Pancka 25.02.2008 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 jak się moi złoci o mnie upominają ... ehh.. no w pracy - musi ktoś zarabiać na ten nasz domek Cieplutko Was ... cmok cmok cmok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 26.02.2008 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Remle sie kazała zapytać o wrażenia czy dom faktycznie jest taki mały czy to tylko moje odczucia i pamietaj że ona się pozbyła gabinetu na rzecz salonu. Widziałam fotki łazienek i spiżarko pralki dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 26.02.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 otóż: "namacalnie" domek jest przesłodki, bajeczny..i chyba dzięki właśnie temu,że nie jest duży. Uważam,że wystarczający na 4 osobową rodzinę... Wrażenie " z papieru " miałam troszkę inne - w salonie ( nie powiększonym o gabinet ) nie będzie jednak imprez dla przyjaciół bo ciężko mi będzie w nim pomieścić naście osób...na szczęście został jeszcze pokój nad garażem, który jest ogromny ( garaż dwustanowiskowy ) Sypialnie na górze też są filiganowe dlatego tu aż się prosi podwyższenie ściany kolankowej - chociażby o 1 pustak Ale właśnie ta filigranowość to cały urok rodusia6 Ja zakochalam się po raz kolejny w tym projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanka99 28.02.2008 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Pancka gratuluje fajnego dziennika. Dom remle oglądałam tylko na fotkach - według mnie jest super. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluebelka 05.03.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Witam jestem tu nowa. Potrzebuję kilku porad. Razem z moim mężem chcemy wybudować domek jak wielu tu użytkowników. Podoba nam się projekt Rodo 6 tylko jeszcze nie jesteśmy na 100% przekonani do niego. Czy ktoś już budował ten dom? Ciekawi mnie jaki jest przybliżony koszt stanu zamknietego - realny. Przyznam,ze to bardzo uroczy domek i atrakcyjny w środku (układ i wielkość pomieszczeń). Może jest ktoś z okolic Krakowa? Chętnie obejrzałabym domek "na żywo" i z przyjemnością wnętrza. Każda porada i opinia bardzo mile widziana pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.03.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluebelka 06.03.2008 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Pancka przepraszam nie zwrócilam uwagi,ze pisze w dzienniku. Juz uciekam. A przy okazji - czy w przybliżeniu można określić jakie są koszty Rodo 6 pod kluczyk?? gdyż to nam wlasnie nie daje sposobu, mąż mówi,ze drogo ale mi sie on tak podoba,ze wlasciwie w grę wchodzi jeszcze granat, ale w rodo jest wykusz i idealny dla naszej dzialeczki uklad pomieszczen. Czy ktos juz mieszka w rodo 6- jak wrazenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 07.03.2008 12:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 bluebelko - nie wiem jeszcze jakie są koszta, ponieważ my jesteśmy na samym początku.Napewno nie sugeruj się kosztami z archonu!! Dużo zależy jakim sposobem będziecie budowali - firma? sposobem gospodarczym tj."ręce własne"..? to znacznie obniża koszty.Na cenę wpłynie napewno również materiał z jakiego postawicie dom - jaką cegłę wybierzecie i dachówkę - oczywiście cena okien i drzwi jest bardzo różna i na to napewno tez będziecie mieli sami wpływ. My też braliśmy pod uwagę "granata".Ostatecznie ( jak widać ) stanęło na rodo6. Poczytaj forum - wysłałam Ci linka.Tam na któreś stronie pisaliśmy o kosztach. My wzieliśmy 350 tys.zł.kredytu i musimy się zmieścić do stanu "do zamieszkania" . Buduje nam firma, będziemy mieli piwnicę i garaż dwustanowiskowy... A mężowi powiedz : KTO W ŻYCIU NIE RYZYKUJE TEN NIC NIE MA !! a STRACH MA WIELKIE OCZY... Nasi rodzice mieli jeszcze ciężej i dali radę - to my jesteśmy pokoleniem pesymistów i narzekaczy. Jak się nastawicie pozytywnie to dacie radę! Rom - Dzień dobry !! ...................... oddaj dzidziusia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluebelka 08.03.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Pancka dzięki za odpowiedz co prawda mój mąż nie jest nadal przekonany, bo nie mamy zbyt wiele kasy, a wielkie kredyty jednak nie są nam w smak przykre to, ze na wymarzony domek tyle trzebe czekac ze czasem te marzenia rozstrzaskują się o codziennosc. granat tez jest uroczy, tyle,ze musielibymsmy pewne zmiany wprowadzic, Rodo 6 bylby idealny. Jesli ktos na forum ma szczescie mieszkac w rodo6, bardzo prosze opowiedziec jak to bylo z budową, z kosztami, jak sie mieszka.. jestem estetką i elewacja musi byc piekna!!! nie podobaja mi sie chalupy czy stodoly.. oby tylko pieniazki starczyly chociaz na zrobienie parteru, a o poddasze bedziemy sie martwić potem.. pozdrowienka i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bluebelka 08.03.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 my narazie jestesmy na etapie bieganiny od okienka do okienka, od urzedu do urzedu, ale geodeta pomierzyl, zrobi mapki, teraz projekt tylko kupic i jakies tam inne zalatwienia papierkowe ale juz nie moge sie doczekac ja jestem optymistką nie licze pieniedzy licze moje marzenia.. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 08.03.2008 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Jesli ktos na forum ma szczescie mieszkac w rodo6, bardzo prosze opowiedziec jak to bylo z budową, z kosztami, jak sie mieszka.. zapraszam Cię po raz kolejny tu ... http://forum.muratordom.pl/dom-w-rododendronach-6,t88611.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benia 7 17.03.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam!Mam prośbę do Pancki. Analizuję zmiany rododendronowiczów 6 w projekach i przyznam szczerze, że bardzo mnie zainteresował pomysł z powiększoną łazienką i wygospodarowaną suszarnią w miejscu dawnej kotłowni. Wydaje mi się pomysł super, przy okazji łazienka by biała wietrzenie przez okno suszarni.W związku z tym moja prośba Pancka czy nie mogłabyś przesłać na e-maila: [email protected] projektu po przekóbkach takiego z wymiarami.I jeszcze jedno, co się zmniejszyło w wyniku przesunięcia przejścia do garaży przy schodach, co z prysznicem w dolnej łazience i czy nie zmniejszył się gabinet. Bardzo proszę o odzew, gdyż wyobraźnia moja szwankuję. A tak wogóle to jestem ciekawa jak pozostali rozwiązują kwestię suszenia odzieży, pościeli, firanek. Ja myślałam o zadaszeniu tarasu, ale nie wiem czy nie będzie w środku domu ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 18.03.2008 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 benia - cieszę się, że podoba Ci się nasz projekt . Co do wymiarów dolnej łazienko - suszarni..muszę siąść i powymierzać ( projekty są w starostwie).Będę miała zsyp bielizny z czego się bardzo cieszę - koniec łażenia z miskami prania po schodach . Za chwilkę wychodzę do pracy, ale obiecuję Ci to wysłać w najbliższym czasie. Co do schodów i gabinetu - schody zostają w pierwotnym położeniu a gabinet celowo zmniejszyliśmy, ale od drugiej strony tj. przesuwając ściankę od salonu w głąb gabinetu .Tu zablokowała nas belka i dlatego ta ścianka jest w literę L (wykorzystamy to na fikuśne półki i lustro od korytarza ). Prysznic w łazience dolnej również pozostaje - jest na prawo od wejścia ( zaznaczyłam na szkicu - to taki łuk ) Jeżeli masz jeszcze jakieś pyatnia lub niejasno coś wytłumaczyłam to śmiało pisz! Wymyśliliśmy inne umeblowanie salonu... wkleję w wolnej chwili do dzienniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 18.03.2008 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Cześć PanckaCo nowego słychać z Twoją budową???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 19.03.2008 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 serwus romie...ehhh...troszkę się podłamałam...utkneliśmy w martwym punkcie i nie bardzo wiem jak z niego wystartowac od nowa... wstrzymali nam wniosek o pozwolenie na budowę bo mamy jakies tam braki...a tu nie ma czasu za tym chodzić..święta - wszyscy urzędasy idą juz na wolne.. kupe roboty w domu, dzieci, praca.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 19.03.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Pancka nie łam się!!!!! ja tez trzymam kciuki ja wczora jodebrałam prawomocne pozwolenie (też tam były braki-brak 3 kresek w 1 oknie-błehehehe), spotkanie z kierownikiem-dzisiaj zawieźć papiery do starostwa i za tydz. mozna ruszać całe szczęście,że ekipa umówiona na koniec marca powiedziała,że zacznie tydz. po świętach-prawie zdąże geodete umówić, a wczesniej sprzątnąć tę kupe ziemi wybranej na drogę (podobno nie wolno było jejjescze robić, ale ciiiiiiiii... ), która jest w miejscu tycznia buduje (tzn.będę budować) tez rodo 6 i równiez okolice kraka ja na szczęście mam mame od reką i zajmie się małym łobuzem (9m-cy), jak musze załatwic papierki do budowy-bez niej... pozwolenie byłoby chyba za 100 lat!!! 3maj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 19.03.2008 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 OGROMNE DZIĘKI ANGELA!! my mamy dwóch urwisów - prawie 3 latka i 1,5 rocznego... Dziadki to super inwestycja ! nam ich bardzo tu brakuje teraz ;-( Jesteśmy zdani sami na siebie... Dobrze, że mamy super sąsiada, który wiele nam pomaga w załatwieniu papierków. Jednak nie widzę tego póki co kolorowo.. A chcieliśmy zacząć w kwietniu... Napisz mi na priv.gdzie dokł.budujecie? może będziemy mieszkać nieopodal - kraków to przecież mała wieś Pozdrawiam cieplutko...lecę myć okna..... wrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 22.03.2008 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 http://www.blogownia.com/obrazy/122727ispi013021.jpg Zdrowych i pogodnych Świąt Wielkanocnych życzy Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 23.03.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 dziękuję monia ! WESOŁYCH ŚWIĄT !!http://img230.imageshack.us/img230/2433/wd12xg1.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia 25 23.03.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 no ładnie pancka dowiedzialam sie ze tu jestes czytając komentarze KAsi zapraszam do mnietymczasem wesołego jajka !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts