega kupił Filtrona :x ..no masz , życie

z tą gwarancją to się upewnij

bo u mnie ..w gwarancji pisze wyraźnie - że od rozrządu umywają rynce

dotyczy to również podzespołów hamulcowych -wibracja tarcz

to u nich normalne zjawisko :evil:

Teraz sa nowe przepisy co do "firmowych" częsci - firmowa nie musi oznaczac sygnowana przez producenta denego egzemplarza

zawsze było tak ze nawet na oryginalnych czesciach np forda mozna było doszukac sie sygnatury valeo a teraz juz tego ukrywac nie trzeba

sa tylko 2 kwestie ASO po 1 wsze stanowiska diagnostyczne, narzędzia itp przemawiają za ASO i tylko ten aspekt

2 sprawa to mechanicy - słabo opłacani - młodzi - uczący się - kto miał fach w ręku juz dawno ma swoją fimę z klockami i amorkami napewno bym do ASO nie pojechał z rozrządem pewnie tez nie co cena w ASO z wymiana będzie pewnie 3 x wyzsza niz u mechanika - a mechanik i jego prywatny warsztat tez nie musi być zły - byle to tylko nie był pan Bronek co ma "warsztat" w stodole za domem...łatwo jest się nadziać ale tez jest wiele "prywatnych" nazwijmy to ASO czyli lepszych zakładów/warsztatów motoryzacyjnych ktore z pewnoscią poradzą sobie z 90% usterek/wymian eksploatacyjnych w Twoim autku a uzyją czesci napewno nie gorszych jak te w ASO a czasami nawet lepszymi w tej samej cenie co "zwykłe" tarcze kupione w ASO.