langerob25 30.04.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 No to widzę,że zaczęło się Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 03.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2009 Vafel piekna ta wasza droga A domek zaczyna rosnąc :)Czekam na dalsze relacje z placu budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ala1719499794 08.05.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pisz koniecznie jak najwięcej o kosztachPorównanie blachy i dachówek betonowych jak dla mnie jest bezdyskusyjne(na kożyść betonowej oczywiście)ciekawe jakie różnice w robociżnie w przypadku blachy i dachówki będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.05.2009 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pisz koniecznie jak najwięcej o kosztach Porównanie blachy i dachówek betonowych jak dla mnie jest bezdyskusyjne(na kożyść betonowej oczywiście) ciekawe jakie różnice w robociżnie w przypadku blachy i dachówki będą? Jeśli chodzi o koszty w robociźnie, to moja ekipa powiedziała, że za dachówkę będzie drożej niż za blachę, ale nie więcej niż 1000 zł. Dodatkowo u mnie więźba pod dachówkę musi mieć większe przekroje, co po policzeniu dało mi 500 zł większy koszt. W sumie więc dachówka cementowa wychodzi jednak drożej od blachy (jeśli się weźmie pod uwagę wszystkie koszty, a nie tylko koszty materiału). Czy warto dopłacić? Jeszcze nie zdecydowałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.05.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Pisz koniecznie jak najwięcej o kosztach Porównanie blachy i dachówek betonowych jak dla mnie jest bezdyskusyjne(na kożyść betonowej oczywiście) ciekawe jakie różnice w robociżnie w przypadku blachy i dachówki będą? Jeśli chodzi o koszty w robociźnie, to moja ekipa powiedziała, że za dachówkę będzie drożej niż za blachę, ale nie więcej niż 1000 zł. Dodatkowo u mnie więźba pod dachówkę musi mieć większe przekroje, co po policzeniu dało mi 500 zł większy koszt. W sumie więc dachówka cementowa wychodzi jednak drożej od blachy (jeśli się weźmie pod uwagę wszystkie koszty, a nie tylko koszty materiału). Czy warto dopłacić? Jeszcze nie zdecydowałem... Ja uważam że warto-mieliśmy ten sam dylemat co Ty ale w końcu zdecydowaliśmy się na dachówkę cementową EURONIT,w porównaniu z blachą wyszło o 1300 zł. drożej-myślę że warto, to jednak dachówka, z niecierpliwością czekam na efekt końcowy , pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 08.05.2009 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Ja uważam że warto-mieliśmy ten sam dylemat co Ty ale w końcu zdecydowaliśmy się na dachówkę cementową EURONIT,w porównaniu z blachą wyszło o 1300 zł. drożej-myślę że warto, to jednak dachówka, z niecierpliwością czekam na efekt końcowy , pozdrawiam My też skłaniamy się raczej ku dachówce cementowej. Ale na 100% jeszcze nie zdecydowaliśmy. Zobaczymy, czy uda nam się coś jeszcze uszczknąć z ceny. Jeśli się uda, to pewnie stanie na dachówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.08.2009 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witajcie:) Jesli moge cos zasugerowac... wszystkie kable ktore macie do elektryki itp gipsujcie tak co metr - nie wystarcza sam klej z pistoletu U nas w garazu od wilgoci wszystko odpadło przez noc... iwiec caly dom przeszlismy z gipsem i w 3 godziny "połapalismy" - i dobrze bo jak przyszli tynkarze to byly 3 kable tylko na kleju wszystko odpadało od cisnienia jakie uderzało w sciane - u nas byly cementowo wapienne i z pistoleetu narzucali na sciane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.08.2009 12:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witajcie:) Jesli moge cos zasugerowac... wszystkie kable ktore macie do elektryki itp gipsujcie tak co metr - nie wystarcza sam klej z pistoletu U nas w garazu od wilgoci wszystko odpadło przez noc... iwiec caly dom przeszlismy z gipsem i w 3 godziny "połapalismy" - i dobrze bo jak przyszli tynkarze to byly 3 kable tylko na kleju wszystko odpadało od cisnienia jakie uderzało w sciane - u nas byly cementowo wapienne i z pistoleetu narzucali na sciane Hehehe... już sami do tego doszliśmy. Ale dzięki wielkie za sugestię. Trzeciego dnia "klejenia kabli" przyszliśmy na budowę i połowa była odklejona. Co ciekawe - klej nie trzymał kabla, a nie ściany (klej został przy ścianie, a odklejał się sam kabel). Teraz zaraz po przyklejeniu gipsujemy wszystko od dołu do góry gipsem szpachlowym. A dlaczego od dołu do góry? Bo tynkarz, który był u nas oglądać chalupę powiedział, że jak kabel odstaje od ściany to są problemy przy tynkowaniu i lepiej będzie zagipsować go na całej dlugości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.08.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 u nas bylo tak samo klej trzymal sie sufitu a nie kabla - wystarczylo przygrzac tylko klej i przykleic kabel a na to gips to nie iwem u mnie do zadnego kabla sie nie dochrzanil wszystko bylo ok - mielismy płaskie kable ale juz mialem dosc jak widzialem ta robote... dobrze ze juz po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 07.08.2009 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Ja już kończę elektrykę. Ale jeszcze muszę pociągnąć kable komputerowe, telewizyjne i głośnikowe. Na szczęście tego nie ma już tak dużo. I tutaj już chyba będziemy robić bruzdy (bo te kable nie są płaskie)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redpradnik 07.08.2009 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 JA koncentryk kładłem w peszlu robilem rowek pod peszel a do kompa nie zdarzylem juz polozyc jedynie telefoniczny:/wiec licze na wifi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 15.08.2009 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 JA koncentryk kładłem w peszlu robilem rowek pod peszel a do kompa nie zdarzylem juz polozyc jedynie telefoniczny:/ wiec licze na wifi Czy do jednego peszla wejdą mi dwa kable - koncentryk i skrętka...? Muszę to wypróbować. To by było dla mnie najlepsze rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneoli 15.08.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Witam! Z przyjemnością czytam Twój dziennik. Mam pytanie czy mogłabym poznać koszt budowy Twojego domu do stanu obecnego? Pozdrawiam i życzę wytrwałości w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 15.08.2009 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2009 Całkowity koszt wszystkiego od początku budowy (od momentu otrzymania działki) to jak na razie jakieś 117 tys. zł. Bardziej szczegółowe rozbicie znajdziesz w dzienniku w poście z 21 czerwca. Następne podsumowanie - wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 18.08.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo ładny domek. Gratuluję My budujemy Tymka z Horyzontu. Jesteśmy właśnie na etapie wyboru okien i również skłaniamy się ku Avante. Mam w związku z tym pytanko, czy drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem mają dwie klamki? Czy jest to jakoś inaczej rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 19.08.2009 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Witam! Bardzo ładny domek. Gratuluję My budujemy Tymka z Horyzontu. Jesteśmy właśnie na etapie wyboru okien i również skłaniamy się ku Avante. Mam w związku z tym pytanko, czy drzwi balkonowe z ruchomym słupkiem mają dwie klamki? Czy jest to jakoś inaczej rozwiązane? Dziękuję. Drzwi balkonowe mają dwie klamki. Bardzo fajne rozwiązanie. Z tych firm, które odwiedziłem, tylko w Avante tak mieli. W pozostałych tylko pierwsza kwatera otwierana była klamką. Żeby otworzyć drugą trzeba było odhaczyć taki zatrzask. Dwie klamki są wygodniejsze. No i ładniej wyglądają Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowaniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniapz 20.08.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Dziękuję za odpowiedź. Cieszę się, że są dwie klamki, bo konkurencja próbowała mi wmówić, że to niemożliwe.Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 26.10.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vafel 26.10.2009 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 Hmm... no postaram się... choć z tym czasem nadal kiepsko (widać choćby po tym, że w tym momencie wciąż jestem w pracy). Nie myślałem, że są jacyś zainteresowani, bo w końcu mój dziennik to taki mało ciekawy na tle innych (np. dziennika Majkiego albo Daggulki), no ale skoro mnie proszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTINA1 26.10.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts