Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowe wykanczanie

dziobak2002

Recommended Posts

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Raczej amerykański.

Elementy takiego stylu są teraz bardzo modne ale muszą być połączone umiejętnie z elementami dobrego designu. Np. te sztukaterie i czarna ściana (nowoczesny barok!), plus żyrandol, do tego krzesła Pantona lub "ghost" starcka lub jakieś inne elementy designu lat 50-60tych (plastik!!), reszta pomieszczenia w minimalizmie.

Wszystko w takim stylu jak na zdjęciach jest nudne, moim zdaniem. Warto czymś to ożywić.

Polecam kilka dobrych czasopism wnętrzarskich - DObre Wnętrze, Dom i WNętrze etc.

Takie rozwiązania są ostatnio na czasie.

Co myslicie o takim stylu wykanczania wnetrz?

Jak dla mnie to to wnetrze jest po prostu na maksa przestylizowane. Kolumny jakbu cały nieboskłon miały utrzymać.A juz gwoździem do trumny jest sprzęt do zabudowy w kuchni - juz mogli uzyc stylizowanych.

Owszem, lubię tego typu wykończenia (choć u siebie chyba bym tak nie zrobiła), ale w wersji delikatnej, naprawde z głową.

To jest jakiś maszkaron! Jeszcze tylko brakuje... szlaczka na środku...

styl cygańsko-odpustowy! :D

Lepiej bym tego nie ujął :D .

:D :D

To subiektywne odczucia, czy będą poparte jakim konkretnym argumentem ??

Jesli jest to wyraz własnego gustu, to rozumiem wyrażoną pogardę, natomiast trudno się zgodzić z taką opinią, jako wyrazem obiektywnego spojrzenia.

Styl odpustowy to nic innego jak glamour - wątek obok i jakoś tam sporo zwolenników :D

Natomiast "cyganski" to cmentarny eklektyzm, a ja mimo wysiłku ani jednego, ani drugiego na zamieszczonych fotkach nie widze.

Śmieszniejsze i bardziej odpustowe są rodzime, wszendobylskie obniżenia z g-k, nierzdko w "fale" robione, upstrzone do bólu "halogenkami", albo plytkowane półeczki w łazienkach, reprodukcje malarstwa światowego z MPIKu na ścianie itp. To jest dopiero wiocha i cygaństwo :D :D.

Dla statystycznego Hamerykana takie wnetrze jest kawałkiem kultury i historii jego kraju. Wynika ono z tradycji i konsekwencji wielokulturowości. Od XiX w takie wnętrza są tam normą a pochodzą z Europy i z pewnością nie zdziwią dzisiaj żadnego Anglika czy Francuza.

To niemal typowy i całkiem zgrabnie skrojony frenchhouse z angielską kuchnią, który jak widać najbardziej śmieszy naród, gdzie styropianowe kasetony sufitowe i pruski gemutlichkeit są często wyznacznikiem wysublimowanego smaku :D :D

PS nie jestem amatorem takich wnętrz, ale przyznać trzeba, ze zostały zrobione z głową.

Rzadko już mozna dziś zobaczyć solidnie zaprojektowaną i zrobioną boazerię filungową, czy tradycyjne corniches, tutaj nazywane / :D :D obrazoburczo/ sztukaterią.I chociaż stylistycznie czysto nie jest, to mieszanie z błotem sie raczej nie należy.

styl cygańsko-odpustowy! :D

Lepiej bym tego nie ujął :D .

:D :D

To subiektywne odczucia, czy będą poparte jakim konkretnym argumentem ??

Jesli jest to wyraz własnego gustu, to rozumiem wyrażoną pogardę, natomiast trudno się zgodzić z taką opinią, jako wyrazem obiektywnego spojrzenia.

Styl odpustowy to nic innego jak glamour - wątek obok i jakoś tam sporo zwolenników :D

Natomiast "cyganski" to cmentarny eklektyzm, a ja mimo wysiłku ani jednego, ani drugiego na zamieszczonych fotkach nie widze.

Śmieszniejsze i bardziej odpustowe są rodzime, wszendobylskie obniżenia z g-k, nierzdko w "fale" robione, upstrzone do bólu "halogenkami", albo plytkowane półeczki w łazienkach, reprodukcje malarstwa światowego z MPIKu na ścianie itp. To jest dopiero wiocha i cygaństwo :D :D.

Dla statystycznego Hamerykana takie wnetrze jest kawałkiem kultury i historii jego kraju. Wynika ono z tradycji i konsekwencji wielokulturowości. Od XiX w takie wnętrza są tam normą a pochodzą z Europy i z pewnością nie zdziwią dzisiaj żadnego Anglika czy Francuza.

To niemal typowy i całkiem zgrabnie skrojony frenchhouse z angielską kuchnią, który jak widać najbardziej śmieszy naród, gdzie styropianowe kasetony sufitowe i pruski gemutlichkeit są często wyznacznikiem wysublimowanego smaku :D :D

PS nie jestem amatorem takich wnętrz, ale przyznać trzeba, ze zostały zrobione z głową.

Rzadko już mozna dziś zobaczyć solidnie zaprojektowaną i zrobioną boazerię filungową, czy tradycyjne corniches, tutaj nazywane / :D :D obrazoburczo/ sztukaterią.I chociaż stylistycznie czysto nie jest, to mieszanie z błotem sie raczej nie należy.

ale pytanie autora wątku było :

co myślicie o takim wnętrzu

i

czy wam się podoba

więc wydaje mi się, że odpowiedzi powinny być jak najbardziej subiektywną oceną, a nie obiektywna analizą wnętrza.

eklektyzm, jak eklektyzm.....ale dlaczego cmentarny ? ? ? :o :o

to ciekawe, ale nie znam nikogo, kto ma w domu styropianowe kasetony sufitowe..... :o może po prostu odwiedzam innych ludzi......

ale pytanie autora wątku było :

co myślicie o takim wnętrzu

i

czy wam się podoba

więc wydaje mi się, że odpowiedzi powinny być jak najbardziej subiektywną oceną, a nie obiektywna analizą wnętrza.

:D :D Jasne!Tylko, że w założeniu autora, to jednak chyba nie jest sonda ?

I nie odzywałbym się słowem, gdyby nie padła niczym nieuzasadniona pogarda fachowców i bywalców wysmakowanych wnetrz.

Jak myślę o kimś i mam ochotę powiedzieć publicznie, że jest "dupek' to staram sie uzasadnić, czemu tym dupkiem jest.

Jak widać najłatwiej odpowiedzieć na pytania : "nie, bo nie" . :p