Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Dom w rododendronach 6 " pancki i łukasia - KOMEN

Pancka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kolejny "Apacz" się przyczepił do Pancki :D :D

Powtórze ptyanie do Pancki, które zadałam też na forum o rododendronach, bardzo zalezy mi na Twojej odpowiedzi, a mianowicie:

W projekcie mamy taką samą bramę w garażu 2-u stanowiskowym. Czy słyszeliście może, że przy tak długiej bramie tj. 4- 5 m jest problem z jej używaniem??

Nasi budowlańcy twierdzą, że są bardzo mocno wadliwe. Często się psują, a zwłasza te z napędem elektrycznym. Podobno napór np wiatru może je zniekształcać i przez to są problemy.

Jaka jest Twoja opinia na ten temat?

Cecil - hhmm...na chłopski rozum można było by tak to rozumieć... ale takim tokiem myślenia to : plastikowe okna pod wpływem temperatury będą się wypaczać, blachodachówka pod wpływem deszczu będzie rdzewieć, drewniane ogrodzenie korniki zjedzą, na płytkach w domu wychodzisz sobie "ścieżki" bo mają małą ścieralność.. i tak można mnożyć.... co może się stać.

Te rzeczy, owszem , mogą się wydarzyć ale skoro produkt świetnie się sprzedaje to chyba świadczy o tym, że się sprawdza ok. Nie słyszeliśmy o tym ,że szersze drzwi mogą sie zwichrować pod wpływem wiatru.To przecież mocna, solidna konstrukcja , silniejszy mechanizm automatyczny niz w przypadku pojedynczych drzwi... więc raczej nie spodziewamy się niczego złego... a nawet gdyby to dostalismy 2 letnią gwarancję - będziemy reklamować.

Mieliśmy dylemat czy założyć jedną czy dwie bramy i za naszą decyzją przemówiła cena... za 2 oddzielne zapłacilibyśmy dużo więcej...

Pancka Dziekuję za odpowiedź, fajnie jak ktos porafi rozwiać moje wątpliwości co do niektórych kwestii.

W naszym terenie ostro wieje i dlatego takie pytanko, póki co zostajemy nadal przy pojedyńczej bramie.

Pozdrawiam

Cecil, ja mam bramę 4,75, mieszkamy od listopada i na razie nic się nie dzieje. Napęd elektryczny też jest przystosowany do wielkości bramy, zapewne, więc nie rozumiem w czym problem. Tylko, że u mnie nie było wyjścia, nie było możliwości 2 bram, więc mam jedną. Choć gdyby była taka możliwość to może bym się zastanowiła na dwiema :roll:

Cecil, ja mam bramę 4,75, mieszkamy od listopada i na razie nic się nie dzieje. Napęd elektryczny też jest przystosowany do wielkości bramy, zapewne, więc nie rozumiem w czym problem. Tylko, że u mnie nie było wyjścia, nie było możliwości 2 bram, więc mam jedną. Choć gdyby była taka możliwość to może bym się zastanowiła na dwiema :roll:

hmm.. :-? :-? my mielismy najpierw bramę na 4,65, ale kierownik bob. zmienił nam na 5,05, że niby dwa samochody to w 4,65 swobodnie nie wjadą... my laicy oczywiście się na wszystko zgadzamy :-? Póżniej budowlańcy coś o tej bramie zaczeli, że to kiepski pomysł.. i tak w kółko, a my jak te karpie - łykamy wszystko.. :oops:

:oops: ehh, dużo obaw i wątpliwości, po nocach nie można spać, tylko ciągle myślę, co i jak. :oops:

• 2 weeks później...

Dziękuję!

Mam nadzieję,że tę Świeta minęły Wam radośnie i obficie !

Ja nie miałam kilka dni dostępu do netu :cry:

Spędzilismy je u tesciów w Biłgoraju...

Dziś po powrocie otworzylismy skrzynkę na listy i ... dostaliśmy zawiadomienie z banku, że od tego miesiąca spłacamy ratę kredytu.MASAKRA !! nie spodziewalismy sie tego już...miało byc od grudnia.Moja cała pensja idzie na spłatę..Nie damy radę. :cry:

• 2 months później...
prośba do ani - bobowej budowniczowej ... oglądnęłam tą cegiełkę ze stronki...nie można jej dostać gdzies w polsce?

Przepraszam, że tak długo to trwało.......................wiesz............kłopoty :cry:

Jeśli jeszcze jesteś zainteresowana to nelscamp mają w Komornikach, w Centrum Meblowym przy zjeździe na autostradę