Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nietypowe wykanczanie

dziobak2002

Recommended Posts

• Odpowiedzi 103
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No to ja uzasadnię dlaczego to jest według mnie styl odpustowy. Cała ta sztukateria w nowobudowanych domach jest odpustową tandetą. Kiedyś żeby zrobić takie wnętrza trzeba było się nieźle narobić wszystko było robione ręcznie i to były prawdziwe arcydzieła! Teraz takie wnętrza może zrobić sobie każdy, kupuje się gotowe elementy i klei do sufitów. Wiec jak to można nazwać ? Takie wnętrza jedynie przypominają dawny styl ale na pewno nim nie są. Każdy z nas ma jednak inny gust jednemu będzie się to podobało innemu nie.

PS.nie zrobiłbym nigdy swojego domu w takim stylu...... tak jak nie nazwałbym dzieci: Fabienne, Xavier czy Etiennette.... :wink:

W to akurat jestem sklonny uwierzyc . Bez urazy , ale rownie dobrze mozna pisac , ze nie kupilbym w zyciu Maybacha . Ja znam ceny takich wykonczen .

wybacz, ale nawet za darmo - po prostu NIE!

tak trudno zrozumieć....?

To Faktycznie jest drewno i dla zainteresowanych powiem ze wszystko co tutaj widzicie na zdjeciach w 60% bylo robione recznie pozostale 40% faktycznie przyjechalo jako elenenty gotowe ale nie od razu gotowe do zainstalowania.

A Dla Tych co mysla ze jest to banalnie proste nie radze probowac robic tego samodzielenie. Stylistyka ta pochodzi gdzies z rejonow Szkocji. Wlasciciela domu jest Szkocka rodzina a wyglad zewnetrzny i wewnetrzny domu byl kopiowany ze starych zdjec ktore przedstawialy rodzina posiadlosc wlascicielki domu.

Do bladyy 78

nie wiem Czy udaloby Ci sie przybic jedna prosta deske pod sufitem nie mowiac o 10 czy 12 pozacinanych na katy 30,2 stopnia i bevel 36.8 stopnia/

Postaram sie znalesc zdjecie domu z zewnatrz

Pozdrawiam

I jeszcze jedna Ciekawostka Dla tych Co Twierdza, to co jest na zdjeciach jest banalnie proste i byle dupek moze cos takiego zrobic

To sa drzwi wejsciowe do domu ktory widzicie wyzej i powiem, ze do zrobienia ich uzylem pol palety nieobrobionych desek mahoniowych i kazdy najmniejszy szczegol byl wykonany recznie za pomoca narzedzi .

http://images33.fotosik.pl/121/d4a0fa87dca29ca1.jpg

No to ja uzasadnię dlaczego to jest według mnie styl odpustowy. Cała ta sztukateria w nowobudowanych domach jest odpustową tandetą. Kiedyś żeby zrobić takie wnętrza trzeba było się nieźle narobić wszystko było robione ręcznie i to były prawdziwe arcydzieła! Teraz takie wnętrza może zrobić sobie każdy, kupuje się gotowe elementy i klei do sufitów. Wiec jak to można nazwać ? Takie wnętrza jedynie przypominają dawny styl ale na pewno nim nie są. Każdy z nas ma jednak inny gust jednemu będzie się to podobało innemu nie.

HA ha ha

I jeszcze jedna Ciekawostka Dla tych Co Twierdza, to co jest na zdjeciach jest banalnie proste i byle dupek moze cos takiego zrobic

To sa drzwi wejsciowe do domu ktory widzicie wyzej i powiem, ze do zrobienia ich uzylem pol palety nieobrobionych desek mahoniowych i kazdy najmniejszy szczegol byl wykonany recznie za pomoca narzedzi .

http://images33.fotosik.pl/121/d4a0fa87dca29ca1.jpg

HA ha ha