Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Dom w rododendronach 6 " pancki i łukasia - KOMEN

Pancka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyłączam się do prośby o ZDJĘCIA!! :) no pochwal się, pochwal!! ;)

P.S.Twoja wzmianka o schodach dopiero teraz do mnie dotarła... tego właśnie się obawiałam... chyba wszystkie projekty Archonu mają tę wadę (plus mała kuchnia - wrrr!!). Kurczę, niby duży ten parter, ale nijak się nie da tych schodów wydłużyć, żeby zlikwidować "zabieg"... Nie wyobrażam sobie wnoszenia mebli na poddasze... Jak tego dokonaliście, mistrzowie??

Buźka,

Magda

• 4 weeks później...

No i są!! Są zdjęcia!! ;) Wnętrza Pancki - jak z katalogu, fiu, fiu!! ;) Fotel bujany - po prostu łezka mi się w oku zakręciła ;) Zdjęcia dzieciaczków w kuchni - super!!

Kamień w łazience - moje marzenie!! A obudowa wanny - boska!! Czy to prawdziwe drewno? jeśli tak, to jakie? (może bambus?...)

Sorry Pancka, wiem, że nie masz weny do pisania, ale po prostu MUSZĘ pytać - wstawiłaś zdjęcia, to teraz masz :D

Czy ten kamień się nie sypie? Wiesz, o co mi chodzi - czy jakoś się nie kurzy z niego specjalnie?...

Z góry dzięki za odpowiedź w jakiejś wolniejszej chwili (długie, jesienne wieczory...) i pozdrawiam serdecznie

M.

• 2 months później...
  • 2 months później...

Witam

Bardzo podoba się nam projekt Rodo6, ale obawiamy się z żoną że salon jest troszkę mały ;/ Nie chcelibysmy likwidować gabinetu na dole. Dlatego piszę z prosbą czy mogłabyś umieścić zdjęcie salonu z narożnikiem? Jak w ogóle zmieściłaś tam narożnik?? :o

Z góry bardzo dziekujemy za odpowiedź

W&M

Witam Cię tranxen 8)

Już gdzies pisałam dlaczego zostawiliśmy pokoik na dole

1.W domu chcemy zostać całe zycie - a więc również na stare lata.Nikt nie daje mi gwarancji, ze do końca będę miała siły łazić po schodach w górę i w dół. I taki dodatkowy pokoik będzie wtedy na spanko dla dziadków = czytaj NAS

2.Teraz przydaje się nam na biuro - czyli komputer i szafę z dokumentami a orzy okazji "szybką graciarnię" - w przypadku niezapowiedzianych gości tam ląduje np.deska do prasowania, która właśnie używałam patrząc na telewizor przy okazji, jeździki dzieci, i wszystkie graty, które szybko musiały być usunięte.

3.Salon ma owszem służyć do spotkań rodzinnych i takich tam - i na to jest naprawdę bardzo dużo miejsca.A na imprezy większe bedziemy korzystać z pokoju nad garażem, który ma 36m2 !!!!

4.Ja uważam za słuszną decyzję - pozostawienie pokoiku na dole ( zmniejszylismy go o 1 m i o tyle mamy większy salon )

Sofa jeszcze nie przyjechała :(

A co do domku - gdybym mogła cofnąć czas to wybrała bym dokładnie ten sam rodosek :D Domek jest mega funkcjonalny, i w sam raz dla rodzinki 4 osobowej.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...

Jestem na etapie wyboru projektu domu i biorę pod uwagę rodo6 lecz z jednym garażem. Obawiam się, że salon jest zbyt mały i również byłabym Ci wdzięczna gdybyś mogła zamieścić więcej zdjęć salonu.

Co do pieska - obie rasy są super! Mądre i ładne psy, więc może zdajcie się na opinię swojego maluszka :)