Salah 29.03.2015 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 (edytowane) sam się zastanawiałem czy folia czy papa. Jestem już po układaniu styropianu i wiem jedno FOLIA NAWET rozłożona NA PAPIE PODCZAS PRAC BUDOWLANYCH jest standardowo narażona na sito ! Papę mam 0.4 termozgrzewalną a na to folię z atestem 0.3. wystarczy dosłownie troszkę piasku drobnego kruszywa pod butem na folii i mamy ładne sitko musiałem doklejać na folię folię w miejscach najcześciej uczęszczanych podczas układania stro! Nie ISTNIEJE dla mnie TAKIE POJĘCIE jak IZOLACJA POZIOMA NA CHUDZIAKU Z FOLII ! nie ma czegoś takiego a że ludzie tak to nazywają i wieżą że folia taka stanowi choć promyk izolacji są w totalnym błędzie Edytowane 29 Marca 2015 przez Salah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek118 29.03.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2015 sam się zastanawiałem czy folia czy papa. Jestem już po układaniu styropianu i wiem jedno FOLIA NAWET rozłożona NA PAPIE PODCZAS PRAC BUDOWLANYCH jest standardowo narażona na sito ! Papę mam 0.4 termozgrzewalną a na to folię z atestem 0.3. wystarczy dosłownie troszkę piasku drobnego kruszywa pod butem na folii i mamy ładne sitko musiałem doklejać na folię folię w miejscach najcześciej uczęszczanych podczas układania stro! Nie ISTNIEJE dla mnie TAKIE POJĘCIE jak IZOLACJA POZIOMA NA CHUDZIAKU Z FOLII ! nie ma czegoś takiego a że ludzie tak to nazywają i wieżą że folia taka stanowi choć promyk izolacji są w totalnym błędzie Zgadzam się. Ktoś kto już przeszedł ten etap to nie traktuje tej dyskusji jak dyskusji o wyższości świat jednych nad drugimi tylko jest to rzecz oczywista. Folia nie przetrwa etapu w stanie nienaruszonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 04.04.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2015 wiadomo że folia na chudziaku to nie jest żadna izolacja... ale jak na chudziaku położy się 2 cm XPS i na to folię to wtedy jest to izolacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 27.08.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Kilka tygodni temu kładłem panele, na wylewce była folia i na tym wykładzina. Po jakiś 8 latach jak wywaliłem wykładzinę folia wyglądała na całą. Wziąłem ją pod światło i nic nie widziałem aby były jakieś dziurki. Rozłożyłem ja nad miską i nalałem na nią wody. Nic nie przeciekało więc folia cała. Dodam ,że folia nie byłą typowo budowlana ani jakaś gruba. Dlaczego opinia w takim razie , że folia to nie izolacja i po kilku latach jest jak sitko ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gos**c 27.08.2015 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2015 Kilka tygodni temu kładłem panele, na wylewce była folia i na tym wykładzina. Po jakiś 8 latach jak wywaliłem wykładzinę folia wyglądała na całą. Rozumiem co chciales napisac ale musialem czytac to kilka razy Co innego folia na chudziaku a co innego na wylewce. Chudziak to struktura a wylewka jest gladka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 30.08.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2015 Trochę nie po polsku napisałem 8 lat po położeniu folia na posadzkę została ona zdjęta i sprawdzona jw Napisałem wylewka, ale ona nie jest gładka bo była lana z betoniarki i łatą ściągana. U mnie na budowie chudziak już jest bardziej gładki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gspdibbler 29.06.2016 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Możecie doradzić czym (poza zgrzewaniem) połączyć dwie papy tak żeby uzyskać szczelne połączenie? Mam taki problem, że w piwnicy mam ledwie 2 cm papy (nie wiem jakiego typu) wystającej spod bloczka i muszę to jakoś połączyć z papą termozgrzewalną którą chcę położyć na podłodze - myślałem żeby użyć jakiegoś rodzaju KMB (czy innego lepiszcza) , posmarować pod tymi 2 cm , posmarować po tej papie z wierzchu posmarować beton na jakieś 15 cm od ściany i pewnie jeszcze z 15 cm w górę ściany i na to położyć papę termozgrzewalna z wywinięciem na ścianę tak aby się przykleiła - tak będzie dobrze? Jakiego środka użyć, a może zrobić to inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czortek 18.09.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Odświeżam wątek.Jaką papę polecacie na chudziak, pod ogrzewanie podłogowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiśYogi 18.09.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 A co to ma dać? I co masz już zrobione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czortek 19.09.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Póki co dom w budowie. Izolacja podłogi na chudziaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts