Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Dom w rododendronach 6 " pancki i łukasia - KOMEN

Pancka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzieńdoberek moi kochani :D

dzis już mi hadra przeszła - mam nadzieję mile spędzić dzień mimo, iż idę do pracy - do pana sąsiada nr.3 powrócę ( czekam na obiecany orginał wniosku jaki pan napisał do inspektoratu budowl.- chciałam Wam go zeskanować i wtedy opiszę ową historyjkę - już drugą - z panem nr.3 :evil: )

angela 82 - dzięki za podpowiedz - pokażę to mojej kierowniczce budowy i zobaczymy co ona na to.Jeżeli się zgodzi to napewno będziemy tak własnie robić :wink:

Dachówkę cementową kupiłam w Oświęcimiu - braas celtycki brąz ( chyba tak to się nazywało.Nie pamiętam a nie chce mi się grzebać w fakturach :oops: - nie pisałam o tym w dzienniczku? ) Za m2 daliśmy ..... kurcze.... a jednak idę po te faktury ......................................... cdn.................. no więc : BRAAS celtycki brąz lumino sztuk.2.160,000 cena 27,30 m2 ( taka wyszła średnia cena - bo to ze wszystkim tj.gąsiory itd. )

bbuu...a piach? załatwiała sąsiadka na 2 budowy równocześnie... nie dopytałam gdzie i za ile, ale większość tego typu rzeczy bierzemy od Szewczyka z Liszek.

pancka nareszcie!!!!! suuuper cena tej dachówki, a toto jest ceramiczne?kupiłaś chyba jeszcze na promocji???? takowe podobno były do końca marca :( a myśmy nie kupili jeszcze :( musisz mi wysłć na e-maila zdjęcie tej dachówki (choć ostatnio myslimy o czarnej) i ile Cię kosztowało wszystko w sumie-a ile tak po rozłożeniu-dachówka-ile za m2, gąsiory-za szt., wykończenia-szt, a wyłaz dachowy i rynny też są w cenie?? (to istotne, bo wykończenia potrafią dać cenowo w kość :cry: ) pomęcz się troszkę, a mnie ułatwisz życie :lol: :lol: -dobry uczynek bedziesz mieć na koncie :lol:

za dechy tanio, ja kupiłam 3 kubiki nowych 32mm, długości 5m po 560zł/m3, a skład obok były po 520 :evil: :evil: :evil:

przy czym odkupilismy jeszcze 3 m3 starych tzn. z jakiejś budowy, chyba 300zł/m3 i było na styk na zaszalowanie fundamentów-co do deseczki :o :o

tych 5m nie cieli, tylo co zbywało wypuścili na zewnątrz, ale to było jakieś 20, 30cmza, a za to szybciej im szło-mniej składania 8) 8), co mniejsze rozmiary ułożyli ze starych 8) poszło nam 6m3 na same fundamenty (stopy ręcznie kopane i lane w ziemię), a piwnic nie mamy, ale podnieslismy poziom zero o 45cm wyżej n.p.m. i ściana fundamentowa w jednym narożniku domu ma wysokość 1,6, a przeciwległa 1,2m, garaz 80cm, więc nie wiem czy Ci dech nie braknie :roll: a stemli mamy kupione 120szt. - po5 zł:)

angelko moja, ciężko mi pisac o cenach, ilościach bo praktycznie większość rzeczy załatwiają nam sąsiedzi ( ludzie - anioły !! ), których rodzina ma skład budowlany właśnie w Oświęcimiu.Dlatego też mamy taką a nie inną cenę za dach - dachówki czekają jeszcze na składzie bo boimy się je zwieżć na działkę ( u nas podobno takie rzeczy nóg dostają!! ) także nie bardzo mam jak zrobic zdjęcie. Cały dach, tj.mateiał wyniesie nas 10600 ( z rynnami , z włazem...). Także widzisz - chyba życia ci nie ułatwię :-?

Co do koloru to też wahaliśmy się pomiędzy grafitem a brązem.

nasz szef bandy budowlanej obiecał, że wystarczy te 8 kubików 8) , za to stempli 200 !!

My z budową zaczynamy ponownie na dniach...

pozdrawiam

ps.jedz dziś na plac matejki - mój stary ( czytaj = mąż ;-) ) gra!!!

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
romciu - mnie na widok Twojej córci zęby swędzą!!!!!!!!!!!!!!!!!

normalnie schrupała bym ją ! -jest przesłodka!!

ehh.. taka synowa by mi pasiła :wink:

TO MUSIMY SIĘ ZDZWONIĆ I OMÓWIĆ SZCZEGÓŁY :lol:

Oj Romek...nieładnie...nieładnie...drugi raz córcię sprzedawać :roll: :roll: :roll:

No właśnie :evil: Nieładnie :evil:

Miała być dla mojego syna :roll: