_piotr88_ 28.01.2015 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2015 Ciekawe, nie słyszałem o takim patencie. A jak ktoś poleci od razu 1x to będzie bardzo źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekore 29.01.2015 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2015 Chodzi o pewność działania fugi tak postępuje profesionalista ...czy raz wystarczy ...dla amatora pewno tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 30.01.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Wiesz, głupia sprawa, ale żaden z producentów fug nie zaleca takiego sposobu nakładania. Co więcej, niektórzy wręcz przestrzegają przed zbyt mocnym rozrzedzaniem fugi ze względu na możliwość powstania odbarwień. Profesjonalistą nie jestem, a jedynie jako tako doświadczonym amatorem, ale moje niewielkie doświadczenie też podpowiada mi, że za wyrównanie i "zeszklenie" wierzchu fugi bardziej odpowiada jej odpowiednie zatarcie gąbką, niż chrzanienie się z drugą warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekore 30.01.2015 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2015 Jarku niema co się irytować wykonuje to od 25 lat ...po próbach i błędach sam do tego dojdziesz.Powierzchnie o 20m2 fuguje około 15 min czekam około 30 40 min aż lekko zgęstnieje i nakładam druga warstwę około 10min ,czekam około 1godz do lekkiego wyschnięcia i wycieram wilgotna gąbka za każdym razem wycierając fugę płucze gąbkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts