Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

papa czy folia pod wylewki?

daggulka

Recommended Posts

sam się zastanawiałem czy folia czy papa.

Jestem już po układaniu styropianu i wiem jedno FOLIA NAWET rozłożona NA PAPIE PODCZAS PRAC BUDOWLANYCH jest standardowo narażona na sito !

Papę mam 0.4 termozgrzewalną a na to folię z atestem 0.3. wystarczy dosłownie troszkę piasku drobnego kruszywa pod butem na folii i mamy ładne sitko :) musiałem doklejać na folię folię :) w miejscach najcześciej uczęszczanych podczas układania stro!

Nie ISTNIEJE dla mnie TAKIE POJĘCIE jak IZOLACJA POZIOMA NA CHUDZIAKU Z FOLII ! nie ma czegoś takiego :) a że ludzie tak to nazywają i wieżą że folia taka stanowi choć promyk izolacji są w totalnym błędzie :D

Edytowane przez Salah

• Odpowiedzi 129
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

sam się zastanawiałem czy folia czy papa.

Jestem już po układaniu styropianu i wiem jedno FOLIA NAWET rozłożona NA PAPIE PODCZAS PRAC BUDOWLANYCH jest standardowo narażona na sito !

Papę mam 0.4 termozgrzewalną a na to folię z atestem 0.3. wystarczy dosłownie troszkę piasku drobnego kruszywa pod butem na folii i mamy ładne sitko :) musiałem doklejać na folię folię :) w miejscach najcześciej uczęszczanych podczas układania stro!

Nie ISTNIEJE dla mnie TAKIE POJĘCIE jak IZOLACJA POZIOMA NA CHUDZIAKU Z FOLII ! nie ma czegoś takiego :) a że ludzie tak to nazywają i wieżą że folia taka stanowi choć promyk izolacji są w totalnym błędzie :D

Zgadzam się. Ktoś kto już przeszedł ten etap to nie traktuje tej dyskusji jak dyskusji o wyższości świat jednych nad drugimi tylko jest to rzecz oczywista. Folia nie przetrwa etapu w stanie nienaruszonym.

• 4 months później...

Kilka tygodni temu kładłem panele, na wylewce była folia i na tym wykładzina. Po jakiś 8 latach jak wywaliłem wykładzinę folia wyglądała na całą. Wziąłem ją pod światło i nic nie widziałem aby były jakieś dziurki. Rozłożyłem ja nad miską i nalałem na nią wody. Nic nie przeciekało więc folia cała.

Dodam ,że folia nie byłą typowo budowlana ani jakaś gruba. Dlaczego opinia w takim razie , że folia to nie izolacja i po kilku latach jest jak sitko ?

Gość Gos**c
Kilka tygodni temu kładłem panele, na wylewce była folia i na tym wykładzina. Po jakiś 8 latach jak wywaliłem wykładzinę folia wyglądała na całą.

Rozumiem co chciales napisac ale musialem czytac to kilka razy :)

Co innego folia na chudziaku a co innego na wylewce. Chudziak to struktura a wylewka jest gladka.

• 9 months później...

Możecie doradzić czym (poza zgrzewaniem) połączyć dwie papy tak żeby uzyskać szczelne połączenie?

Mam taki problem, że w piwnicy mam ledwie 2 cm papy (nie wiem jakiego typu) wystającej spod bloczka i muszę to jakoś połączyć z papą termozgrzewalną którą chcę położyć na podłodze - myślałem żeby użyć jakiegoś rodzaju KMB (czy innego lepiszcza) , posmarować pod tymi 2 cm , posmarować po tej papie z wierzchu posmarować beton na jakieś 15 cm od ściany i pewnie jeszcze z 15 cm w górę ściany i na to położyć papę termozgrzewalna z wywinięciem na ścianę tak aby się przykleiła - tak będzie dobrze?

Jakiego środka użyć, a może zrobić to inaczej?

• 2 months później...