Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowe wykanczanie

dziobak2002

Recommended Posts

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mam odpowiedzieć szczerze??? :-D

mnie sie to wcale nie podoba - totalnie nie mój (nasz) styl - tak trochę jak w muzeum, zimno bleeee, no okropność i już!! :-) nie chciałabym ani tak mieszkać ani nawet chwilowo przebywać - nawet dla oka nie jest to miłe (zaznaczam - MOJEGO oka).

ale jeśli tobie sie podoba...każdy robi sobie takie wnętrze jakie mu pasuje - o gustach sie nie dyskutuje ponoć ;-).

Carakter domu ma byc utrzymany w stylu Dworkowym, zwienczenie wejscia ma byc podparte na 4-ch kolumnach Jonskich a na tym maja opierac sie jeszcze dwie pod sam dach. Okna i narozniki domu obrabiane z zachowaniem tego camego stylu

Nie gniewaj się, ale na 6 kolumnach jońskich dworków się raczej nie opera. :D :D

W willach podmiejskich i posiadłościach pałacowych i owszem takie wnętrza pasują, chociaż to co pokazałeś na zdjęciach to ogólny misz-masz stylistyczny.

Słuszna uwaga fude co do oczek halogenowych - pasują jak świni siodło.

Odnosnie kolumn Jonskich to zgadzam sie faktycznie nie jest to styl pasujacy do stylu Dworkowego, normalne ludzkie przejezyczenie wynikajace z tego ze "z doskoku" klikam na forum. Dla wyjasnienia dodam ze wszystko tutaj to moj wklad od strony technologicznej jako stolarza, natomiast plany dostalem od architekta, wiec za "misz masz" nie odpowiadam. Do mnie nalezy, zeby bylo prosto, nie pekalo i drewno bylo odpowiednio obrobione

Pozdrawiam

Artur

A mnie się podoba, bardzo stylowe i eleganckie wnętrza. Należy tylko dobrać dobrzedodatki i będzie przytulnie,osobiście uważam, że to własnie nowoczesne wnętrza są chłodne i bez wyrazu, dużo metalu, kanciaste proste meble, kwiatów i w ogole ozdób żałujemy żeby czasem nam nie zaburzyły tej naszej nudnej harmonii. Już nie wspomnie o kuchniach w stylu nowoczesnym, co niektóre przypominają co przypominają zaplecza jakiś jadłodajni albo stały w nich same lodówki. I oczywiście nie mam nic przeciwko tym, którym się to podoba chce tylko zaznaczyć, który styl jest tak naprawdę "zimny".

Załuję, że ostatnio tak stawiamy na nowoczesność i wnętrza staja się tak naprawdę bez wyrazu, wyglądają jak z jakiegoś katalogu, jakby tam nikt nie mieszkał, zero osobowości. Dlatego, można wiele zarzucic Ameryce ale domy mają bardzo stylowo i przytulnie urządzone a nie jak z katalogu wnetrz. Widać, że mieszka tam rodzina,że są dzieci te wnętrza mają dusze a tu spotkałam się ostatnio z taką sytuacją, że nawet wspólne zdjęcie rodziny zostało zawieszone gdzies na malym skrawku w przedpokoju, no bo nie w salonie, żeby nie naruszyło tej całej harmonii. Po prostu patrz i nie rusz. Naprawdę za bardzo patrzymy, co jest modne i zapominamy o własnym stylu.

znam elegancki dom dojrzałych ludzi w dostojnym stylu-ale oni strzelili sobie szeroki gipsowy dekor pod sufitem i tyle. A do tego mają najlepsze włoskie meble w stylu klasycznym ale bez cyganerii. I bardzo mi sie u nich podoba chociaz to nie do konca moj styl. Natomiast na tych fotkach troche tego za dużo:(