lk50 28.01.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 W domku drewnianym typu finskiego sciany wschodnia i zachodnia pozostawiaja wiele do życzenia. Podczas wiatru nie ma mowy oprzyzwoitej temperaturze w pomieszczeniu.Podczas składania elementow popełniono wiele błędow np nie ma folii wiatroizolacyjnej.Zastanawiam się czy nie obłozyć te sciany styropianem a potem cienką warstwą tynku mineralnego ale nie wiem czy taka technologia jest odpowiednia dla tego typu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
demol 29.01.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Mam szczyty drewniane i nie ma problemu z przemarzaniem (testy już były przy -20'C)przekrójregips kostr. metalowa 2,5cmfolia paroizolacjakonstrukcja drewniana 15x15cm wewnątrz uzupełniona wełnąfolia paro-przepuszczalnapłyta OSB 12mmstyropian 5cm (na wkręty)klej/siatka/klej/tynk mineralny barwiony/farba zewnętrzna w kolorze tynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lk50 29.01.2008 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 tak tylko ,że u mnie ściany są z zewnątrz i wewnątrz drewniane i nie ma możliwości przeróbki od środka( nie chcę zmian ze względu na estetykę pomieszczeń).Interesuje mnie jak najtańszy koszt ocieplenia i zarazem najtrwalszy,ponieważ jest to dom letniskowo-całoroczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts