sevageivi 30.01.2008 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 mnie się podoba (warunkiem jest utrzymanie całego domu w tym stylu), ale nie jestem pewna czy chciałabym w ten sposób wykończać domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 30.01.2008 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Osobiście nie mój styl, ale kiedy wszystko wykańczane jest z konsekwencją, jak na zdjęciach może robić wrażenie. Lubie wnętrza, gdzie wszystko do siebie pasuje. Grunt, żeby dobrze sie w takich wnętrzach czuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.01.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Raczej amerykański. Elementy takiego stylu są teraz bardzo modne ale muszą być połączone umiejętnie z elementami dobrego designu. Np. te sztukaterie i czarna ściana (nowoczesny barok!), plus żyrandol, do tego krzesła Pantona lub "ghost" starcka lub jakieś inne elementy designu lat 50-60tych (plastik!!), reszta pomieszczenia w minimalizmie. Wszystko w takim stylu jak na zdjęciach jest nudne, moim zdaniem. Warto czymś to ożywić. Polecam kilka dobrych czasopism wnętrzarskich - DObre Wnętrze, Dom i WNętrze etc. Takie rozwiązania są ostatnio na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.01.2008 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! Lepiej bym tego nie ujął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 30.01.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Co myslicie o takim stylu wykanczania wnetrz? Jak dla mnie to to wnetrze jest po prostu na maksa przestylizowane. Kolumny jakbu cały nieboskłon miały utrzymać.A juz gwoździem do trumny jest sprzęt do zabudowy w kuchni - juz mogli uzyc stylizowanych. Owszem, lubię tego typu wykończenia (choć u siebie chyba bym tak nie zrobiła), ale w wersji delikatnej, naprawde z głową. To jest jakiś maszkaron! Jeszcze tylko brakuje... szlaczka na środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! Lepiej bym tego nie ujął . To subiektywne odczucia, czy będą poparte jakim konkretnym argumentem ?? Jesli jest to wyraz własnego gustu, to rozumiem wyrażoną pogardę, natomiast trudno się zgodzić z taką opinią, jako wyrazem obiektywnego spojrzenia. Styl odpustowy to nic innego jak glamour - wątek obok i jakoś tam sporo zwolenników Natomiast "cyganski" to cmentarny eklektyzm, a ja mimo wysiłku ani jednego, ani drugiego na zamieszczonych fotkach nie widze. Śmieszniejsze i bardziej odpustowe są rodzime, wszendobylskie obniżenia z g-k, nierzdko w "fale" robione, upstrzone do bólu "halogenkami", albo plytkowane półeczki w łazienkach, reprodukcje malarstwa światowego z MPIKu na ścianie itp. To jest dopiero wiocha i cygaństwo . Dla statystycznego Hamerykana takie wnetrze jest kawałkiem kultury i historii jego kraju. Wynika ono z tradycji i konsekwencji wielokulturowości. Od XiX w takie wnętrza są tam normą a pochodzą z Europy i z pewnością nie zdziwią dzisiaj żadnego Anglika czy Francuza. To niemal typowy i całkiem zgrabnie skrojony frenchhouse z angielską kuchnią, który jak widać najbardziej śmieszy naród, gdzie styropianowe kasetony sufitowe i pruski gemutlichkeit są często wyznacznikiem wysublimowanego smaku PS nie jestem amatorem takich wnętrz, ale przyznać trzeba, ze zostały zrobione z głową. Rzadko już mozna dziś zobaczyć solidnie zaprojektowaną i zrobioną boazerię filungową, czy tradycyjne corniches, tutaj nazywane / obrazoburczo/ sztukaterią.I chociaż stylistycznie czysto nie jest, to mieszanie z błotem sie raczej nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 30.01.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! Lepiej bym tego nie ujął . To subiektywne odczucia, czy będą poparte jakim konkretnym argumentem ?? Jesli jest to wyraz własnego gustu, to rozumiem wyrażoną pogardę, natomiast trudno się zgodzić z taką opinią, jako wyrazem obiektywnego spojrzenia. Styl odpustowy to nic innego jak glamour - wątek obok i jakoś tam sporo zwolenników Natomiast "cyganski" to cmentarny eklektyzm, a ja mimo wysiłku ani jednego, ani drugiego na zamieszczonych fotkach nie widze. Śmieszniejsze i bardziej odpustowe są rodzime, wszendobylskie obniżenia z g-k, nierzdko w "fale" robione, upstrzone do bólu "halogenkami", albo plytkowane półeczki w łazienkach, reprodukcje malarstwa światowego z MPIKu na ścianie itp. To jest dopiero wiocha i cygaństwo . Dla statystycznego Hamerykana takie wnetrze jest kawałkiem kultury i historii jego kraju. Wynika ono z tradycji i konsekwencji wielokulturowości. Od XiX w takie wnętrza są tam normą a pochodzą z Europy i z pewnością nie zdziwią dzisiaj żadnego Anglika czy Francuza. To niemal typowy i całkiem zgrabnie skrojony frenchhouse z angielską kuchnią, który jak widać najbardziej śmieszy naród, gdzie styropianowe kasetony sufitowe i pruski gemutlichkeit są często wyznacznikiem wysublimowanego smaku PS nie jestem amatorem takich wnętrz, ale przyznać trzeba, ze zostały zrobione z głową. Rzadko już mozna dziś zobaczyć solidnie zaprojektowaną i zrobioną boazerię filungową, czy tradycyjne corniches, tutaj nazywane / obrazoburczo/ sztukaterią.I chociaż stylistycznie czysto nie jest, to mieszanie z błotem sie raczej nie należy. ale pytanie autora wątku było : co myślicie o takim wnętrzu i czy wam się podoba więc wydaje mi się, że odpowiedzi powinny być jak najbardziej subiektywną oceną, a nie obiektywna analizą wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Styl odpustowy to nic innego jak glamour - wątek obok i jakoś tam sporo zwolenników Natomiast "cyganski" to cmentarny eklektyzm, a ja mimo wysiłku ani jednego, ani drugiego na zamieszczonych fotkach nie widze. eklektyzm, jak eklektyzm.....ale dlaczego cmentarny ? ? ? To niemal typowy i całkiem zgrabnie skrojony frenchhouse z angielską kuchnią, który jak widać najbardziej śmieszy naród, gdzie styropianowe kasetony sufitowe i pruski gemutlichkeit są często wyznacznikiem wysublimowanego smaku to ciekawe, ale nie znam nikogo, kto ma w domu styropianowe kasetony sufitowe..... może po prostu odwiedzam innych ludzi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ale pytanie autora wątku było : co myślicie o takim wnętrzu i czy wam się podoba więc wydaje mi się, że odpowiedzi powinny być jak najbardziej subiektywną oceną, a nie obiektywna analizą wnętrza. niech się wypisze.... w końcu to forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2008 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ale pytanie autora wątku było : co myślicie o takim wnętrzu i czy wam się podoba więc wydaje mi się, że odpowiedzi powinny być jak najbardziej subiektywną oceną, a nie obiektywna analizą wnętrza. Jasne!Tylko, że w założeniu autora, to jednak chyba nie jest sonda ? I nie odzywałbym się słowem, gdyby nie padła niczym nieuzasadniona pogarda fachowców i bywalców wysmakowanych wnetrz. Jak myślę o kimś i mam ochotę powiedzieć publicznie, że jest "dupek' to staram sie uzasadnić, czemu tym dupkiem jest. Jak widać najłatwiej odpowiedzieć na pytania : "nie, bo nie" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Brawo Wojtek .Mnie az skreca , zeby wypunktowac wypowiedzi smakoszy . Tak na marginesie , to zalozyciel watka popelnil kilka bledow , ktore poddaja w watpliwosc autorstwo prac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 30.01.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 . Tak na marginesie , to zalozyciel watka popelnil kilka bledow , ktore poddaja w watpliwosc autorstwo prac . hie hie - nie krepuje sie , bo sama napisze jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dajmy sie najpierw wypowiedziec "autorowi" . Bedzie lepsza zabawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A moze ktos z Panstwa smakoszy , ma wystarczajaca wiedze , by wylapac niescislosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Jasne!Tylko, że w założeniu autora, to jednak chyba nie jest sonda ? rozumiem , że zamiary autora wywnioskowałeś z dwoch pytań: "co myślicie o takim wnętrzu?" i "czy wam się podoba?"..... napisz cos może o tym "cmentarnym eklektyźmie".... zainteresowało mnie to..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Brawo Wojtek . Mnie az skreca , zeby wypunktowac wypowiedzi smakoszy . dawaj, dawaj! nie musisz się skręcać ani chować za postami Wojtka..... więcej odwagi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! moze uzasadnisz ... napiszesz cos o tym stylu z podparciem sie zdjeciami z tego watka ... bo to co napisales jest zbyt ogolne , no i nie napisales " tak czy nie " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! moze uzasadnisz ... napiszesz cos o tym stylu z podparciem sie zdjeciami z tego watka ... bo to co napisales jest zbyt ogolne , no i nie napisales " tak czy nie " definitywnie styl cygańsko - odpustowy nie podoba mi się.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! moze uzasadnisz ... i co jeszcze? może piątkę na browara ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts