angela82 29.04.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 właścicielki nadal brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atija 29.04.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Pancka piszę tu po raz pierwszy,ale nie znaczy to ,że nie bywałam tu wcześniej(tylko podglądałam ) daj znać co u was po tej historii z okropnym sąsiadem,bo zaczynam sie martwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 02.05.2008 06:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 dzieńdoberek moi kochani dzis już mi hadra przeszła - mam nadzieję mile spędzić dzień mimo, iż idę do pracy - do pana sąsiada nr.3 powrócę ( czekam na obiecany orginał wniosku jaki pan napisał do inspektoratu budowl.- chciałam Wam go zeskanować i wtedy opiszę ową historyjkę - już drugą - z panem nr.3 ) angela 82 - dzięki za podpowiedz - pokażę to mojej kierowniczce budowy i zobaczymy co ona na to.Jeżeli się zgodzi to napewno będziemy tak własnie robić Dachówkę cementową kupiłam w Oświęcimiu - braas celtycki brąz ( chyba tak to się nazywało.Nie pamiętam a nie chce mi się grzebać w fakturach - nie pisałam o tym w dzienniczku? ) Za m2 daliśmy ..... kurcze.... a jednak idę po te faktury ......................................... cdn.................. no więc : BRAAS celtycki brąz lumino sztuk.2.160,000 cena 27,30 m2 ( taka wyszła średnia cena - bo to ze wszystkim tj.gąsiory itd. ) bbuu...a piach? załatwiała sąsiadka na 2 budowy równocześnie... nie dopytałam gdzie i za ile, ale większość tego typu rzeczy bierzemy od Szewczyka z Liszek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 02.05.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 pancka nareszcie!!!!! suuuper cena tej dachówki, a toto jest ceramiczne?kupiłaś chyba jeszcze na promocji???? takowe podobno były do końca marca a myśmy nie kupili jeszcze musisz mi wysłć na e-maila zdjęcie tej dachówki (choć ostatnio myslimy o czarnej) i ile Cię kosztowało wszystko w sumie-a ile tak po rozłożeniu-dachówka-ile za m2, gąsiory-za szt., wykończenia-szt, a wyłaz dachowy i rynny też są w cenie?? (to istotne, bo wykończenia potrafią dać cenowo w kość ) pomęcz się troszkę, a mnie ułatwisz życie -dobry uczynek bedziesz mieć na koncie za dechy tanio, ja kupiłam 3 kubiki nowych 32mm, długości 5m po 560zł/m3, a skład obok były po 520 przy czym odkupilismy jeszcze 3 m3 starych tzn. z jakiejś budowy, chyba 300zł/m3 i było na styk na zaszalowanie fundamentów-co do deseczki tych 5m nie cieli, tylo co zbywało wypuścili na zewnątrz, ale to było jakieś 20, 30cmza, a za to szybciej im szło-mniej składania , co mniejsze rozmiary ułożyli ze starych poszło nam 6m3 na same fundamenty (stopy ręcznie kopane i lane w ziemię), a piwnic nie mamy, ale podnieslismy poziom zero o 45cm wyżej n.p.m. i ściana fundamentowa w jednym narożniku domu ma wysokość 1,6, a przeciwległa 1,2m, garaz 80cm, więc nie wiem czy Ci dech nie braknie a stemli mamy kupione 120szt. - po5 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angela82 02.05.2008 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 aha piach zdążyłam juz sobie skombinować-9 autek-3-osiówek czy jakoś tak, nie mogłam sie doczekac na wiad. d Ciebie ale i tak stoimy z budową-jeszcze ok. 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 03.05.2008 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 angelko moja, ciężko mi pisac o cenach, ilościach bo praktycznie większość rzeczy załatwiają nam sąsiedzi ( ludzie - anioły !! ), których rodzina ma skład budowlany właśnie w Oświęcimiu.Dlatego też mamy taką a nie inną cenę za dach - dachówki czekają jeszcze na składzie bo boimy się je zwieżć na działkę ( u nas podobno takie rzeczy nóg dostają!! ) także nie bardzo mam jak zrobic zdjęcie. Cały dach, tj.mateiał wyniesie nas 10600 ( z rynnami , z włazem...). Także widzisz - chyba życia ci nie ułatwię Co do koloru to też wahaliśmy się pomiędzy grafitem a brązem. nasz szef bandy budowlanej obiecał, że wystarczy te 8 kubików , za to stempli 200 !! My z budową zaczynamy ponownie na dniach... pozdrawiam ps.jedz dziś na plac matejki - mój stary ( czytaj = mąż ) gra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 16.05.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Jakie masz fajne stemple :]Powiedz mi czy oni ci naraz zalewali to co było zaszalowane do góry?Jaka grubość deski?Zresztą bez odpowiedzi na drugie pytanie tu był pies pogrzebany tak się nie robi!! kiedy zabezpieczeniem jest tylko drut wiązałkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 17.05.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 wiem,że mam fajne stemple, bo od ciebie kwoko !!!!!!! a czy zalewali od razu - chyba na 2 razy deska 32 ... ale mury stoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 17.05.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 Od kwoki z samego rana no pięknie, hmm u mnie na trzy a efekty sama widziałaś mam nadzieje że u ciebie wyjdzie lepiej. Rozmiar desek przyzwoity nawet dobry bym powiedziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 17.05.2008 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 bob budowniczy gwarantuje, że będzie dobrze - więc tak iej myśli jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 17.05.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2008 ok, ok:] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anirac 18.05.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Witaj, Pancka Trafiłam przypadkowo i trzymam kciuki! Mników śliczny, dolinka na wyciągnięcie ręki. Twoje krasnoludki będą mieć masę frajdy. Wy na pewno też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.06.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 romciu - mnie na widok Twojej córci zęby swędzą!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie schrupała bym ją ! -jest przesłodka!! ehh.. taka synowa by mi pasiła TO MUSIMY SIĘ ZDZWONIĆ I OMÓWIĆ SZCZEGÓŁY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobowa budowniczowa 07.06.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 romciu - mnie na widok Twojej córci zęby swędzą!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie schrupała bym ją ! -jest przesłodka!! ehh.. taka synowa by mi pasiła TO MUSIMY SIĘ ZDZWONIĆ I OMÓWIĆ SZCZEGÓŁY Oj Romek...nieładnie...nieładnie...drugi raz córcię sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 08.06.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 romciu - mnie na widok Twojej córci zęby swędzą!!!!!!!!!!!!!!!!! normalnie schrupała bym ją ! -jest przesłodka!! ehh.. taka synowa by mi pasiła TO MUSIMY SIĘ ZDZWONIĆ I OMÓWIĆ SZCZEGÓŁY Oj Romek...nieładnie...nieładnie...drugi raz córcię sprzedawać No właśnie Nieładnie Miała być dla mojego syna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 08.06.2008 16:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 witajcie kochani....czyżby moi synowie mieli rywali ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 08.06.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Cześć Aniu, a i owszem, mają rywala, sztuk jeden, lat 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michell 08.06.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 he he he he wy to macie normalnie problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pancka 09.06.2008 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 michell - w życiu to różnie bywa - należy się w miarę wcześnie ustawić monia77 - bbuu.... z pięciolatkiem ciężko będzie wygrać , ale jest ich dwóch - mają przewagę !!!!!!!!!!!!!!! co dwie głowy to nie jedna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 09.06.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 JA tylko zaczynam budować dobrą pozycję wyjściową A kto da więcej?? Pancka ale najbardziej to ja Ci zazdroszczę teo widoku z okna ahhhhh Piękny!!!Cudowny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts