Jezier 30.01.2009 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Mógłbyś coś więcej napisać jak zamierzasz umieścić fizycznie kanały w pomieszczeniach najbliższych dachowi? pozdrawiam Całą instalację puszczę w stopie między parterem a piętrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zlotook 31.01.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Całą instalację puszczę w stopie między parterem a piętrem. Ciekawe. A jak rozwiążesz sprawę anemostatów na piętrze, w którym miejscu je zainstalujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
70waldek 06.10.2009 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Minęło trochę czasu .Czy ktoś może napisać cos o użytkowaniu reku entalpicznego? .Do tej pory było że drogi i nie sprawdzony.Zastanawiam się czy warto bo zamierzam czasem palić w kominku i będzie bardzo przesuszone powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarzyna 08.10.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Przykro mi, że nie zachwycam się swoim wymiennikiem i przez to psuję ci samopoczucie. Wiesz czego się nauczyłem gdy bawiłem się w konstruktora rekuperatorów? To wcale nie tak prosto wziąć kobylasty wymiennik, dorobić do niego wentyle, podłączyć filtry jakiś sterownik i udawać jaki to świetny rekuperator mi wyszedł. Nie wyjdzie bo to nie jest takie proste. Dlatego potrafię teraz docenić porządny rekuperator. Nie popełnię drugi raz tego samego błędu i nie będę konstruował rekuperatora. Ale co ja ci będę pisał ty i tak wmówisz sobie, że zdecydowałem ze względu na zgrabne pudełko. Jezier możesz napisać z czym miałeś kłopoty i dlaczego zbudowanie dobrego reku nastręcza tyle kłopotów. Pytam, bo myslałem o konstrukcji reku na bazie wymiennika Bartosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 11.01.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam Co sadzicie o zainstalowaniu Reku InFloor ? Mam taka mozliwosc poniewaz dopiero zaczynam budowe , zastanawiam sie tylko czy kanaly w tym systemie poniewaz sa mniejsze nie beda dawaly wiekszego oporu na przeplywajace powietrze i w zwiazku z tym bedzie istniala koniecznosc zainstalowania reku o wiekszej mocy przerobowej zamiast 350 bedzie to 550 ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts