Zagłoba 28.01.2008 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Jest teraz jakaś promocja w aso volvo że jak ktoś ma s40 albo v40 przynajmniej 5 lat to są upusty.Tak się składa ze załapuje się na to. Mimo wszystko jestem ciekaw czy warto oddać 5 letnia fure do aso? czy może nie bawić się w to i iść od razu do zwykłego mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.01.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 zależy co chcesz robić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 28.01.2008 14:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 takie standardowe naprawy klocki hamulcowe 300zł i amortyzaotry przednie za 1150zł ale do tego dochodzą spore upusty bo jak pisałem jest jakaś promocja i mi by wyszlo 50% taniej za robocizne i 25% taniej za części zreszta wszystkie jest na stronie waznevolvo.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 28.01.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 uciekaj ....amorki do przodu kupisz z firmy która daje 2-letnią gwarancje za 300zł przód , 250 zł tył rozrząd - jeśli biorą odpowiedzialność - to można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 28.01.2008 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Przelicz koszty jak wychodzi ASO 2 razy drozej to daj sobie spokoj. Po co przeplacac a i tak amorki po 2 latach beda do wymiany tak jak wiekszosc podzespolow zawieszenia na naszych drogach. W terenowkach przyszlosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zagłoba 29.01.2008 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 No odpowiedzialność chyba biorą skoro póżniej dają gwarancje.No te amorki licząc rabat wyszłyby mnie koło 500zł wiec chyba nie tak źle a klocki jak porównywałem to podobnie jak w warsztacie tylko że tu wiem że dostaje oryginały.Jeszcze ostatecznej decyzji nie podjąłem czy dać do aso ale jestem bardziej na tak niz na nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 29.01.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Szczerze- to wątpię czy to oryginałami pachnie -czasy się zmieniają , oni tez chcą przyciągnąć do siebie sporą cześć rynku -mogą to zrobić tylko ceną w serwisie Opla , w oryginalnym pudełku kolega kupił Filtrona ..no masz , życie z tą gwarancją to się upewnij bo u mnie ..w gwarancji pisze wyraźnie - że od rozrządu umywają rynce dotyczy to również podzespołów hamulcowych -wibracja tarcz to u nich normalne zjawisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szelest 29.01.2008 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Teraz sa nowe przepisy co do "firmowych" częsci - firmowa nie musi oznaczac sygnowana przez producenta denego egzemplarza zawsze było tak ze nawet na oryginalnych czesciach np forda mozna było doszukac sie sygnatury valeo a teraz juz tego ukrywac nie trzeba sa tylko 2 kwestie ASO po 1 wsze stanowiska diagnostyczne, narzędzia itp przemawiają za ASO i tylko ten aspekt2 sprawa to mechanicy - słabo opłacani - młodzi - uczący się - kto miał fach w ręku juz dawno ma swoją fimę z klockami i amorkami napewno bym do ASO nie pojechał z rozrządem pewnie tez nie co cena w ASO z wymiana będzie pewnie 3 x wyzsza niz u mechanika - a mechanik i jego prywatny warsztat tez nie musi być zły - byle to tylko nie był pan Bronek co ma "warsztat" w stodole za domem...łatwo jest się nadziać ale tez jest wiele "prywatnych" nazwijmy to ASO czyli lepszych zakładów/warsztatów motoryzacyjnych ktore z pewnoscią poradzą sobie z 90% usterek/wymian eksploatacyjnych w Twoim autku a uzyją czesci napewno nie gorszych jak te w ASO a czasami nawet lepszymi w tej samej cenie co "zwykłe" tarcze kupione w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cassie 30.01.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 jesli mozesz uzyskac ten rabat to nie kombinuj bo z własnego doświaczeni wiem ze jak się bardo zaoszczędzić to wychodzi jeszcze drożej.Jedz najlepiej na przeglad do aso powiedza ci co jest do naprawy zadecydujesz czy wymieniać czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts