Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowe wykanczanie

dziobak2002

Recommended Posts

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Osobiście nie chcę za darmo.

Sama preferuję styl nowoczesny, a tu to już jest dla mnie skrajność... Taki styl dworkowy, może dobry do hotelu...

Każdy ma jakieś poczucie smaku i gustu - a o nim się nie dyskutuje....

Ale jak się komuś podoba, to jak najbardziej :)

Znacie to powiedzenie:

Wolność Tomku w swoim domku....

Do wszystkich zainteresowanych,

Nie sa to ani kasetony, a juz na pewno nie boazerja. Jest to typowy Paneling. Modulowa zabudowa sciany robiona na bazie kratownicy, w ktorej poszczegolne pola wypelnione sa panelami (czytaj. Kasetonami). Roznica polega na tym, ze kasetony ukladajac obok siebie stykaja sie. Tak tworzona jest zabudowa. Jesli ktos zwiedzal Irlandie, Anglie, Paryz..., widzial taka zabudowe na scianach, palacow, zamkow, bibliotek. A jako ze styl dworski wszedl pod strzech mozna spotkac to w leprzych klubach i Pubach Irlandii.

Z Irlandii wlasnie przyjechalo to bezposrednio do Stanow.

Bardzo ladnie wyglada cos takieko na suficie, tylko jest bardziej przestrzenne.

Dla zainteresowanych wiecej zdjec i ewentualne informacje na P.W.

Pozdrawiam

Bardzo ladnie wyglada cos takieko na suficie, tylko jest bardziej przestrzenne.

Rzeczywiscie , nalezy jednak dodac , ze w Polsce ludzie buduja male domeczki , rzadko wieksze niz 200 m2 , wysokosci pomieszczen nie wiecej niz 3 m , wiec nie ma takich sufitow.

Dlatego ogolnie sie nie podoba , bo nie ma do czego.

Poza tym takie wnetrza nie pasuja do wszechobecnych wnetrz nowoczesnych , ktore teraz sie robi .

Tak jak kiedys biale sciany , sosnowe deski na podlodze i boazeria w przedpokoju.

No i jak z takiego pomieszczenia wejsc do lazienki , gdzie sa plytki z Paradyza czy innego Tubadzina.

Tak wiec kazdy ma jak lubi i z tego nalezy sie cieszyc. :D

Jak wszyscy zawsze podkreslamy o gustach sie nie dyskutuje , na szczescie :D

Dziobak ,

powiedz lepiej ile liczysz listwy przypodlogowe , takie jakie sa w pokazanym domu , bo szukam wlasnie stolarza , zeby zamowic.

Sufitu nie zamowie , bo mam w salonie raptem niecale 5 m wysoko

:D

Poza tym takie wnetrza nie pasuja do wszechobecnych wnetrz nowoczesnych , ktore teraz sie robi .

Mialam na mysli takie wykonczenia nie pasujace oczywiscie do tutaj modnych , nowoczesnych.

:D

Nie jest aż tak źle. Większość tzw. nowoczesnych wnętrz w Polsce nie jest ani modna , ani w ogóle nowoczesna . To co pokazują w telewizorni i w kolorowych gazetkach jest dosyć wtórne i kiepsko "zaasymilowane". Pseudominimalizm polski jest siermiężny tak samo jak tzw. nowoczesna klasyka polska. :D

Ostatnio coraz więcej wnętrz, także w naszym kraju, robi się łącząc stare techniki i elementy wzornicze z minimalistycznymi dodatkami.

Wygląda to niezwykle interesująco i dobrze zestawione zupełnie nie razi, że obok frezowanych karniszy pojawia się beton czy szklane kubiki.

Precz z nudą.

:D :D :D :D Moj usmiech na wypowiedz dziobaka nie wzbudziła nazwa "paneling", tylko ze stanowczo zaprzeczył, jakoby była to boazeria.

:D :D Naturalnie paneling .

Nie wyobrażam sobie Anglika, który nie przypisałby swojej nacji pionierskiej roli w kulturze i sztuce.

In the English Renaissance, paneling became simpler; in the France of kings Louis XIV and XV, it was lavish and ornate; and in the Italian Renaissance, architects restricted its use to ceilings.

Echhh! Ta niechęć do Francuzów z głębokim przekonaniem, ze sie było pierwszym i wszyscy powinni uzywać anglosaskiej nazwy. :D :D

Nie jest aż tak źle. Większość tzw. nowoczesnych wnętrz w Polsce nie jest ani modna , ani w ogóle nowoczesna . To co pokazują w telewizorni i w kolorowych gazetkach jest dosyć wtórne i kiepsko "zaasymilowane". Pseudominimalizm polski jest siermiężny tak samo jak tzw. nowoczesna klasyka polska. :D

Ostatnio coraz więcej wnętrz, także w naszym kraju, robi się łącząc stare techniki i elementy wzornicze z minimalistycznymi dodatkami.

Wygląda to niezwykle interesująco i dobrze zestawione zupełnie nie razi, że obok frezowanych karniszy pojawia się beton czy szklane kubiki.

Precz z nudą.

Powiem inaczej.

Mnie to jak i kto ma nie bardzo teges :D

Ale , no wlasnie ..pozwolilam sobie pozagladac do krytykujacych tutaj taki styl .

Pozagladac do dziennikow , bo przeciez sa tutaj i mozna.

Coz ?

Nie powiem , zebym zazdroscila wnetrz :D

Z tym , ze smiac sie z innych to kazdy glupi potrafi :lol:

Zeby bylo smieszniej , u jednej dosc powaznie nienawidzacej takiego stylu w dzienniku jako inspiracja lazienka zywcem wzieta z domu pokazanego przez Dziobaka .

Znaczy ja wiem , ze jedna z lazienek w tym domu jest pewnie taka , ale ona tego nie wiedziala , a slepo tu krzyczala.

Pytanie jest po co ?

[Mnie to jak i kto ma nie bardzo teges :D

Ale , no wlasnie ..pozwolilam sobie pozagladac do krytykujacych tutaj taki styl .

Pozagladac do dziennikow , bo przeciez sa tutaj i mozna.

Coz ?

Nie powiem , zebym zazdroscila wnetrz :D

Z tym , ze smiac sie z innych to kazdy glupi potrafi :lol:

Zeby bylo smieszniej , u jednej dosc powaznie nienawidzacej takiego stylu w dzienniku jako inspiracja lazienka zywcem wzieta z domu pokazanego przez Dziobaka .

Znaczy ja wiem , ze jedna z lazienek w tym domu jest pewnie taka , ale ona tego nie wiedziala , a slepo tu krzyczala.

Pytanie jest po co ?

E, to sie zrozumieliśmy jak ciele z prosięciem :D

Coś jednak jest na rzeczy, , ze krowa , która dużo ryczy itd. :D

Kupiłbych se anzug , ale nie wiem jak to będzie po niemiecku :D