Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ceny dachu

maroco11

Recommended Posts

witajcie

Mi dzis kolega "po znajomości " wycenił daszek dwuspadowy pow 240m2 wg projektu, za wkompleksowe prace po 70 zł /m2 + 30 zł /m2 za orynnowanie , to chyba delikatnei przesadził z ta koleżeńskościa , ale na szczęscie ekip dachowych u mnie jest mnóstwo

Z więźbą?

Z materiałem?

Blacha?dachówka?

Za wykonanie więźby z deskowaniem i papowaniem zapłaciłem 4 200 PLN. Za pokrycie dachówką zapłacę 16 000 PLN. W tym wszystkie obróbki i montaż 8-u okien dachowych. Dach ma 260 m2, dość prosty choć trochę stromy (45 stopni). W sumie wyjdzie 77 pln za robociznę za m2. Ceny "warszawskie".

Pzdr

Dawid

witajcie

Mi dzis kolega "po znajomości " wycenił daszek dwuspadowy pow 240m2 wg projektu, za wkompleksowe prace po 70 zł /m2 + 30 zł /m2 za orynnowanie , to chyba delikatnei przesadził z ta koleżeńskościa , ale na szczęscie ekip dachowych u mnie jest mnóstwo

Też buduję w okolicach wrocka. U mnie koszt łączny to 67 pln za cieślę 35 i dekarza 32. Zaznaczam, ze mam bardzo skomplikowany dach- 330 m2. W koszt wliczone jest krycie dachówką ceramiczną, łaty, foliowanie, rynnowanie, opierzenie kominów, montaż 7 okien połaciowych.

• 3 weeks później...

Jesień 2006. Dach 225m2 dwie lukarny + daszek nad tarasem. Taki troche pokręcony.

Więźba (robiła ekipa od surowego ale zsumowałem z dekarzem) + łaty kontrłaty, folia, dachówka, obróbki blacharskie, rynny, 4 Veluxy i wyłaz - całość 70zł/m2 (ceny z fakturami). Super ekipa dekarzy górali z polecenia ceny warszawskie.

A tak z perspektywy mojego budowania: jak najmniej ekip znajomych, rodziny, przyjaciół, kolegów po znajomości etc. Przerzuciłem się na polecacych ale obcych.

Za wykonanie więźby z deskowaniem i papowaniem zapłaciłem 4 200 PLN. Za pokrycie dachówką zapłacę 16 000 PLN. W tym wszystkie obróbki i montaż 8-u okien dachowych. Dach ma 260 m2, dość prosty choć trochę stromy (45 stopni). W sumie wyjdzie 77 pln za robociznę za m2. Ceny "warszawskie".

Pzdr

Dawid

Ale to są ceny z materiałem czy bez???

Jeśli z materiałem to żartujesz chyba z tymi cenami"warszawskimi"

ja za dach powierzchnia 217 m 2 z orynnowaniem, obróbki +blacha rukki monterrey ceglasty mat płacę 148 + 7% Vat.(robota +materiał)

Nie liczę deskowania i papy to kolejne 14 tysięcy.

Za montaż okien dachowych 350 zł + 7% Vat za sztukę. :roll:

Po tych wichurach rozszczelnił mi się dach na kawałku lokalu, to kazałem położyć nowy, za 30 m płaskiego dachu blacha + obróbki + robocizna, zapłaciłem 1600 zł. Wszystko zależy od zdolności negocjacyjnych, gdyby to było na dachu dwuspadowym cena byłaby niższa, łatwiej położyć, tutaj i spadek muszą od nowa zrobić i podbitkę.... mnie się nie śpieszy, nic mnie nie pędzi mam czas, żeby negocjować, grymasić itd. Tych ekipek od dachów to się już namnożyło od licha i troszkę, poczuli zapach mamony.

• 5 years później...
Też buduję w okolicach wrocka. U mnie koszt łączny to 67 pln za cieślę 35 i dekarza 32. Zaznaczam, ze mam bardzo skomplikowany dach- 330 m2. W koszt wliczone jest krycie dachówką ceramiczną, łaty, foliowanie, rynnowanie, opierzenie kominów, montaż 7 okien połaciowych.

Witam

Proszę o wysłanie mi numeru telefonu tej grupy dekarskiej co u Was robiła dach

Pozdrawiam

[email protected]