Luc Skywalker 30.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ale wyjasnij , opisz ten styl , podaj jego cechy charakterystyczne z odwolaniem do wiadomych zdjec , itd . Samo suche stwierdzenie , to za malo . Gdyby autorowi chodzilo o to , co przypuszczasz , to zrobilby ankiete . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! moze uzasadnisz ... i co jeszcze? może piątkę na browara ? no no . nie posadzalem tu nikogo o irracjonalne poczucie humoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 No to ja uzasadnię dlaczego to jest według mnie styl odpustowy. Cała ta sztukateria w nowobudowanych domach jest odpustową tandetą. Kiedyś żeby zrobić takie wnętrza trzeba było się nieźle narobić wszystko było robione ręcznie i to były prawdziwe arcydzieła! Teraz takie wnętrza może zrobić sobie każdy, kupuje się gotowe elementy i klei do sufitów. Wiec jak to można nazwać ? Takie wnętrza jedynie przypominają dawny styl ale na pewno nim nie są. Każdy z nas ma jednak inny gust jednemu będzie się to podobało innemu nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 ale wyjasnij , opisz ten styl , podaj jego cechy charakterystyczne z odwolaniem do wiadomych zdjec , itd . Samo suche stwierdzenie , to za malo . Gdyby autorowi chodzilo o to , co przypuszczasz , to zrobilby ankiete . następny, który już jest pewien, o co chodziło autorowi postu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Bladyy78Do tych sufitow nic nie bylo klejone . Te wykonczenia to drewno . Jak watek rozwinie sie dalej , to opisze jak to sie robi .Musialbys zobaczyc te dodatki na zywo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 styl cygańsko-odpustowy! moze uzasadnisz ... i co jeszcze? może piątkę na browara ? no no . nie posadzalem tu nikogo o irracjonalne poczucie humoru i kolejne zaskoczenie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Boho Wymigujesz sie od odpwiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Boho Wymigujesz sie od odpwiedzi . odpowiedziałem juz autorowi wątku.... PS.nie zrobiłbym nigdy swojego domu w takim stylu...... tak jak nie nazwałbym dzieci: Fabienne, Xavier czy Etiennette.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 PS.nie zrobiłbym nigdy swojego domu w takim stylu...... tak jak nie nazwałbym dzieci: Fabienne, Xavier czy Etiennette.... W to akurat jestem sklonny uwierzyc . Bez urazy , ale rownie dobrze mozna pisac , ze nie kupilbym w zyciu Maybacha . Ja znam ceny takich wykonczen . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 30.01.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 PS.nie zrobiłbym nigdy swojego domu w takim stylu...... tak jak nie nazwałbym dzieci: Fabienne, Xavier czy Etiennette.... W to akurat jestem sklonny uwierzyc . Bez urazy , ale rownie dobrze mozna pisac , ze nie kupilbym w zyciu Maybacha . Ja znam ceny takich wykonczen . wybacz, ale nawet za darmo - po prostu NIE! tak trudno zrozumieć....? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 To Faktycznie jest drewno i dla zainteresowanych powiem ze wszystko co tutaj widzicie na zdjeciach w 60% bylo robione recznie pozostale 40% faktycznie przyjechalo jako elenenty gotowe ale nie od razu gotowe do zainstalowania. A Dla Tych co mysla ze jest to banalnie proste nie radze probowac robic tego samodzielenie. Stylistyka ta pochodzi gdzies z rejonow Szkocji. Wlasciciela domu jest Szkocka rodzina a wyglad zewnetrzny i wewnetrzny domu byl kopiowany ze starych zdjec ktore przedstawialy rodzina posiadlosc wlascicielki domu. Do bladyy 78 nie wiem Czy udaloby Ci sie przybic jedna prosta deske pod sufitem nie mowiac o 10 czy 12 pozacinanych na katy 30,2 stopnia i bevel 36.8 stopnia/ Postaram sie znalesc zdjecie domu z zewnatrz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Zgodnie z obietnica To jest ten dom http://images24.fotosik.pl/148/9c4575ffc9fd97c6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 I jeszcze jedna Ciekawostka Dla tych Co Twierdza, to co jest na zdjeciach jest banalnie proste i byle dupek moze cos takiego zrobic To sa drzwi wejsciowe do domu ktory widzicie wyzej i powiem, ze do zrobienia ich uzylem pol palety nieobrobionych desek mahoniowych i kazdy najmniejszy szczegol byl wykonany recznie za pomoca narzedzi . http://images33.fotosik.pl/121/d4a0fa87dca29ca1.jpg No to ja uzasadnię dlaczego to jest według mnie styl odpustowy. Cała ta sztukateria w nowobudowanych domach jest odpustową tandetą. Kiedyś żeby zrobić takie wnętrza trzeba było się nieźle narobić wszystko było robione ręcznie i to były prawdziwe arcydzieła! Teraz takie wnętrza może zrobić sobie każdy, kupuje się gotowe elementy i klei do sufitów. Wiec jak to można nazwać ? Takie wnętrza jedynie przypominają dawny styl ale na pewno nim nie są. Każdy z nas ma jednak inny gust jednemu będzie się to podobało innemu nie. HA ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 I jeszcze jedna Ciekawostka Dla tych Co Twierdza, to co jest na zdjeciach jest banalnie proste i byle dupek moze cos takiego zrobic To sa drzwi wejsciowe do domu ktory widzicie wyzej i powiem, ze do zrobienia ich uzylem pol palety nieobrobionych desek mahoniowych i kazdy najmniejszy szczegol byl wykonany recznie za pomoca narzedzi . http://images33.fotosik.pl/121/d4a0fa87dca29ca1.jpg No to ja uzasadnię dlaczego to jest według mnie styl odpustowy. Cała ta sztukateria w nowobudowanych domach jest odpustową tandetą. Kiedyś żeby zrobić takie wnętrza trzeba było się nieźle narobić wszystko było robione ręcznie i to były prawdziwe arcydzieła! Teraz takie wnętrza może zrobić sobie każdy, kupuje się gotowe elementy i klei do sufitów. Wiec jak to można nazwać ? Takie wnętrza jedynie przypominają dawny styl ale na pewno nim nie są. Każdy z nas ma jednak inny gust jednemu będzie się to podobało innemu nie. HA ha ha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 30.01.2008 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 dziobak 2002bardzo solidna robota, widać ,że "kochasz" drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 A czy moglbys napisac , co konkretnie robiles w tych wnetrzach i w jakim kraju ten dom sie znajduje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 To prawda, juz 10 lat pracuje z najleprzymi, bo za takich uwazam Irlandczykow. I smialo moge powiedziec, ze to moja pasja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Tak Dom znajduje sie w okolicach Nowego Jorku, a Dokladnie Greenwich. A robilem tam doslownie wszystko, bazujac jedynie na zdjeciach lub nawet na opowiesciach wlascicielki i na jej szkicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 30.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Czyli : drzwi , listwy , szafki kuchenne ... Piekna robota . Samochod ma tablice z CT . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 30.01.2008 22:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Dokladnie, Greeneich, to Connecticut. Dokladnie jak mowisz, Niejednokrotnie dostajemy dlugie 1x6, i z tego sie cos robi. Kuchnie, zabudowy, Kominki, czego dusza zapragnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts